Zbiornik paliwa w Ferozie - prpszę o pomoc
Moderator: s3R
Zbiornik paliwa w Ferozie - prpszę o pomoc
Szukam wątku odnośnie możliwości zamienienia rdzewiejącego wciąż baku benzyny w Ferozie na jakiś plastikowy bodaj że od jakiegoś innego auta - fiata podobno, ale nie mogę znaleźść tego tematu. Proszę o pomoc jeśli ktoś może. Z góry dzięki.
Re: Zbiornik paliwa w Ferozie - prpszę o pomoc
Mam ten sam problem. U mnie bak przepuszcza na zgrzewie w kilku miejscach. Przeszukałem całe forum i jedyne co znalazłem to informacja o tym że ktoś zamontował bak z seicento - tylko że on metalowy jest. Ktoś też pisał o baku z punto, niestety nie napisał z jakiego modelu.
Przerabiałem ten problem, wywaliłem zbiornik paliwa, w jego miejsce weszła butla lpg (walec 270X800), nowy zbiornik paliwa zrobiłem z kwasówki (400x300x180) wstawiłem pod podłogą zaraz za pompką paliwa, śmiga aż miło. Jeśli ktoś jest zainteresowany tematem napisze więcej.
Podłączę się pod wątek, nie wiem jak montowany jest zbiornik w ferozie, ale ja do rakiety wstawiłem od poloneza atu - trochę przeróbek było ale bak siedzi na miejscu i działa - tyko ta pojemność 45L trochę mała.
Z optymizmu się wyleczyłem, z głupoty jeszcze nie więc jadę dalej i szukam tej właściwej ... drogi.
- alibia1112
Ten typ tak ma
Też miałem ten problem ze smrod..... w kabinie
Gdzieś tutaj czytałem, że plastikowy od felicji też da redę upchnąć

Też miałem ten problem ze smrod..... w kabinie

Gdzieś tutaj czytałem, że plastikowy od felicji też da redę upchnąć
CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
PAHero III LONG nie seria