kilka pytan przed kupnem
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
kilka pytan przed kupnem
Witam
mam kilka pytan przed kupnem rockego 93> :
- jak jest z tym wielowahaczowym zawieszeniem, czy ono faktycznie tak szybko siada...?
- jak jest z wygoda w tym aucie, do tej pory jezdzilem pajero z resorem na tyle (czy ma ktos porownanie?)
- jak znosza mosty opony 31/10,5 czy jest to dla nich granica czy zostaje troche zapasu?
- na co zwrocic uwage przy kupnie?
mam kilka pytan przed kupnem rockego 93> :
- jak jest z tym wielowahaczowym zawieszeniem, czy ono faktycznie tak szybko siada...?
- jak jest z wygoda w tym aucie, do tej pory jezdzilem pajero z resorem na tyle (czy ma ktos porownanie?)
- jak znosza mosty opony 31/10,5 czy jest to dla nich granica czy zostaje troche zapasu?
- na co zwrocic uwage przy kupnie?
Pajero I
Samurai 1.8
Samurai 1.8
Re: kilka pytan przed kupnem
Też bym chciał wiedzieć, jak się jeździ na codzień rakietą na springach w porównaniu do resoraka.
Fercia`93
606297666
606297666
Za duże koła do seryjnego auta, będą obcierać o błotniki, musisz go podnieść i podciąć. Mogą też obcierać o ramę przy skręcie kół - wskazane dystanse, lub odsadzone felgi.klosek122 pisze:- jak znosza mosty opony 31/10,5 czy jest to dla nich granica czy zostaje troche zapasu?
w albumie "zmota" są fotki z operacji wstawiania 31/10.5 do Rakiety
w albumie "spotkania w terenie" na początku jest rakieta na koła ok. 29" bez liftu, pod koniec podniesiona i na owych 31"
http://picasaweb.google.pl/gitmajonez
ps. widziałem tę Rakietę na otomoto

zmoty sprzedane, szukam cywilnego Y60
sylwester w górach
sylwester w górach
Ja mam 31" bez liftu ale na resoraku.
Nic nie trze poza resorem z przodu przy skręcie.
Nic nie trze poza resorem z przodu przy skręcie.
Hakuna matata madafaka!
- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Witam!
Podłączę się pod temat- na dniach jadę zobaczyć rockiego resoraka. Spotkał się ktoś z was ze zwalonym przednim napędem i wspomaganiem? Zastanawiam się czy to jakieś typowe usterki. Gość nie bardzo może/chce powiedzieć co tak na prawdę jest skopane. Nie uśmiecha mi się wydawać 600 na przekładnię i kolejnych 600 na most przedni...
Podłączę się pod temat- na dniach jadę zobaczyć rockiego resoraka. Spotkał się ktoś z was ze zwalonym przednim napędem i wspomaganiem? Zastanawiam się czy to jakieś typowe usterki. Gość nie bardzo może/chce powiedzieć co tak na prawdę jest skopane. Nie uśmiecha mi się wydawać 600 na przekładnię i kolejnych 600 na most przedni...
miasto WOODSTOCKu
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
musiał chyba mocno nim wyskoczyć w górę, nie wcisnął sprzęgła, auto spadło z zapiętym napędem poleciały przeguby/dyfer, a jak mocno przywalił (i ciekawe w co) to rozwalił też drążek i układ kierowniczy 
ile ma kosztować ten Rockers? daj jakiś link

ile ma kosztować ten Rockers? daj jakiś link
sylwester w górach
sylwester w górach
Podejrzewam że to wcale nie most tylko przeguby, w końcu są z sera zrobione (nie, nie z forumowego Sera
).
A wspomaganie pewnie leci gdzieś.

A wspomaganie pewnie leci gdzieś.
Hakuna matata madafaka!
- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Dogadywałem z gościem na tel. Mówi że nie jeździł w terenie, poza tym odkupil go od jakiejś firmy gdzie był do pracy używany. Wspomaganie mówi że nie cieknie... Mam nadzieję że to tylko pompa. O ile go kupię. W niedziele chcę jechać po niego. Most też mi się wydaje że raczej przeguby poleciały. Niestety nie ma przedniego wału więc za dużo nie sprawdzę na miejscu.
miasto WOODSTOCKu
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
hehe, czego to "polak" nie wymyśli by tylko sprzedać samochódrus_one pisze:Niestety nie ma przedniego wału więc za dużo nie sprawdzę na miejscu.

sylwester w górach
sylwester w górach
coś tam sprawdzisz, zapnij sprzęgła i poruszaj chociaż atakiem.
Mój jak kupowałem też nie miał wałów, przedniego wcale a tylny zmielony na wieloklinie po tym jak wybuchł reduktor.
Mój jak kupowałem też nie miał wałów, przedniego wcale a tylny zmielony na wieloklinie po tym jak wybuchł reduktor.

Hakuna matata madafaka!
- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Właśnie tak chcę obadać czy strzela coś tam czy cisza jest. Może też rozkręcę pokrywkę i zajrzę na różnicowy, może coś będzie widać.
Ziołek widzę że to nie taki trup jak myślałem, bo jeździ i gość mnie zapewnia ze 200 km dojadę bez niespodzianek.
Ziołek widzę że to nie taki trup jak myślałem, bo jeździ i gość mnie zapewnia ze 200 km dojadę bez niespodzianek.
miasto WOODSTOCKu
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
jak byś potrzebował jednak przedni most, to leży u mnie taki, tylko jest już bez przegubów 

sylwester w górach
sylwester w górach
- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Jeśli go kupię to na pewno wpadnę się przywitać i płakac o pomoc 
No i karwa sprzedał zanim przyjechałem... Weź się tu umawiaj...

No i karwa sprzedał zanim przyjechałem... Weź się tu umawiaj...
miasto WOODSTOCKu
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki