Zawiasy do drzwi
Moderator: s3R
Zawiasy do drzwi
Witam,czy ktoś posiada zawiasy do drzwi kierowcy i pasażera .Może ktoś naprawiał i opisze jak to zrobił.
Re: Zawiasy do drzwi
Wtrącę pytanie o zawiasy tylne. Bagażnik zmuszony jestem otwierac nawet 30 razy dziennie. Zawiasy mają już spory luz. Przestałem wozic koło zapasowe, ale wiem, ze ich to nie uleczy, możliwe, ze opoźni nieco ich zgon. Czy te zawiasy da sie jakoś naprawić, czy pozostają używki? A może są gdzieś nowe? Mógłbym zainwestować w nie parę groszy. Może ktoś z kolegów posiada w super stanie? Co robić, zeby sie tak nie zużywały?
Daihatsu Feroza 1,6 93' --> Ford Maverick 2,0 02'
Wybić bolec. Rozwiercić na lekko większy rozmiar i jakiś nowy nabić. Zdaje mi się że powinien być dość twardy. Byle ślusarz powinien to zrobić bez problemu.
Zdrapek i poharatka
Pod krakowem ślusarz zrobił zawiasy jak nowe z trzonków od zaworów za pinć złoty (no prawie).
poległ pod Jesionem: Daihatsu Wildcat F75 2,8TD
Pomysł dobry bo zawór jest dośc twardy.Dlatego szukam używek, można na spokojnie zregenerowac.Handlarze częściami chcą sprzedac ale tylko z drzwiami .barteks pisze:Pod krakowem ślusarz zrobił zawiasy jak nowe z trzonków od zaworów za pinć złoty (no prawie).