ZAPACH PALIWA W KABINIE
Moderator: s3R
ZAPACH PALIWA W KABINIE
witam wszystkich . mam pytanie odnośnie daihatsu ferozy a mianowicie chodzi mi o zapach paliwa w samochodzie podczas jazdy zapach paliwa nie utrzymuje sie cały czas przychodzi falowo i dochodzi z tyłu tak jakby z wlewu paliwa . proszę o pomoc jeżeli ktoś miał taki problem to proszę o odpowiedz . dodam że feroza jest z 1992r. 1,6 16V .
Re: ZAPACH PALIWA W KABINIE
Spalanie wzrosło? Mokro pod autem? Jeśli nie to sprawdź przewód odpowietrzający!
TRIKE na garbie
Y60
K160- rozbite
Y60
K160- rozbite
- alibia1112
witam
Miałem identyczny problem
Zgnity bak ale od góry
Paliwo się nie wyleje ale będzie czuć benzyne.
Tylko wymiana baku ci pozostaje, spawanie czy klejenie nie ma sensu
Było o tym wiele razy w działe daihatsu
Poszukaj i poczytaj.
Miałem identyczny problem
Zgnity bak ale od góry

Paliwo się nie wyleje ale będzie czuć benzyne.
Tylko wymiana baku ci pozostaje, spawanie czy klejenie nie ma sensu

Było o tym wiele razy w działe daihatsu
Poszukaj i poczytaj.
CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
sprawdziłem i jednak to odpowietrzenie z tyłu od strony wlewu pod tapicerką jest mały filterek i u mnie był pęknięty ..skleiłem i przestało śmierdzieć i po temacie
- Agata_Aleksandra
- jestem tu nowy...
gdzie dokładnie ten filterek jest? mozesz wrzucic zdjecie? u mnie tez lekko pachnie 

Czyli jednak kupiłaś tę ferozę
Zadowolona??

- Agata_Aleksandra
- jestem tu nowy...
Kupiłam, ale tą drugą co tam stała. Zakochana nawet, nie tylko zadowolona. 600km zrobiłam do domu i bez problemu jak narazie. Wsłuchuje się w każdy dzwięk i oczywiście mam paranoję, ze nie jest idealnie. No i pali sporo… ale jest jeszcze przed wizytą u mechanika. Miałam też trochę problemów z urzedem celnym, ale już załatwione. No i właśnie nie byłam pewna czy mi sie wydaje, czy naprawdę czuć zapach benzyny, ale jednak czuć. I w środku i na zewnątrz koło wlewu, ale bardziej jakby z nadkola. Napewno nic nie cieknie, mechanik kolegi (jeszcze auta nie widział) mówi, ze u kolegi właśnie jakaś uszczelka była do wymiany. Widzę sie z nim po weekendzie, ale sama szukam diagnozy też. 

Tak jak kolega pisał już w nadkolu od strony pasażera oczywiście tylnym znajduje się plastikowy filtr oraz coś na wzór komory sprężania Ten większy plastikowy pojemnik pęka i przy wzroście ciśnienia w zbiorniku zaczyna delikatnie przepuszczać benzynę ale ze kabina Ferozy jest mała więc moment ją czuć Jaka jest metoda naprawy myślę że prosta wystarczy go skleić Co do jakiegokolwiek zamiennika nie mam pojęcia czy jest dostępny
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
- Agata_Aleksandra
- jestem tu nowy...
no u mnie sie właśnie pogorszyło, bo cieknie. nie widzę w którym miejscu, ale kap, kap, kap i po chwili kałuża pod samochodem. i teraz nie wiem, czy to to samo co wcześniej, czy nowa usterka. Właśnie jechałam na weekend na działkę, ale w tył zwrot. zalałam więcej niż zwykle, więc może jest jakaś dziura wyżej. oczywiście takie numery tylko w weekend. no cóż, wycieknie te 10l więcej i w poniedziałek do mechanika. 

dziury poszukaj...w całym 

bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...
Zbiornik można wymienić na inny na przykład z fiata seicento 

- Agata_Aleksandra
- jestem tu nowy...
no właśnie widziałam gdzieś już na forum, że z czegos innego się też przekłada… nie mogę znaleźć ;P
z fiata seicento trzeba troszkę pokombinować i jest sam tak przełożyłem i jeżdżę tylko nie mam wskaźnika poziomu jet to do przeskoczenia ale że mam lpg nie chce mi się więcej nad tym grzebać 

Zbiorniki paliwa szybciej korodują od góry.Przepatrzeć szwy-tam najpredzej będzie przeciek.
Jak mała dziurka-mozna zalutować.
Jak mała dziurka-mozna zalutować.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Nie opłaca się kolego go wydzierać lutować a za kilka miesięcy powtarzać tą samą czynność Ja wymieniłem i spokój koszt około 150 do 200 zł zależy skąd się go zdobędzie a może i taniej 

A to to już można stwierdzić dopiero po wyjęciu kolego 

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Jak jest sito to wiadomo, że sie nie opłaca no chyba, że jednen mały defekt
to wtedy da się naprawić do wyciegu z następnej dziurki 

TRIKE na garbie
Y60
K160- rozbite
Y60
K160- rozbite
farfocel pisze:Jak jest sito to wiadomo, że sie nie opłaca no chyba, że jednen mały defektto wtedy da się naprawić do wyciegu z następnej dziurki
HEHEH I TAKA ZABAWA