Ok. kupię Ci miga. dostaniesz 4 dni.Nawet 6. potem będziesz mógł sobie tego miga zostawić.
Takie coś chcę:

Wchodzisz?

Kiedyś pod mostkiem się nie zmieściłem przez ten pałąk i topówkę.

Moderator: moralez
Ok. kupię Ci miga. dostaniesz 4 dni.Nawet 6. potem będziesz mógł sobie tego miga zostawić.
Fajne.
Kierujesz wtedy na słuchKabal pisze: ↑pt mar 25, 2022 9:26 pmJedyna wycieczka łódką, co odbyłem na trzeźwo i było fajnie
https://youtu.be/B4PBIuJT4Iw
Na nietrzeźwo parę innych by się znalazło co nie zamuliło.
Zdarzyło się, że łajba musiała wracać do portu po uzupełnienia, bośmy wszytko wypiliJuż nie jest allinclusive
![]()
Z Miśkiem przez zatokę było fajnie. Mus przyznać, że umie zawinąć do portu popisowo. Nawet jak już z widzeniem ma kłopoty![]()
Samo amelinium jest istotne . Mig też musi być spec. No i trzeba te blachy pociąć .Reszta do ogarnięcia.
no i cały temat żeś spalił ...Kabal pisze: ↑pt mar 25, 2022 9:26 pmJedyna wycieczka łódką, co odbyłem na trzeźwo i było fajnie
Zdarzyło się, że łajba musiała wracać do portu po uzupełnienia, bośmy wszytko wypiliJuż nie jest allinclusive
![]()
Z Miśkiem przez zatokę było fajnie. Mus przyznać, że umie zawinąć do portu popisowo. Nawet jak już z widzeniem ma kłopoty![]()
MIG do alu? Jak na poszukiwacza ideałów i jednorożców, to chyba nie zadowalasz się półśrodkami?
Otóż to. A to jego się rozpędzi do około 25 węzłów przy pełnym ogniu. Czyli okolice 45kmh. Jak na takie coś co ma 40 lat i jest ciężkie dosc, myślę że nie najgorzej na ten silnik.lysy76 pisze: ↑pt mar 25, 2022 8:36 pmNo nie. temat fajnie meandruje.
I nie na sprzedaż, a za destylaty![]()
Coś co dla Ciebie było oczywiste, dla mnie już nie bardzo. I nawet jeśli lakonicznie wypowiedziałeś się, to był to głos kogoś, kto siedzi w temacie.![]()
BTW Właśnie zrobiłem 6 mil zestawem linder 440 + Suzuki 4t 6KM
Pod wiatrNo nie. zdecydowane...
Pany zapominacie, że kolo Ryżaka będzie tym pływał w Norwegii. To chyba inne warunki niż polskie jeziora czy wysychające okresowo rzeki?
Jak ktoś nie zna akwenu czy oleje temat, bo tydzień temu płynął tędy i przeszedł, to nie zaryje w łachę piachu tylko pieprznie w skałę i skończy się rumakowanie. Widziałem taką akcję.Gość poszedł na bojkę sterburtą. Z jachtu za zylion posypały się elementy kadłuba i tylko szybka decyzja sternika ocaliły jednostkę.
Dla jasności: nie chcę pływać kamperem, żaglem czy kajakiem. Wędkować też nie lubię. Jeśli będzie użytkowana to w Szkierach.
Głębokości bywają kilkumetrowe już 2 m od brzegu.
Do tej pory użytkowałem różne łodzie, małe wiosłówki , ciut większe z mikrosilnikami jw i 5-8m z silnikami od 40 do 300KM. Laminaty, stal, drewno i alu.
I najbardziej podeszło alu. Tylko cena...
Na szkiery inne łódki są.lysy76 pisze: ↑pt mar 25, 2022 8:36 pmNo nie. temat fajnie meandruje.
I nie na sprzedaż, a za destylaty![]()
Coś co dla Ciebie było oczywiste, dla mnie już nie bardzo. I nawet jeśli lakonicznie wypowiedziałeś się, to był to głos kogoś, kto siedzi w temacie.![]()
BTW Właśnie zrobiłem 6 mil zestawem linder 440 + Suzuki 4t 6KM
Pod wiatrNo nie. zdecydowane...
Pany zapominacie, że kolo Ryżaka będzie tym pływał w Norwegii. To chyba inne warunki niż polskie jeziora czy wysychające okresowo rzeki?
Jak ktoś nie zna akwenu czy oleje temat, bo tydzień temu płynął tędy i przeszedł, to nie zaryje w łachę piachu tylko pieprznie w skałę i skończy się rumakowanie. Widziałem taką akcję.Gość poszedł na bojkę sterburtą. Z jachtu za zylion posypały się elementy kadłuba i tylko szybka decyzja sternika ocaliły jednostkę.
Dla jasności: nie chcę pływać kamperem, żaglem czy kajakiem. Wędkować też nie lubię. Jeśli będzie użytkowana to w Szkierach.
Głębokości bywają kilkumetrowe już 2 m od brzegu.
Do tej pory użytkowałem różne łodzie, małe wiosłówki , ciut większe z mikrosilnikami jw i 5-8m z silnikami od 40 do 300KM. Laminaty, stal, drewno i alu.
I najbardziej podeszło alu. Tylko cena...
2x hamerykańskie V8. I umie po płyciznach szurać dnem. Na tej rzece niestety operuje tylko ta komercja, więc nie trafiłem cywilnych.montero pisze: ↑pt mar 25, 2022 11:01 pmno i cały temat żeś spalił ...Kabal pisze: ↑pt mar 25, 2022 9:26 pmJedyna wycieczka łódką, co odbyłem na trzeźwo i było fajnie
![]()
zazdro zazdro
Kilometry spawów .
Jest plan na kabiny różne ale na razie jonboat . Czyli jak zwykle ...Kabal pisze: ↑sob mar 26, 2022 9:33 am2x hamerykańskie V8. I umie po płyciznach szurać dnem. Na tej rzece niestety operuje tylko ta komercja, więc nie trafiłem cywilnych.montero pisze: ↑pt mar 25, 2022 11:01 pmno i cały temat żeś spalił ...Kabal pisze: ↑pt mar 25, 2022 9:26 pmJedyna wycieczka łódką, co odbyłem na trzeźwo i było fajnie
![]()
zazdro zazdro
https://youtu.be/-erJWkzuVI4
I to Cię powinno usatysfakcjonować. A jak weźmiesz hamak, to i się gdzieś na brzegu wyśpisz bez utraty parametrów łódki![]()
Sam jesteś Piaskowa Wiedźma ...Misiek Cypr pisze: ↑sob mar 26, 2022 7:43 pmZajmowałeś sie, znaczy czytałeś wycinki z gazet?
To nie jest łajba ze sklejki, tylko sandwitch, sklejka i laminat. To spora róznica.
To się daje zrozumieć
Roboty tyle, że nie wiadomo, co olać pierwsze?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość