FEROZA SPORE SPALANIE 1.6 + GAZ
Moderator: s3R
FEROZA SPORE SPALANIE 1.6 + GAZ
WITAM
OD NIEDAWNA STAŁEM SIĘ POSIADACZEM FEROZY 1.6 89R (OK 95 KM) MAM PROBLEM ZE SPALANIEM WSTAWIŁEM GAZ (ZWYKŁY) GAZ JEST USTAWIONY OK I GAZU ŁYKA MI 20 L CZY TO NORMALNE ŚMIGAM PO ASFALCIE ,WYCZYŚCIŁEM KOPUŁKĘ, ŚWIECE OK, SONDA LAMBDA SPRAWNA,NIE WIEM GDZIE MOŻNE BYĆ PRZYCZYNA TEGO SPALANIA DODAM ZE KOŁA 15/195 PEŁNY PROFIL ZEGAR TEMPERATURĘ MI ŁAPIE GRZANIE MAM SZYBKIE, NIE MAM ŻADNYCH NIEPOKOJĄCYCH OBJAWÓW SAMOCHÓD NORMALNIE JEDZIE,PROSZĘ O POMOC I PORADY
OD NIEDAWNA STAŁEM SIĘ POSIADACZEM FEROZY 1.6 89R (OK 95 KM) MAM PROBLEM ZE SPALANIEM WSTAWIŁEM GAZ (ZWYKŁY) GAZ JEST USTAWIONY OK I GAZU ŁYKA MI 20 L CZY TO NORMALNE ŚMIGAM PO ASFALCIE ,WYCZYŚCIŁEM KOPUŁKĘ, ŚWIECE OK, SONDA LAMBDA SPRAWNA,NIE WIEM GDZIE MOŻNE BYĆ PRZYCZYNA TEGO SPALANIA DODAM ZE KOŁA 15/195 PEŁNY PROFIL ZEGAR TEMPERATURĘ MI ŁAPIE GRZANIE MAM SZYBKIE, NIE MAM ŻADNYCH NIEPOKOJĄCYCH OBJAWÓW SAMOCHÓD NORMALNIE JEDZIE,PROSZĘ O POMOC I PORADY
Re: FEROZA SPORE SPALANIE 1.6 + GAZ
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
tak ale bez mogących mi pomóc odpowiedzi , dodam ze jak jest zimny to przez ok 2 min kopci na biało po chwili ustaje
myślałem ze jest tu parę osób mogących mi pomoc ale widzę ze większość jest tylko teoretykami czy ktoś mi powie o co chodzi czy to tyle pali ? spalanie mam 15-20lit
Moim zdaniem za dużo tego gazu bierze, napisz jeszcze ile zupy spala.
Te 20l to Jeepy palą z 4litrowymi silnikami
Te 20l to Jeepy palą z 4litrowymi silnikami

Hakuna matata madafaka!
FOCH W 5 POSTOW. CHYBA SIE ZALAPIESZ NA PUDLO.
Tak sie chyba lepiej czyta, nie ?
Beny łyka normalnie czy nie probowales ?

Tak sie chyba lepiej czyta, nie ?
Beny łyka normalnie czy nie probowales ?

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Za drogo wychodzi
Kupiłeś auto z gazem czy zakładałeś.
Nie łapie jakiegoś lewego powietrza ?
Moc ma taka jak na benzynie czy bardziej trzeba deptać?
To jest forum rajdy4x4 a nie wróżka...

Kupiłeś auto z gazem czy zakładałeś.
Nie łapie jakiegoś lewego powietrza ?
Moc ma taka jak na benzynie czy bardziej trzeba deptać?
To jest forum rajdy4x4 a nie wróżka...
Zdrapek i poharatka
Jedź na stacje diagnostyczną i sprawdź jakość spalin. Podejrzewam, że dostaje zbyt bogatą mieszankę, wtedy podejrzewałbym:
1. sonda lambda uszkodzona (wtedy silnik chodzi w trybie awaryjnym) Sonda kosztuje 70 zł
2. przewody ciśnieniowe mogą być sparciałe, popękane lub przetarte.
1. sonda lambda uszkodzona (wtedy silnik chodzi w trybie awaryjnym) Sonda kosztuje 70 zł
2. przewody ciśnieniowe mogą być sparciałe, popękane lub przetarte.
Feroza '91 na 30" MT
Kolektor wydechowy
?

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Chyba się obraził 

"Żywot Briana"
-Mamo, czy ja mam duży nos??
-Przestań myśleć o seksie!
-Mamo, czy ja mam duży nos??
-Przestań myśleć o seksie!
nic nie pisałem bo czekałem aż mrozy puszcza i teraz spalanie spadło mi do 15-17 l na 100 ale i tak ,gazownicy wymienili mi mixer dali za mały i była zła mieszanka gazu za bogata teraz jest lepiej ale chyba tez sporo jeszcze ok 15-16l gościu od gazu powiedział ze sonda jest ok, przewody podciśnienia wyglądają tez ok
Siema
Mam Feroze lpg zakładałem nowy sekwencja . po testach spalanie w mieście na krótkie odcinki miedzy 16-18 lpg , trasa 12 lpg , w lesie wiadomo ile wlejesz tyle spali . Pozdrawiam
P.S. takie spalanie jak na terenówkę jest O.K.

Mam Feroze lpg zakładałem nowy sekwencja . po testach spalanie w mieście na krótkie odcinki miedzy 16-18 lpg , trasa 12 lpg , w lesie wiadomo ile wlejesz tyle spali . Pozdrawiam

P.S. takie spalanie jak na terenówkę jest O.K.

A ile taki wozek pali Pb?
Bo wydaje mi sie,ze zakladanie sekwencji przy takim aucie i tym spalaniu jest bez sensu. Nie zwroci sie nigdy na swiecie.
Bo wydaje mi sie,ze zakladanie sekwencji przy takim aucie i tym spalaniu jest bez sensu. Nie zwroci sie nigdy na swiecie.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Oj zwróci się, 11L benzynki po mieście w tak małym autku boli 

Fercia`93
606297666
606297666
a może to wina opon które posiadam 195/80/15 teraz tankuje 42l(butla 45l) gazu i robię ok 270 km, ale chyba to spalanie gazu będzie tak ok 15 l pewnie tak pala te auta
Witaj moja Fercia w mieście pali ze 12 lpg (do tego laczki 225 urwany kabelek od lambdy i brak wężyków podciśnienia ) ,nie ruszam niczego bo i bardzo pasi takie spalanie. Te 12 to oczywiście na czarnym , a i gazownia ta najprostrza nawet bez sterownika lambdy.
Pozdro 4 all
FEROZA 1,6
FEROZA 1,6