Sikor
Moderator: moralez
- minizbowid
-
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Re: Sikor
Qrde.
Myślę, że to nikogo nie zaskoczy. Ale...
Mam na wyjazdach prosty kalkulator czasu wyjazdu w Excelu. Ile czasu na obczyźnie, ile zostało do domu. Zrobiłem to jako ćwiczenie, zostało.
Na tym wyjeździe dodałem funkcję zliczania upływającego czasu w PLN...

Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
To było serio jako ćwiczenie.
Kalkulator podbiera stawki, liczy średnią stawkę, przelicza wartości w EUR i PLN pobierając dane z neta ze strony NBP na bieżąco...
No co nieco się nauczyłem dzięki temu. Co najważniejsze, widok posuwającego się paska progresu pozwala lepiej znosić fakt, że jeszcze zostało 34 dni, 17 godzin i 12 minut...
Kalkulator podbiera stawki, liczy średnią stawkę, przelicza wartości w EUR i PLN pobierając dane z neta ze strony NBP na bieżąco...
No co nieco się nauczyłem dzięki temu. Co najważniejsze, widok posuwającego się paska progresu pozwala lepiej znosić fakt, że jeszcze zostało 34 dni, 17 godzin i 12 minut...

Marcin
martwię się o Ciebie...

a co do mnie - moi ludzie mają największą skuteczność, efektywność i komfort jak ja jestem na nartach a nie stoję nad nimi. Poza tym - ja się nie znam na ich robocie, oni na mojej.. niech tak zostanie
martwię się o Ciebie...

a co do mnie - moi ludzie mają największą skuteczność, efektywność i komfort jak ja jestem na nartach a nie stoję nad nimi. Poza tym - ja się nie znam na ich robocie, oni na mojej.. niech tak zostanie
- minizbowid
-
No wariatBratproroka pisze: ↑pt lut 11, 2022 11:14 amTo było serio jako ćwiczenie.
No co nieco się nauczyłem dzięki temu. Co najważniejsze, widok posuwającego się paska progresu pozwala lepiej znosić fakt, że jeszcze zostało 34 dni, 17 godzin i 12 minut...![]()

czekam az napiszesz ze z ciekawosci zrobiles jakis reaktor atomowy, czy obliczyles wielkosc czarnej dziury

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Dawno temu w ramach nudy przeliczyłem jaki dokładnie % powierzchni Ziemi jest oświetlany przez Słońce biorąc pod wzgląd różnice wielkości i dystans. Model był mocno uproszczony, bo nie brał pod uwagę zależności wyniku od wpływu rotacji Ziemi, a w konsekwencji - od pory roku. Niemniej, chwila zabawy była.minizbowid pisze: ↑pt lut 11, 2022 12:34 pmNo wariatBratproroka pisze: ↑pt lut 11, 2022 11:14 amTo było serio jako ćwiczenie.
No co nieco się nauczyłem dzięki temu. Co najważniejsze, widok posuwającego się paska progresu pozwala lepiej znosić fakt, że jeszcze zostało 34 dni, 17 godzin i 12 minut...![]()
![]()
czekam az napiszesz ze z ciekawosci zrobiles jakis reaktor atomowy, czy obliczyles wielkosc czarnej dziury![]()

Ale Marcin daleko pływa i po dziwnych akwenach (choć ideę nauczenia się czegoś w taki sposób rozumiem).
Za to Mroku tym razem nie zaskoczył

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Kwantowałeś do jakich jednostek czasu?Bratproroka pisze: ↑pt lut 11, 2022 11:14 amTo było serio jako ćwiczenie.

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
do nanosekund 

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Standardowo wszystko mam przeliczone do minut.Krees pisze: ↑pt lut 11, 2022 12:48 pmKwantowałeś do jakich jednostek czasu?Bratproroka pisze: ↑pt lut 11, 2022 11:14 amTo było serio jako ćwiczenie.
![]()
Ale kalkulacje finansowe po prostu do drugiego miejsca po przecinku

Przy okazji okazało się, że nawet NBP potrafi się do czegoś przydać

Podziwiam...
Ale mi by się nie chciało.
Excel to fajne narzędzie, ale niech tym pozostanie. Na okoliczność napadowej potrzeby nauczenia się czegoś mam GIS.
Ale mi by się nie chciało.

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

co to jest nbp...? 

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
Ale wszystkich ich łączy przyzwoite uposażenie. Podobno inne rzeczy też, ale to uposażenie jest oficjalne i jego wspominanie nie grozi procesem

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Z tych wszystkich przyczyn uznawani są za ludzi cwanych

Poza tym i tak wszyscy patrzą na czirliderki

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Koszmarne są. Hefner umiał w dupy. Glapińskiemu nawet 10 kadencji nie wystarczy, żeby do niego dobićKrees pisze: ↑pt lut 11, 2022 7:49 pmZ tych wszystkich przyczyn uznawani są za ludzi cwanych
Poza tym i tak wszyscy patrzą na czirliderki![]()

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Nie sposób się nie zgodzić, ale tu chyba ani aspiracje nie te ani moce, nazwijmy to, sprawcze...

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
no po prostu wziął dwie pierwsze lepsze, które chciały z nim ten teges i teraz ma. I w sumie wychodzi, że nie ważne jaki potwór ważne żeby był otwór

a teraz wybaczcie

a teraz wybaczcie

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- minizbowid
-
Ponawiam pytanie.
Święta za pasem, chce se kupić smartłocz. Narzeczona ma Garmina Feniksa jakiegośtamprochujzajebisty, ale dla mnie nie ma żadnych funkcji.
Zegarek - budżet, nie wiem, nie orientuje się w trendach.
Co się nosi? Myślałem nad apelłoczem, ale odstrasza mnie jego zawrotnie mocna bateria (28h), jakiś samsung, hujałej?
Ma pokazywać godzine i mieć dużo bajerów. Ciśnieniomierz, glukometr, EKG, USG i tomograf to minimum.
Dobrze, jakby jeszcze miał NFC.
No i ma się łączyć z ajfonem.
Święta za pasem, chce se kupić smartłocz. Narzeczona ma Garmina Feniksa jakiegośtamprochujzajebisty, ale dla mnie nie ma żadnych funkcji.
Zegarek - budżet, nie wiem, nie orientuje się w trendach.
Co się nosi? Myślałem nad apelłoczem, ale odstrasza mnie jego zawrotnie mocna bateria (28h), jakiś samsung, hujałej?
Ma pokazywać godzine i mieć dużo bajerów. Ciśnieniomierz, glukometr, EKG, USG i tomograf to minimum.
Dobrze, jakby jeszcze miał NFC.
No i ma się łączyć z ajfonem.
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Po co ci to, skoro termin u specjalisty wykracza poza gwarancję tego zegarka?minizbowid pisze: ↑śr gru 07, 2022 9:23 pm
.
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
- minizbowid
-