Witam,
Bardzo proszę o podpowiedź.
Jakiś czas temu wyciągałem z auta resory (pęknięta jedna strona).
Po tej wymianie (resory po walcowaniu) przy gwałtownym puszczaniu sprzęgła słychać puknięcie z tyłu, podobny efekt uzyskuje przy nagłym odjęciu gazu. Przed tą operacją stukania nie było.
Zacząłem od wymiany oleju w moście, nic nie pomogło.
Na mój gust w moście jest luz, nie ma go na pewno na krzyżakach wału.
Czy według Was, most jest do naprawy lub regeneracji?
Czy powinienem sprawdzić coś jeszcze?
Feroza - stuki w tylnym moście
Moderator: s3R
Feroza - stuki w tylnym moście
RTFM - Read The Fucking Manual
Re: Feroza - stuki w tylnym moście
To najsampierw te tuleje w resorach luknij.W amorach też.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Bardzo dziękuję za podpowiedź.
Tuleje tak czy owak są do wymiany, ale okazało się że nakrętki na śrubach w kształcie litery U (obejmach) były niedociągnięte.
Efektem tego był delikatny obrót całego mostu w tych uchwytach podczas większego obciążenia.
Resory robił kolega, chyba mu podziękuję, uruchomiłem swój kanał więc następnym razem może własne ręce pobrudzę.
Tuleje tak czy owak są do wymiany, ale okazało się że nakrętki na śrubach w kształcie litery U (obejmach) były niedociągnięte.
Efektem tego był delikatny obrót całego mostu w tych uchwytach podczas większego obciążenia.
Resory robił kolega, chyba mu podziękuję, uruchomiłem swój kanał więc następnym razem może własne ręce pobrudzę.
RTFM - Read The Fucking Manual
Te "U" to tzw cybanty.
Kolega nie winien-po pierwszym skręceniu cza troche pojeżdzić,skontrolować nakrętki i w razie potrzeby dociągnąć.To resor wielopiórowy -zjawisko normalne.
Kolega nie winien-po pierwszym skręceniu cza troche pojeżdzić,skontrolować nakrętki i w razie potrzeby dociągnąć.To resor wielopiórowy -zjawisko normalne.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Tak jak wyżej a jak wyrobione gwinty to pasują cybanty z poloneza trucka tylko trzeba powiększyć - przewiercić otwory w "podstawie"