problem z odpaleniem

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

ajsiorek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

problem z odpaleniem

Post autor: ajsiorek » wt mar 02, 2010 7:10 pm

niby nic, ale od kiedy ją mam (jakiś miesiąc) w ośmiu przypadkach na dziesięć odpala za drugim razem, za pierwszym pokręci i nawet jak odpali to gaśnie (rzadko odpala za pierwszym razem), za drugim razem nie ma już problemu,z kolei dziś rano jak zgasła to miałem problem z ponownym odpaleniem, dość długo nie chciała zaskoczyć. dodam tylko, że praktycznie jeszcze nic w niej nie grzebałem (żadnych filtrów czy świec nie wymieniałem bo czekam na wiosnę). Czy to przypadkiem nie będzie problem z pompą ?? :cry:
i jeszcze jedno pytanie. czym się kierować przy kupnie filtrów (na allegro mają zestawy) i czy filtry paliwa mogą się różnić od siebie ?? ??

Awatar użytkownika
nes421

Re: problem z odpaleniem

Post autor: nes421 » wt mar 02, 2010 7:28 pm

a jakie auto? feroza na gaźniku?
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)

ajsiorek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ajsiorek » śr mar 03, 2010 7:56 am

chciałbym, ale niestety pełen wtrysk (ferka)

ajsiorek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ajsiorek » czw mar 04, 2010 8:01 am

qrna poczytałem i stwierdziłem: JAKI JA GUPI CIUĆMOK JEZDEM (moja łajf tak mnie nazywa), generalnie topiki super, będzie co robić i sprawdzać, tylko, że po ostatniej opisanej sytuacyji ferka pali jak głupia (nie zdążam słyszeć rozrucha), mimo wszystko wielkie dzięki. łoooomatko jeszcze jedno, nie wiedziałem, że ferka ma dwa filtry paliwa. Przy okazji jakie powinny być obroty na jałowym? nie mam porównania do innych ferek więc nie bardzo czuję czy silnik ma odpowiednią moc (u mnie 100 km/h osiąga przy 4000 obr/min) więcej niż 120 nie jechałem, ale to może przez dziury na drogach (boję się, że odlecę w korony przydrożnych lip czy dębów)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”