Rocky wskazówka od temperatury ani drgnie

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

marcinkocyba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Rocky wskazówka od temperatury ani drgnie

Post autor: marcinkocyba » pn gru 13, 2010 9:30 pm

Hej, mam pytanie co może być przyczyną , nie wskazywania temeratury w Rocky benzyna. Jećdziłem przez godzinę a wskazówka od temperatury ani nie drgneła. Mam przerobiony wentylator od chłodzenia cały czas chodzi i nie wyłącza się podobno był to matent na lato. Może być to powodem, że się nie wskazuje temperatury.
ROKY SOFT 87
Dąbrowa Górnicza

Awatar użytkownika
s3R

Re: Rocky wskazówka od temperatury ani drgnie

Post autor: s3R » pn gru 13, 2010 10:40 pm

A ogrzewanie działa ?
To wyłącz go na chwile to się przekonasz. Jest tam jakiś bezpiecznik albo coś w tym guście ?
Zdrapek i poharatka

marcinkocyba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marcinkocyba » wt gru 14, 2010 12:45 pm

s3R pisze:A ogrzewanie działa ?
To wyłącz go na chwile to się przekonasz. Jest tam jakiś bezpiecznik albo coś w tym guście ?
Kurcze nie wiem, ale ogrzewanie działa nie jest może upał ale leci ciepłe powietrze. Co do bezpiecznika to nie wiem. Jak troszkę będzie cieplej to zaglądne i poszukam. A może jakiś czujnik tam jest i się zepsuł.
ROKY SOFT 87
Dąbrowa Górnicza

Awatar użytkownika
Hinek

Post autor: Hinek » śr gru 15, 2010 11:33 am

marcinkocyba pisze: A może jakiś czujnik tam jest i się zepsuł.
Zacznij właśnie od tego czy nie spadł kabel z czujnika.
Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper :)

marcinkocyba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marcinkocyba » pn sty 03, 2011 10:21 pm

Witajcie,
Znalazłem przyczynę mojego problemu. Okazało się, że wiatrak który cały czas chodzi tak schładza silnik , że temperatura ani nie drgła. Zastawiłem tekturą chłodnicę i wszystko powróciło do normy. Może temperatura nie jest aż tak wysoka ale wskazówka ruszyła do góry.
ROKY SOFT 87
Dąbrowa Górnicza

Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R » wt sty 04, 2011 9:10 am

No ok. ale od czego masz termostat w takim razie ?
Sprawdź czy w ogóle jest wsadzony.
Zdrapek i poharatka

marcinkocyba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marcinkocyba » wt sty 04, 2011 5:40 pm

s3R pisze:No ok. ale od czego masz termostat w takim razie ?
Sprawdź czy w ogóle jest wsadzony.
Prawdopodobnie nie ma termostatu. Osoba od kupiłem znalazła patent na zasadzie na zimę wymieniał wiatrak który był podłączony do załącznika w kabinie i jak temperatura osiągneła swój pozim to z kabiny można wyłaczyć. Niestety zapomniałem zabrać wiatraka i teraz musze sobie radzić inaczej. W lato wentylator cały czas chodzi a to powoduje że autko nie przgrzewa się. Nie znam się aż tak na samochodach więc na razie tak będzie musiało zostać.
ROKY SOFT 87
Dąbrowa Górnicza

Awatar użytkownika
nadglowski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: nadglowski » ndz sty 16, 2011 2:02 pm

Witaj Marcin mam ten wentylator którego zapomniałem Ci dać i mogę go wysłać jednakże zima trwa krótko i nie wiem czy jest sens bawić się z jego montażem tym bardziej że zasłona na chłodnicę powinna się sprawdzić o ile dobrze pamiętam wymontowałem termostat bo się zawieszał, pamiętam też że kupowałem nowy ale nie pamiętam już czy go zamontowałem, jest bardzo prawdopodobne, że nie ze względu na okres letni, szukałem go dzisiaj na hali i nie znalazłem. Sprawdź czy jest termostat jak go niema to zainwestuj 20zł. w nowy a powinna poprawić się temperatura silnika i w kabinie. Pozdrawiam
Ps. Po przygodzie z BLAZEREM powróciłem do RAKIETY.
[O]===DAIHATSU=TURBO[O]
\__________________/
Kiedyś ROCKY 2.0 3Y później BLAZER S10 2.8 teraz ROCKY 2.8 TD.

marcinkocyba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marcinkocyba » śr sty 26, 2011 9:12 pm

nadglowski pisze:Witaj Marcin mam ten wentylator którego zapomniałem Ci dać i mogę go wysłać jednakże zima trwa krótko i nie wiem czy jest sens bawić się z jego montażem tym bardziej że zasłona na chłodnicę powinna się sprawdzić o ile dobrze pamiętam wymontowałem termostat bo się zawieszał, pamiętam też że kupowałem nowy ale nie pamiętam już czy go zamontowałem, jest bardzo prawdopodobne, że nie ze względu na okres letni, szukałem go dzisiaj na hali i nie znalazłem. Sprawdź czy jest termostat jak go niema to zainwestuj 20zł. w nowy a powinna poprawić się temperatura silnika i w kabinie. Pozdrawiam
Ps. Po przygodzie z BLAZEREM powróciłem do RAKIETY.
Witaj,
Dzięki za wskazówki, zakrycie chłodnicy pomogło ale muszę uważać ponieważ przy lekkim plusie przegrzewa się. Jednak z tego co widzę wierny pozostałeś marce byłem przekonany że zainwestujesz w Patrola. Tak apropo co do terenu miałeś rację nieźle się sprawuje jazda przednia. Jest mały problem z częściami ponieważ jak do diesla części jest sporo to do benzyny niestety lipa. Ale daję radę. Może kiedyś się spotkamy na zlocie to pogadamy. Miłej zabawy.
ROKY SOFT 87
Dąbrowa Górnicza

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”