Felgi Suzuki w Ferozie
Moderator: s3R
Felgi Suzuki w Ferozie
Siema, czy ktoś próbował wsadzić odwrócone trójkąty z SJ410/3 do Ferozy tak aby deko ją poszerzyć? Znalazłem na WARFSie coś takiego http://www.warfs.org/forum/15-mods-proj ... eroza.html i wygląda to podobnie jak w Suzuki 5mm dystans (wadzi ok. 2mm) + odwrócone felgi i zyskujemy trochę na szerokości. Na wiosnę i tak raczej będę zmieniał felgi więc brałbym ten sposób jako alternatywę dla felg z większym odsadzeniem. Próbował ktoś z drogiego Bravo?
Galloper LWB - turysta
Re: Felgi Suzuki w Ferozie
Nieco w pobliżu twego pytania napiszę jedynie, że mam felgi mangelsy z Jeepa i poszerzyły one auto o jakieś 15 - 20mm na stronę, przy oponie 235/75 musiałem założyc poszerzenia błotników, bo koła wyszły poza obrys - innych niedogodności nie zaobserwowałem.
Nie ocierają przy skręcie?Na ile wyliftowana buda?
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Buda nie liftowana, drążki podkręcone "w granicach rozsądku", czyli wahacz ma jeszcze ten 1-1,5cm ruchu w dół, i jedyne co obcierało to wewnętrzne gumiasto-plastikowe osłonki komory silnika, aha i wcześniej podciąłem różki zderzaka (zostały zaokrąglone).
W Samuraiu delikatnie przycierają więc dlatego stosuje się dystans. W Ferozie też będzie 5mm dystansu a w nadkolach przycierać nie powinno bo i tak będą podcięcia tylko czy ktoś u nas zakładał już takie trójkąciki do Ferozy?
Galloper LWB - turysta
Chyba nie,bo by sie pewnie odezwał
W tym linku co podałeś chyba nie wynika,że to niemożliwe/słabo kumam/.
Znaczy pionierem mus zostać
Swoja drogą mnie też wkurza wygląd ferki,zwłaszcza od tyłu
Mam podliftowaną/40 mm/budę i opony bodaj 235 x70
Jest na styku.Drążki nie podkręcone nadmiernie.

W tym linku co podałeś chyba nie wynika,że to niemożliwe/słabo kumam/.
Znaczy pionierem mus zostać

Swoja drogą mnie też wkurza wygląd ferki,zwłaszcza od tyłu

Mam podliftowaną/40 mm/budę i opony bodaj 235 x70

Jest na styku.Drążki nie podkręcone nadmiernie.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
No ja wydumałem że wsadzenie samych felg jest niemożliwe p&p z powodu przycierania zacisków i trzeba je 2mm zeszlifować tak jak jest na foto, ale można wsadzić zamiast szlifu 5mm dystansu. Tylko że auto z linku ma z tyłu kit z tarczami ale myślę że bębny z dystansem nie będą problemem, dystanse już są ale ok. miesiąca poczekam na felgi, założę od kumpla i zobaczmy jak to będzie wyglądać od wewnątrz, jak będzie oki to poszukam felg dla siebie.
Galloper LWB - turysta
Jakbyś zrobił-wrzuć foty.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Koniecznie myślę że na początku lutego będzie gotowe.
Galloper LWB - turysta