kącik MTB

czyli to co nie pasuje nigdzie indziej ale wiąże się z offroad'em

Moderator: moralez

Awatar użytkownika
Kabal

Re: kącik MTB

Post autor: Kabal » czw mar 20, 2025 9:37 pm

Jak już wywołujesz :lol: ja miałem jakieś rekreacyjne K2 i były spoko. Córce kupiłem jakieś takie topowe z K2 a była to przesiadka z Decathlonowych to okazało się przygodą. To nie ma żadnych oporów toczenia :)21 ja swoje oddałem, bo bez acl się źle takie sporty uprawia. A nawet jak w końcu naprawię, to zostawię sobie na narty, bo za żadną aktywnością tak nie tęsknię :cry:
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » czw mar 20, 2025 9:45 pm

Zrobienie acl'a uważam za najlepszą inwestycję w swoim życiu...pomimo kredytu na 20tpln i dwóch operacji :roll:
Narty, biegówki, łyżwy, rolki i inne tego typu mi natenczas nie straszne....(aż do następnej wyjebki). Polecam kliniki sportowe połączone z fizjo przed i po operacji, daje to szansę na szybszy powrót do ruchomości :wink:
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

Awatar użytkownika
Ironcruz

Post autor: Ironcruz » śr maja 14, 2025 10:14 am

czy macie jakieś ciekawe trasy i okolice rowerowe do odwiedzenia na Litwie, Łotwie , Estonii?

kombinuje gdzie tam z rodziną i rowerami się wybrać.
Tytus

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » śr maja 14, 2025 10:31 am

Ściągasz apke komoot i tam masz podpowiedzi tras rowerowych/mtb. Są też inne sporty, możliwość zapisywania tras, planowania, profile przewyższeń itp. Oczywiście za free. Działa offline, ma opcje zimową (m.in dane o ratrakowaniu tras biegowych), można dodawać swoje atrakcje itp. Często korzystam w nowych miejscach

Awatar użytkownika
Ironcruz

Post autor: Ironcruz » czw cze 26, 2025 10:08 am

Sobie wymyśliłem wyzwanie i je zrealizowałem. Na moim rowerze marki Stevens model Devil's Trail przejechałem trasę Harz Devils Trail w dwa dni. W sumie 196 km po górach; elevation gain: 4600 m. I jestem na liście: https://devils-trail.de/finisher-liste/ Nie wiem co było pierwsze: rower czy trasa w górach. Whatever - wyzwanie było, ciężko było, kryzys był, dałem radę. W pewnym momencie nie cieszysz się ze zjazdu, bo to oznacza, że trzeba będzie się wspinać.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tytus

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » czw cze 26, 2025 1:13 pm

:)2 sztos
Bywam w tych okolicach czasem, ale męczę się nawet jadąc ciężarówką, co dopiero rowerem w obecną pogodę :)21
Szacun

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”