znawcy i fachowcy! snorkel...
Moderator: s3R
znawcy i fachowcy! snorkel...
Panowie, zdecydowalem sie zamontowac snorkel w ferozie - wyszlo srednio, niewazne. Oczywiscie rozchodzi sie o szczelnosc... Zakylem gore i dziala, zaczalem schodzic az do tej plastikowej pokrwy wychodzacej od silnika i wciaz dziala nie chce zgasnac... Znacie moze typowe miejsce gdzie to powierze jest jeszcze zasysane ? Bo watpie zeby tak juz mialo zostac wiec jesli jestescie w stanie prosze o podanie miejsca gdzie ta dziurka wezyk czy bozia wie co moze byc...
Re: znawcy i fachowcy! snorkel...
ja z tego co pamiętam była mała dziurka w tej malej puszeczce kolo filtra 

Jedni jeżdżą szybko, inni wszędzie 
Feroza 90' Mt28'

Feroza 90' Mt28'
Odgrzeje trochę temat, chcę założyć snorkel ale rurki PCV odpadają , a na alledrogo pustka, znalazłem w necie tylko Airflow a czy może podpasuje coś od innej terenówki? Może od Patrola 160/260 ktoś próbował coś takiego przymierzyć?
Galloper LWB - turysta
Nikt nie próbował? Zdecydowałem się na snorkel z Patrola 160/260, chcę zrobić cały nowy układ, jaką średnicę przewodów zastosować, czy 65mm powinno wystarczyć?
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Galloper LWB - turysta
- dawid_wroc
-
kolega montował do ferci z k160. co do srednicy rurek to nie wiem jakie zamontował. w snorze z k160 jest otwór bodajze fi80. lekko odstaje od budy ale z braku laku ... 

takie tam jeżdżenie gdzie dróg nie ma....
Dzisiaj w akcie desperacji przymierzyłem kibelrurki i myślę że jak dostanie to normalnego snorkelowatego grzybka i kolor czarny mat to będzie nawet wyglądać jako tako, bo w sumie tańsze to i praktyczniejsze i chyba wytrzymalsze niż snorkel za 200PLN z żywicy, a po demontażu tych wszystkich rurek od dolotu to nawet jest trochę miejsca co by sensownie wyjść przez błotnik i na kolanku 30stopni to nawet się zgrywa ze słupkiem chyba to lepsze niż odstający Patrol
Galloper LWB - turysta
Jak snorkel za 200 to dla Ciebie za drogo,to fakstycznie kibelrurka...do pierwszego kontaktu z drzewem
Ja mam z nierdzewki,home made i na pewno nie w tych kosztach:

Uploaded with ImageShack.us

Ja mam z nierdzewki,home made i na pewno nie w tych kosztach:

Uploaded with ImageShack.us
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Mieliśmy w Patrolu snorkel za 200 i szczerze? Wolę kibelrurę, wykonanie było mierne, generalnie nie przeżył kontaktu z grubszą gałęzią, a wywalić kilka stówek za snorkel który nie będzie pasował to jakoś się waham.
Galloper LWB - turysta