zmiana kierownicy w Ferozie
Moderator: s3R
- BartekMW1975
- jestem tu nowy...
zmiana kierownicy w Ferozie
witam..czy ktoś zmieniał może ? od czego pasuje ? chodzi o to ze ta jest za cienka i niewygodna w trzymaniu...szukałem na forum ale nie znalazłem...jeśli gdzieś jest to proszę o link i ewentualne zamknięcie tematu lub przeniesienie...pozdrawiam
NO RISK - NO FUN
Re: zmiana kierownicy w Ferozie
na zdjęciach nie zauważyłem żadnych innych poza MOMO albo Sparco - one mają w zestawie opcję przejściówki też na Rockyego i Ferozę
Może spróbuj z nowszych Daihatsu albo z jakiejś Toyoty na szrocie przymierzyć
Jest jeszcze opcja obszycia z pogrubieniem - tylko część firm to tak robi, że obszycie jest potem dość luźne i do aut w których się wkłada trochę siły w trzymanie kierownicy jest to denerwująca opcja. Więc jakby to miał jakiś obszywacz przerabiać to warto się upewnić że wie że obszycie nie będzie luźne. Koszt z tego co widzę na necie ludzie piszą to od 120zł za obszycie z pogrubieniem z pianki.
Może spróbuj z nowszych Daihatsu albo z jakiejś Toyoty na szrocie przymierzyć
Jest jeszcze opcja obszycia z pogrubieniem - tylko część firm to tak robi, że obszycie jest potem dość luźne i do aut w których się wkłada trochę siły w trzymanie kierownicy jest to denerwująca opcja. Więc jakby to miał jakiś obszywacz przerabiać to warto się upewnić że wie że obszycie nie będzie luźne. Koszt z tego co widzę na necie ludzie piszą to od 120zł za obszycie z pogrubieniem z pianki.
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
ja sobie obszyłem dość grubą skórą.... CZAD Jest!! Polecam 

Daihatsu Feroza 1,6 93' --> Ford Maverick 2,0 02'
- BartekMW1975
- jestem tu nowy...
dzięki dzięki za info...ale zostanę chyba przy opcji dobrania jakiejś innej..oprócz tego ze oryginalna jest cienka to jeszcze denerwuje mnie trochę jej kształt i to ze jest dwuramienna...chyba rzeczywiście trzeba będzie poszukać czegoś z artykułów " tuningowych"..czyli MOMO czy Sparco i jakąś nabe do tego...
NO RISK - NO FUN
Sprawdź jeszcze w nowszych Ferozach na zdjęciach.
W Rockym od 1993r montowana była grubsza w stosunku do wcześniejszych modeli kierownica trójramienna.
Możliwe że w Ferozach też zrobili taki lifting w tym okresie i że nowsza jakaś będzie OK.
Ja poprzeglądasz zdjęcia samochodów które są teraz na aukcjach - głównie nowszego Rockyego - to trafisz na zamontowanych co najmniej kilka kierownic innych producentów (np. Audi)
W Rockym od 1993r montowana była grubsza w stosunku do wcześniejszych modeli kierownica trójramienna.
Możliwe że w Ferozach też zrobili taki lifting w tym okresie i że nowsza jakaś będzie OK.
Ja poprzeglądasz zdjęcia samochodów które są teraz na aukcjach - głównie nowszego Rockyego - to trafisz na zamontowanych co najmniej kilka kierownic innych producentów (np. Audi)
Kierownica w Rockim po 93 roku ma inny wielowypust.
Zdrapek i poharatka
I co, z nowszego Rockyego do starszej Ferozy też nie pasuje?
Powinna pasować z Applausa i Charade. Z Rockiego cholera wie czy pasuje. Ta z Rockiego po 93 na grubszy patyk od przekładni.
Zdrapek i poharatka
Witam.
Widziałem na jednym zdjęciu zamontowaną kierownicę od Audi. Niestety nie wiem od jakiego modelu ale wyglądała super.
Widziałem na jednym zdjęciu zamontowaną kierownicę od Audi. Niestety nie wiem od jakiego modelu ale wyglądała super.
- dawid_wroc
-
żeby nie zakładac nowego watku pisze tutaj; potrzebuje mniejsza kieronice do Rockyego, nie mam pojecia z czego moze pasowac i czy wogóle jakies pasuja...
takie tam jeżdżenie gdzie dróg nie ma....