Stłuczka z Passatem B6

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

kotperski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Stłuczka z Passatem B6

Post autor: kotperski » ndz kwie 28, 2013 12:21 pm

Kiedy stałem na światłach dziś, dźgnął mnie z tyłu jakiś cymbał Passatem B6. Trzeba było wzywać lawetę, bo z auta masakra, zdemolowana chłodnica, urwane mocowanie silnika itp. Oczywiście w Passacie. Straty w Ferozie? Zmasakrowany tylny zderzak ale to bez znaczenia, bo 15 sekund przed stłuczką podobnie wyglądał (nie pierwszy raz już oberwał), do tego jeden reflektor. Przedni, bo wypadł na asfalt, tylne lampy mam w budzie, a tam Passat nie dojechał już, bo zatrzymał się na zderzaku i haku. A przepraszam, jeszcze mi się okulary potłukły, bo się schowek otworzył przy uderzeniu i wypadły.
Ślepą na jedno oko Ferozą wróciłem do domu bez problemu.

Szkoda, że aparatu nie miałem przy sobie :D

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Re: Stłuczka z Passatem B6

Post autor: Misiek Cypr » ndz kwie 28, 2013 3:28 pm

To oblukaj czy Ci ramy nie wyglo, miedzy zderzakiem a tylna osia. Jesli tak, to do inszury od razu na szkode calkowita zglaszaj!
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

kotperski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kotperski » ndz kwie 28, 2013 4:33 pm

Nic się nie stało, na miejscu obejrzałem. Puściłem hamulec na ułamek sekundy przed trafieniem, więc aut po prostu do przodu pojechało.

Awatar użytkownika
Ryżak

Post autor: Ryżak » ndz kwie 28, 2013 6:38 pm

Jak mi golfem II strzelil w dupala w pajeraka, to tez sie zmasakrowal, a mi tylko potlukl swiatla, bo mialem w zderzaku jeszcze. A golf polamana chlodnica, blachy przesuniete na drzwi ze nie mogl otworzyc, belka przednia rozdupcona. A ja pojechalem na kolach po drugie swiatla, a najpierw do ubezpieczalni i 1700 wpadlo z ubezpieczenia :)21
Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Post autor: Jogi4x4 » pn kwie 29, 2013 6:49 pm

Teraz się dopiero zacznie droga przez mękę jeśli chcesz jakąś monetę z ubezpieczenia. :)11 Policja była?
Galloper LWB - turysta

Awatar użytkownika
Ryżak

Post autor: Ryżak » pn kwie 29, 2013 7:36 pm

A dlaczego ma miec katorge? U mnie nawet to nie trwalo dlugo. Rzeczoznawca ofocił, spisał raport itp i po 2 tygodniach juz mialem kase na koncie.
Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » pn kwie 29, 2013 9:34 pm

O mój tyny zderzak - samoróbke - zahaczył taki jeden, lekko rożek podginając.
Rzeczoznawca nie wiedział jak to wycenić, więc spojrzałem w niebo i rzekłem - 900 zł.
Dostałem 900 zł.
:)
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Post autor: Jogi4x4 » wt kwie 30, 2013 9:30 pm

W zeszłym roku miałem stłuczkę, pani w Seicento zahaczyła mnie na parkingu, szkody Seicento porysowany narożnik tylnego zderzaka, szkody w moim BMW to przełamany błotnik, pęknięta szyba, zbite szkło reflektora, przekoszona maska, odkształcony pas z nerkami, porysowany i połamany zderzak. Do przyjazdu rzeczoznawcy było ok potem katorga, odmowa jakiegokolwiek odszkodowania, pisanie bzdur że notatka z policji to nie dowód itp. potem po piśmie prawnika uznali lampę i zderzak gdzie rzeczoznawca z ubezpieczalni wyliczył zderzak jako najtańszy zamiennik natomiast pomimo tego że szkło reflektora jest wymienne i ogólnie dostępne policzył całą nową lampę, oryginalną ZKW i gdzie tutaj logika? Przepychanki pisemkami i finał w sądzie pozytywny ale czasowo 7 miesięcy, do tego nerwy, latanie i załatwianie. Dodam że auto wcześniej nie nosiło śladów kolizji. Podejrzewam że ubezpieczalnia wyszła z założenie że skoro Seicento uderzyło w BMW i się przy tym nie rozpadło a w BMW są takie szkody to znak że coś jest kręcone. No niestety nie :)21 Generalnie nie polecam.
Galloper LWB - turysta

kotperski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kotperski » pt maja 03, 2013 2:36 pm

Jogi4x4 pisze:Teraz się dopiero zacznie droga przez mękę jeśli chcesz jakąś monetę z ubezpieczenia. :)11 Policja była?
Była. Nie jestem świnią i nie będę się domagał bóg wie czego, szczególnie, że u mnie w sumie nic się nie stało. Auto dokładnie sprawdzone potem w SKP, poza rozbitą lampą nic mu nie dolega. Uznałem straty w wysokości 200 złotych (lampa + zderzak), zobaczymy co wyjdzie.

Aha - ten z Passata nie miał OC ani przeglądu. Współczuję :)

Awatar użytkownika
lbl78

Post autor: lbl78 » pt maja 03, 2013 3:51 pm

pezet pisze:O mój tyny zderzak - samoróbke - zahaczył taki jeden, lekko rożek podginając.
Rzeczoznawca nie wiedział jak to wycenić, więc spojrzałem w niebo i rzekłem - 900 zł.
Dostałem 900 zł.
:)
słabo się cenisz :)21
trzeba było powiedzieć 3500 dostał bys 2 :D :)21
a tego co Cie stuknął to boli tak samo więc czemu nie naprawiac auta w "godnych warunkach"?
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » pt maja 03, 2013 3:54 pm

Namawiasz do popelnienia przestepstwa, przeszacowania szkody. Poza tym wedlug 10 przykazan dopuszczasz sie grzechu, nie idzcie ta droga, nie idzcie ta DROGA !!
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
lbl78

Post autor: lbl78 » pt maja 03, 2013 5:59 pm

widzisz wychodzi na to jestem niewierzący i z ciągotami anarchistycznymi :)21
poza tym przecież customowy zderzak do terenówki robiony na wymiar ile kosztuje?? :)21
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » ndz maja 05, 2013 12:36 am

Jak bym powiedział 3,5 tys, to każdy by się w głowę postukał.
Poza tym, pomyślałem że Marcin-Kraków trochę się napracował z ladnym obspawaniem i wzmocnieniem fabrycznego zderzaka i byłoby mu przykro, jakbym wycenił go zbyt nisko - więc policzyłem - zderzak dychę w cenie złomu + 890 praca Marcina i wyszło 900 :)21
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”