Feroza 1,6i 16V dużo pali
Moderator: s3R
Feroza 1,6i 16V dużo pali
Witam mam ferkę z 94r po FL, i trochę niepokoi mnie spalanie, benzyny nie pali mniej jak 15l, w normalnej jeździe bez napędów ,( o terenie nie wspominam) założyłem gaz sekwencyjny i spalanie wychodzi 17-20l na 100km. Uszczelka głowicy zrobiona, termostat też świece i przewody nowe. Wiem , że temat był, ale ma ktoś może nowe doświadczenia. Jak zejśc ze spalaniem benzyny, bo spalanie gazu jest bezpośrednio z tym powiązane. Opony 235 AT2 mogą też mieć tak duży wpływ?
Dzięki, liczę na pomoc.
Dzięki, liczę na pomoc.
Re: Feroza 1,6i 16V dużo pali
No trochę faktycznie za dużo jak na minimalne spalanie. Tyle to mój peep pali ... tylko że on ma 4 litry.
Sonda lambda dobra ?
Nie trzyma jakiś hamulec
filtry wymienione jak rozumię ?
Sonda lambda dobra ?
Nie trzyma jakiś hamulec

filtry wymienione jak rozumię ?
Zdrapek i poharatka
Lambda wymieniona, działa, hamulce sprawdzone, filtr powietrza nowy, paliwa nie wymieniałem,
to może wyreguluj instalację u gazownika
sprawdź jeszcze filtr gazu
sprawdź jeszcze filtr gazu
Wj/Wg
diagnosta sprawdzi skład spalin po taniości za browara,bedzie więcej wiadomo,
zapchany katalizator,wtrysk?
zapchany katalizator,wtrysk?
Wj/Wg
Dobra, więc jutro analizator, zobaczę co będzie!
No i byłem na analizatorze spalin i Pan diagnosta powiedział, że wyniki na gazie i benzynie idealne "Możesz Pan śniadanie przy ruże jeść" I co tu dalej dłubać?
Może jest w ciąży 

Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
-
- jestem tu nowy...
Moja feroza na oponach 235/70 tez pali 15 litrów przy spokojnej jeździe na czarnym.
No to jesteście "bogate chłopaki" - moja Feroza na 215/70 pali po szosie przy spokojnej jezdzie (max 90) troche ponad 7l/100km ( za 100zł robie 300km)
---
Feroza '96 +opony z białymi paskami
Feroza '96 +opony z białymi paskami
TAAAK BOGATE, TYLKO JAK ZEJŚĆ Z TEGO SPALANIA, CO JEST NIE TAK?! PALI JAK SMOK I ZERO PRZYSPIESZENIA!
Moja pali po czarnym koło 8-9L ale koszt przejazdu 100km to i tak około 50zł bo 10w40 podrożał 

Fercia`93
606297666
606297666
Moja Feroza przy nowej instalacji lpg esgi2 sekwencja po mieście krótkie odcinki 16-18 lpg , trasa 12 lpg , las wiadomo ile dasz tyle spali
Mi takie spalanie odpowiada jak na terenówkę
Mi takie spalanie odpowiada jak na terenówkę
Sprawdź czy przewód paliwowy powrotny nie jest zatkany .Sprawdź czy zamyka się ssanie.Sprawdź czy nie ma oporu na napędach (np .Rozwalone łożyska w moście lub na półosi).Na razie nic mi więcej do głowy nie przychodzi
Spokojnie.
Pamiętaj, że przy oponach 235/75 parametry takie jak przebieg są zaniżane ( podobnie jak np. prędkość). i dlatego wychodzi ci takie spalanie. Mi przy takich oponach prędkościomierz np pokazuje 80 km/h a GPS już 95. Na odległości też pokaże ci powiedzmy 100 km a żeczywiście przejedziesz 120.
Załaduj 31" to już wogóle wyjdą cyrki.
Easyyyyyyy
Pamiętaj, że przy oponach 235/75 parametry takie jak przebieg są zaniżane ( podobnie jak np. prędkość). i dlatego wychodzi ci takie spalanie. Mi przy takich oponach prędkościomierz np pokazuje 80 km/h a GPS już 95. Na odległości też pokaże ci powiedzmy 100 km a żeczywiście przejedziesz 120.
Załaduj 31" to już wogóle wyjdą cyrki.
Easyyyyyyy
Tak , to też wziąłem pod uwagę, teraz mi wychodzi około 15 gazu i to zaakceptowałem. Pozdrawiam dzięki!