Tylne łozyska
Moderator: s3R
Tylne łozyska
Panowie zmieniał któryś z was łożyska w tylnim moście. Proszę o wskazówki : jakie łożyska itd. i jakieś wskazówki żebym czegoś nie spierniczył .
Re: Tylne łozyska
Witamy kolegę
Któryś pewnie wymieniał w nie jednym samochodzie, ale jakbyś się przywitał i napisał w jakim aucie to łożysko to być może uzyskał byś szybką i rzeczową odp. a tak to ...

Daihatsu Rocky 2.8 TDi
http://s216.photobucket.com/albums/cc63 ... filter=all
http://s216.photobucket.com/albums/cc63 ... filter=all
Chodzi mi o łożyska do Ferozy. Przepraszam ze nie dopisałem.
A WITAMY ! WITAMY !
- ssnake80
- jestem tu nowy...
nabijane na gorąco... ciężka sprawa... wymieniałem tylko jedno i miałem dosyć...
jak wrócę do domu to postaram się coś więcej na ten temat napisać i może znajdę jeszcze jakieś fotki z tej operacji...
jak wrócę do domu to postaram się coś więcej na ten temat napisać i może znajdę jeszcze jakieś fotki z tej operacji...
Wcale nie ciężka sprawa jeśli chodzi o łożyska na półosi.
1.Demontaż hamulców
2.Odkręcamy śruby mocujące półoś
3.Rozcinamy diaksą pierścień trzymający łożysko i to samo robimy z łożyskiem
4.Zamawiamy w zakładzie ślusarskim opodal pierścień o średnicy mniejszej o dwie dziesiąte milimetra od średnicy półosi
5.Oczywiście zamawiamy też w sklepie opodal łożysko
6.Po skompletowaniu w/w podgrzewamy wolno pierścień do czerwoności (najlepsza jest do tego koza)
7.Oczywiście najpierw wkładamy na półoś rzeczone łożysko
8.Rozgrzany do czerwoności pierścień szybko wrzucamy za pomocą jakiś cęgów na półoś
9.Pierścień stygnie i gotowe
10. Ale najpierw jak jesteśmy nowi na forum to się witamy
1.Demontaż hamulców
2.Odkręcamy śruby mocujące półoś
3.Rozcinamy diaksą pierścień trzymający łożysko i to samo robimy z łożyskiem
4.Zamawiamy w zakładzie ślusarskim opodal pierścień o średnicy mniejszej o dwie dziesiąte milimetra od średnicy półosi
5.Oczywiście zamawiamy też w sklepie opodal łożysko
6.Po skompletowaniu w/w podgrzewamy wolno pierścień do czerwoności (najlepsza jest do tego koza)
7.Oczywiście najpierw wkładamy na półoś rzeczone łożysko
8.Rozgrzany do czerwoności pierścień szybko wrzucamy za pomocą jakiś cęgów na półoś
9.Pierścień stygnie i gotowe
10. Ale najpierw jak jesteśmy nowi na forum to się witamy