D. Feroza - alternator

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

przemek123
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

D. Feroza - alternator

Post autor: przemek123 » pt maja 03, 2013 7:55 am

Witam, dzien dobry,
na poczatku pozwolicie Koledzy, ze sie przedstawie.
Na imie mam Przemek, moje hobby to myslistwo, mieszkam w centrum - byle koninskie.
Niedawno nabylem D. Feroze z 1992, 130 k przebiegu /auto zadbane, wszystko w co jest wyposazony ten samochod jest sprawne, wszystko dziala, nowe sprzeglo, pasek i pompa, nowe amory z przodu z regulacja twardosci/ - import indywidualny - kupilem ja w Holandii i przyjechalem nia na kolach. Auto to nabylem z mysla o mojej pasji, hobby - polowaniach, nie jezdze off-road-owo

Czytam z zaciekawieniem to forum aby dowiedziec sie jak najwiecej o tym aucie.
Koledzy, pewnie z czasem bede Was pytal o rozne rzeczy bo wyzej sobie cenie uwagi, sugestie prawdziwych pasjonatow, uzytkownikow, hobbystow niz jakies zlote mysli zarozumialych mechanikow, ktorym to brak odwagi aby powiedziec /stary, nie wiem, nie umiem, nigdy nie robilem, stary zlom nie bede sie dotykal/

Koledzy na poczatek mam dwa pytania:

-chce zamontowac dodatkowe oswietlenie, przod 4 halogeny- 2 przeciwmgielne żółte, 2 dalekie biale, tyl 2 lampy robocze - czy fabryczny alternator to uciagnie, czy zmienic na jakis inny mocniejszy ?

-jakie sugerujecie opony /auto bez liftu, nie bede ingerowal w zawieszenie, zeby nie tarly przy max. skretach i nie dobijaly/ 215/80 czy 215/75 - mysle o yokohama geolandar a/t - cooper discoverer atr - kumho at kl-78, jazda asfalt 50 lekki teren 50

z gory dziekuje za wszystkie sugestie, podpowiedzi
pozdrawiam
Przemek
Przemek
SGV 2.0 & Daihatsu Feroza

Awatar użytkownika
s3R

Re: D. Feroza - alternator

Post autor: s3R » pt maja 03, 2013 9:47 am

Nie będziesz pewnie jeździł tylko w nocy więc pewnie jest szansa że to wyda na seryjnym alternatorze.
Akumulator jakiś dobry i największy jaki można do ferozy wstawić żeby się doładowywał.
Opony chyba najlepsze yokohama geolandar. Choć kumcho też są ok. Nie wiem jakie coopery są ale wyglądaja najgorzej :) Teoretycznie 235/75 r15 wchodzą ale lekko obcierają.
Więc 225/75 czy 215/75 spokojnie da radę. Opony raczej największe jakie się da zamontuj bo w terenie prześwit robi różnicę.
Zdrapek i poharatka

przemek123
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: przemek123 » pt maja 03, 2013 10:04 am

mysle o szerokosci 215, szerszych nie chce. tylko jaki profil ? gdyby weszly bez tarcia to bym wzial 80 ?

polowania - właśnie poluje głównie w nocy - dziki, tzn. jade na polowanie w nocy a wracam juz po świtaniu
Przemek
SGV 2.0 & Daihatsu Feroza

Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R » pt maja 03, 2013 1:17 pm

http://opony-4x4.pl/linki.html

Obczaj linki do kalkulatorów wysokości opon.
Zdrapek i poharatka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”