pytania warsztatowe
Moderator: moralez
Re: pytania warsztatowe
Żona mnie wysyła do polskiego sklepu po saszetki z musami owocwymi.
Hmmm
Hmmm
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Ten kto wpadł na ten pomysł i go wdrożył to ludzki odpad, do utylizacji.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
- minizbowid
-
Ta, ale leśny dzban w foliowym worku to był ok 

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

- Misiek Cypr
-
Te musy owocowe dla dzieci, to chłam straszny, to alkohol im juz nie zaszkodzi.
A swoja drogą, za wschodnia granicą, maja takie plastikowe kielonki z różnymi alkoholami, zafoliowane, na wycieczke rowerową jak znalazł. Mi by nie przeszkadzały

A swoja drogą, za wschodnia granicą, maja takie plastikowe kielonki z różnymi alkoholami, zafoliowane, na wycieczke rowerową jak znalazł. Mi by nie przeszkadzały

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Tzw "Lufka" widziałem to w sklepie np. w Jastarnii
Adrenalina uzależnia
MTM Profi
MTM Profi
Mam pod domem tzw ruski sklep. Generalnie wiele specjalności z krajów byłego bloku wschodniego. No są te kieliszki przy kasie, od razu w dedykowanej lodówce. Można ruskie kary sim kupić, a wybób ryb słodkowodnych jest niesamowity, nie znam żadnej.
Obsługa po rosyjsku, klienici to same kacapskie mordy, ale co się dziwić, najlepsza dentystka jaką znalazłem jest z Ukrainy.
Obsługa po rosyjsku, klienici to same kacapskie mordy, ale co się dziwić, najlepsza dentystka jaką znalazłem jest z Ukrainy.
Aaa
Zrobiłem tą śrubkę. Generalnie nie polecam. Półtorej godziny zabawy, nie warto.
Zrobiłem tą śrubkę. Generalnie nie polecam. Półtorej godziny zabawy, nie warto.
Odkąd wiem, co Danone kontraktuje do danonków w nieodległej mroźni owoców, mam trochę refleksji. Te musy to podłe badziewie, ale przynajmniej bez bakterii...Misiek Cypr pisze: ↑pt paź 04, 2024 9:45 amTe musy owocowe dla dzieci, to chłam straszny, to alkohol im juz nie zaszkodzi.![]()
A swoja drogą, za wschodnia granicą, maja takie plastikowe kielonki z różnymi alkoholami, zafoliowane, na wycieczke rowerową jak znalazł. Mi by nie przeszkadzały![]()

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Najlepsza sztuka to nie dziwne . W porównaniu.jradek pisze: ↑pt paź 04, 2024 11:44 amMam pod domem tzw ruski sklep. Generalnie wiele specjalności z krajów byłego bloku wschodniego. No są te kieliszki przy kasie, od razu w dedykowanej lodówce. Można ruskie kary sim kupić, a wybób ryb słodkowodnych jest niesamowity, nie znam żadnej.

https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Patelnia do kuchni poszukiwana, chciałbym kupić pierwszą "węglówke", w zamyśle ma zastąpić najbardziej używaną 24 od tefala, jakieś teflonowe coś.
Wymagania niezbędne-indukcja. U kilku kucharzy podejrzałem i podoba mi się możliwość ryrania po patelnia metalem, do tej pory dość ortodoksyjnie przestrzegałem tego w przypadku teflonu, ale czas zmienić podejście.
Myślałem o Skottsbergu, na alledrogo ok 200zl, niby nie dużo ale jak niewiele trzeba by dołożyć do wypasa, mógłbym podumać...
Kabal?Junior?ktokolwiek?
Wymagania niezbędne-indukcja. U kilku kucharzy podejrzałem i podoba mi się możliwość ryrania po patelnia metalem, do tej pory dość ortodoksyjnie przestrzegałem tego w przypadku teflonu, ale czas zmienić podejście.
Myślałem o Skottsbergu, na alledrogo ok 200zl, niby nie dużo ale jak niewiele trzeba by dołożyć do wypasa, mógłbym podumać...
Kabal?Junior?ktokolwiek?

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Nie używam indukcji. Wolę gaz. Węglówka spoko, ale cza dbać, za to jak dobrze zaczniesz, to nie będzie tak wkurwiać jak INOX. Mnie wyprowadza z równowagi, ale jak jestem uważny to też jest zajebiście. Żelazny mam wok i jest spoko. Jeszcze masz miedź i żeliwo i wszystko ma wady i zalety... Dla mnie ważne, żeby rączka też była z metalu, bo ja często patelnię do piekarnika. Na wagę kupuj. Dla mnie pojemność cieplna to clue zagadnienia
pochwał się jak kupisz.

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Kurcze gdzieś tam w internetach filmik porównujący widziałem i wyszło, że nierdzewka najbardziej uniwersalna,ale węglówka trochę łatwiejsza w czyszczeniu.
Tu akurat od Foxxa porównanie, wolałbym pyze
https://youtu.be/5_NZdTMKBRc?si=kLT0nxut0llDPnUF
Tu akurat od Foxxa porównanie, wolałbym pyze

https://youtu.be/5_NZdTMKBRc?si=kLT0nxut0llDPnUF
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Ciężkie to
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Teflonowe są passe.goralski pisze: ↑wt cze 03, 2025 8:52 pmPatelnia do kuchni poszukiwana, chciałbym kupić pierwszą "węglówke", w zamyśle ma zastąpić najbardziej używaną 24 od tefala, jakieś teflonowe coś.
Kabal?Junior?ktokolwiek?![]()
Teraz kupujemy z powłoką granitową, działają na indukcję i są znacznie trwalsze.
https://allegro.pl/kategoria/garnki-i-p ... it*%2024cm
PS
Nie sprzedaję.
***** USA
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Nie, marmurkową mam w pracy, nie naigorsza ale do zadań specjalnych się średnio nadaje. U mnie jak u Kabala- patelnia wylatuje do piekarnika czesto, przy odpinanej rączce to nie problem, ale chcę do mięs mieć coś lepiej rozprowadzającego ciepło, myślałem o tym
https://allegro.pl/oferta/skottsberg-ca ... 88a55c4eaf#
https://allegro.pl/oferta/skottsberg-ca ... 88a55c4eaf#
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Patelnia dodana do koszyka, czeka na wymówkę w postaci okazji...w sumie to w przyszłym tygodniu mam rocznicę....
Noże mnie pochłonęły...tzn kuchenne. Nie ukrywam, Stilgar i Pyza (obaj z YT, którzy coś tam wiedzą o ostrzeniu i ogólnej budowie/właściwościach) zainspirowali...ale swoich fiskarsow nie mogę za nic na długo naostrzyć ,max 2 dni i trup, miękka stal i nie trzyma za dobrze.
Kupiłem właśnie jakiś Santoku od Victorinoxa, ale też raczej budżetowy będzie, zasadniczo ma służyć na codzień bez zbędnej spiny, ponoć się nada.
A co z szefa kuchni?mam z zestawu fiskarsa (20cm), długość wydaje się dobrą,może 2 cm dłuższy byłyby idealny. Też Victorinox fibrox czy jakiś budżetowy damascen?japońskie mnie w kontekście użytkowania chyba nie kręcą (jeszcze), gdyż nie wytłumaczę żonie zasad używania....

Noże mnie pochłonęły...tzn kuchenne. Nie ukrywam, Stilgar i Pyza (obaj z YT, którzy coś tam wiedzą o ostrzeniu i ogólnej budowie/właściwościach) zainspirowali...ale swoich fiskarsow nie mogę za nic na długo naostrzyć ,max 2 dni i trup, miękka stal i nie trzyma za dobrze.
Kupiłem właśnie jakiś Santoku od Victorinoxa, ale też raczej budżetowy będzie, zasadniczo ma służyć na codzień bez zbędnej spiny, ponoć się nada.
A co z szefa kuchni?mam z zestawu fiskarsa (20cm), długość wydaje się dobrą,może 2 cm dłuższy byłyby idealny. Też Victorinox fibrox czy jakiś budżetowy damascen?japońskie mnie w kontekście użytkowania chyba nie kręcą (jeszcze), gdyż nie wytłumaczę żonie zasad używania....

a propo garów, patelni noży itp mam pytanie - nie macie żon

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
- goralski
-
- Kontaktowanie:
One nie umio jak my 

Córki mówią że Tata lepiej gotuje i żona ....

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Mamy, czasem nawet gotujemy razem. Ale kobita ma w dupie takie sprawy jak rodzaj patelni

Od noży jest hurtownik na nieforum. Ostatnio nawet chciałem łyknąć szefa od Globala, ale rozchodziłem

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
zawsze twierdziłam, że faceci lepiej gotują
a i ja jakoś wolę tę funkcję w kuchni - siedzieć z kieliszkiem wina i patrzać jak się dzieje
a i ja jakoś wolę tę funkcję w kuchni - siedzieć z kieliszkiem wina i patrzać jak się dzieje

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Mam to samo-po kolacji siedzę z winem i patrzę jak się dzieje....porządek