silnik krokowy

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

suchyt
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

silnik krokowy

Post autor: suchyt » czw kwie 22, 2010 7:41 am

Witam , ostatnio oja ferka ma obroty na biegu jałowym na poziomie 1500 obr/min i falują, dowiedziałem że jedną z przyczyn może być silniczek krokowy odpowiedzialny za dostraczanie powietrza. auto jest na gaz i moje pytanie brzmi czy w taki przypadku bede miał 2 silniczki krokowe czy tylko 1 ( 1 akurat znalazłem chyba ten od gazu) napiszcie gdzie u was znajduje sie silniczek krokowy i co może być jeszcze przyczyną wysokich obrotów. Fera 91 r 1,6 95km

Awatar użytkownika
s3R

Re: silnik krokowy

Post autor: s3R » czw kwie 22, 2010 7:44 am

Weź zdjęcie przepustnicy zrób to się wskaże.
Silniczek krokowy jest na przepustnicy, to taki bajpas który przepuszcza powietrze jak masz zamkniętą przepustnicę.
Jak masz gaz 2 generacji to nie dziwne że obroty falują. Na benzynie jest to samo ?
Zdrapek i poharatka

suchyt
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: silnik krokowy

Post autor: suchyt » czw kwie 22, 2010 9:59 am

Tak zwłaszcza na paliwie falują, poźniej jak sie rozgrzeje troche i przełączy się na gaz to jakby mniej . Jaksprawdzić silniczek krokowy? wyjąłem i wyczysciłem go troche ale nie wiem jak sprawdzić czy działa dobrze. może ten trzpień ma za duży skok albo coś?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”