czyli to co nie pasuje nigdzie indziej ale wiąże się z offroad'em
Moderator: moralez
-
Kostuch
-

- Posty: 7393
- Rejestracja: pn sty 20, 2003 2:17 pm
- Lokalizacja: wawa
Post
autor: Kostuch » pt sty 19, 2024 11:53 am
minizbowid pisze: ↑pt sty 19, 2024 7:32 am
Widać, że Ty z dobrego domu
Gdzie Ty nad morzem gofry w zimie widział?
Melduję z Łeby, że wszystkie smażalnie lodów i kebaby z bitą śmietaną i pizzerie z rybą zamknięte.
Ale wciągnąłem zaskakująco dobrego schabowego - polecam.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
-
Piotrek M
-

- Posty: 3496
- Rejestracja: śr lip 28, 2004 3:21 pm
- Lokalizacja: szczecin
-
Kontaktowanie:
Post
autor: Piotrek M » pt sty 19, 2024 2:50 pm
Mroczny pisze: ↑pt sty 19, 2024 7:20 am
zawsze mnie to zastanawia..
przeciez jak na codzień żywisz się jak człowiek zdrowy czyli dietę masz zróznicowaną i pojedziesz na wakacje życia z taczką konserw to spędzisz te wakacje w latrynie - no chyba że drugaa taczka to będą probiotyki
gdzie jedziesz, że musisz aż tak radykalnie frajdę porzucać?
Norwegia,Szwecja.
Zjeździłem kawał naszego kontynentu i ościennych też.
Zawsze żywię się tym co jedzą lokalesi i cieszę się właśnie tą frajdą. Niestety Skandynawia jest dość drogą i jeżeli mam możliwości zabrania choć obiadów na taki wyjazd, to na pewno z tego skorzystam.
-
Mroczny
-

- Posty: 40590
- Rejestracja: ndz mar 27, 2005 12:55 am
- Lokalizacja: Rzeszów
Post
autor: Mroczny » pt sty 19, 2024 3:26 pm
to zmienia postać rzeczy
kiedy jedziesz? Zima jeszcze? Parchem?
korci mnie od dawna ale wiecznie nie jest czas. Lata szkoda a zimą za zimno. No i budżet trzeba jak dominikana 2+2
-
Mroczny
-

- Posty: 40590
- Rejestracja: ndz mar 27, 2005 12:55 am
- Lokalizacja: Rzeszów
Post
autor: Mroczny » pt sty 19, 2024 3:27 pm
a co do żarcia - zrób sam słoje. Czy tam kup od zaufanego człowieka. U nas są tacy co nawet konserwy robią sami. To wyższy level jakości
-
goralski
-

- Posty: 10926
- Rejestracja: wt lis 16, 2004 2:44 pm
- Lokalizacja: Szklarska Poręba/DDR
-
Kontaktowanie:
Post
autor: goralski » pt sty 19, 2024 4:03 pm
Phi, niech do łysego wbija, obje go i w drogę

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
-
heniu
-

- Posty: 1108
- Rejestracja: czw lip 21, 2005 8:43 am
- Lokalizacja: Kielce/Bilcza
Post
autor: heniu » pt sty 19, 2024 4:10 pm
Polecam :
Wyrób konserw w słoikach i puszkach - Krzysztof Leśniewski
-
lysy76
-

- Posty: 3672
- Rejestracja: ndz paź 21, 2007 12:49 am
- Lokalizacja: Halupy Kozelin
Post
autor: lysy76 » pt sty 19, 2024 4:34 pm
Piotrek M pisze: ↑pt sty 19, 2024 2:50 pm
Norwegia,Szwecja.
Zjeździłem kawał naszego kontynentu i ościennych też.
Zawsze żywię się tym co jedzą lokalesi i cieszę się właśnie tą frajdą. Niestety Skandynawia jest dość drogą i jeżeli mam możliwości zabrania choć obiadów na taki wyjazd, to na pewno z tego skorzystam.
Ale paliwo staniało mocno. Z 25 na 18. Bilans będzie się zgadzał nawet z knajpami po drodze.

Wujek Dobra Rada

-
Piotrek M
-

- Posty: 3496
- Rejestracja: śr lip 28, 2004 3:21 pm
- Lokalizacja: szczecin
-
Kontaktowanie:
Post
autor: Piotrek M » pt sty 19, 2024 5:46 pm
I oby wacha na tej cenie się ostała
@Mroczny, jadę przełom czerwca i lipca i ofkors Patrolem *
*oczywiście wiem, że SUVem szybciej taniej i wygodniej, ale jeb.ać to
-
Kabal
-

- Posty: 16843
- Rejestracja: pt cze 09, 2006 9:47 am
- Lokalizacja: Wrocław
Post
autor: Kabal » pt sty 19, 2024 8:17 pm
To jest chyba jedyny region, gdzie też bym kombinował z żarciem. Raz, że drogo , dwa - niespecjalnie moje kulinarne klimaty. Chociaż menu degustacyjne w Nomie to sobie odżałuję jak mnie już na Danię weźmie

.
Ed Red wszyscy polecają. Ja nie miałem okazji próbować, ale to są goście, którym pandemia biznes że stekami zabiła i tak się ratowali. Dzisiaj nie mają już knajpy, ale robią knajpiane konserwy.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
-
goralski
-

- Posty: 10926
- Rejestracja: wt lis 16, 2004 2:44 pm
- Lokalizacja: Szklarska Poręba/DDR
-
Kontaktowanie:
Post
autor: goralski » pt sty 19, 2024 9:52 pm
lysy76 pisze: ↑pt sty 19, 2024 4:34 pm
Piotrek M pisze: ↑pt sty 19, 2024 2:50 pm
Norwegia,Szwecja.
Zjeździłem kawał naszego kontynentu i ościennych też.
Zawsze żywię się tym co jedzą lokalesi i cieszę się właśnie tą frajdą. Niestety Skandynawia jest dość drogą i jeżeli mam możliwości zabrania choć obiadów na taki wyjazd, to na pewno z tego skorzystam.
Ale paliwo staniało mocno. Z 25 na 18. Bilans będzie się zgadzał nawet z knajpami po drodze.
Mówiłem, nawet zaprasza

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
-
lysy76
-

- Posty: 3672
- Rejestracja: ndz paź 21, 2007 12:49 am
- Lokalizacja: Halupy Kozelin
Post
autor: lysy76 » pt sty 19, 2024 10:09 pm
Kabal pisze: ↑pt sty 19, 2024 8:17 pm
To jest chyba jedyny region, gdzie też bym kombinował z żarciem. Raz, że drogo , dwa - niespecjalnie moje kulinarne klimaty. Chociaż menu degustacyjne w Nomie to sobie odżałuję jak mnie już na Danię weźmie

.
Ed Red wszyscy polecają. Ja nie miałem okazji próbować, ale to są goście, którym pandemia biznes że stekami zabiła i tak się ratowali. Dzisiaj nie mają już knajpy, ale robią knajpiane konserwy.
Można za 40 dyszki opędzić taki obiad, że trzyma do wieczora. Zwykle od 11 do 14 w tzw lunchowniach.
Fakt, piwo w knajpie może wyrwać z butów, winiacze z Systemu w podobnej cenie co i u nas. Wóda droga. Ale to też do ogarnięcia. Góralskopodobni na parkingach i innych koczowiskach dla ciężarówek.

Wujek Dobra Rada

-
Bratproroka
-

- Posty: 6706
- Rejestracja: ndz paź 15, 2006 3:17 pm
- Lokalizacja: Śląsk/Rzeszów/Lepiej nie gadać
-
Kontaktowanie:
Post
autor: Bratproroka » pt sty 19, 2024 10:28 pm
Zaryzykowałbym odważny plan:
Olać alkohol na te kilka-kilkanaście dni.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
-
Krees
-

- Posty: 9393
- Rejestracja: ndz wrz 10, 2006 12:56 pm
- Lokalizacja: Lublin
Post
autor: Krees » sob sty 20, 2024 7:27 am
Bratproroka pisze: ↑pt sty 19, 2024 10:28 pm
Zaryzykowałbym odważny plan:
Olać alkohol na te kilka-kilkanaście dni.
Nieee. Tyle poświęceń na raz?
Mroczny pisze: ↑pt sty 19, 2024 3:27 pm
a co do żarcia - zrób sam słoje. Czy tam kup od zaufanego człowieka. U nas są tacy co nawet konserwy robią sami. To wyższy level jakości
Pisałem na początku. Olał
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki

-
Piotrek M
-

- Posty: 3496
- Rejestracja: śr lip 28, 2004 3:21 pm
- Lokalizacja: szczecin
-
Kontaktowanie:
Post
autor: Piotrek M » sob sty 20, 2024 8:17 am
Olał to raczej nie właściwe słowo, prawdziwym jest "nie biorę pod uwagę" I tłumaczę dlaczego.
Wekowanie jedzenia jest czasochłonne to raz i dwa nie jestem zwolennikiem wożenia słoików w terenówce .
Żadnego "Mariana" który sam wytwarza puszki z żarciem też nie znam.
Tak więc opieram się na firmie którą znam i pomimo ,że nie dał bym jej gwiazdek Michelina to wyroby są akceptowalne i te trzy tygodnie jakoś opękam

-
Kabal
-

- Posty: 16843
- Rejestracja: pt cze 09, 2006 9:47 am
- Lokalizacja: Wrocław
Post
autor: Kabal » sob sty 20, 2024 9:21 am
Bratproroka pisze: ↑pt sty 19, 2024 10:28 pm
Zaryzykowałbym odważny plan:
Olać alkohol na te kilka-kilkanaście dni.
Czyli jednak Cię uszkodzili

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
-
goralski
-

- Posty: 10926
- Rejestracja: wt lis 16, 2004 2:44 pm
- Lokalizacja: Szklarska Poręba/DDR
-
Kontaktowanie:
Post
autor: goralski » sob sty 20, 2024 10:34 am
Panowie, nie bądźcie amatorami.... Przecież tam się płynie promem....ze sklepem wolnocłowym....

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
-
lysy76
-

- Posty: 3672
- Rejestracja: ndz paź 21, 2007 12:49 am
- Lokalizacja: Halupy Kozelin
Post
autor: lysy76 » sob sty 20, 2024 2:45 pm
Dawno nie płynąłeś, co?

Wujek Dobra Rada

-
minizbowid
-

- Posty: 4039
- Rejestracja: czw lut 19, 2009 7:00 pm
- Lokalizacja: Świdnik k. Mełgwi
Post
autor: minizbowid » sob sty 20, 2024 5:25 pm
Bratproroka pisze: ↑pt sty 19, 2024 10:28 pm
Zaryzykowałbym odważny plan:
Olać alkohol na te kilka-kilkanaście dni.
oczadział do reszty
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

-
goralski
-

- Posty: 10926
- Rejestracja: wt lis 16, 2004 2:44 pm
- Lokalizacja: Szklarska Poręba/DDR
-
Kontaktowanie:
Post
autor: goralski » sob sty 20, 2024 5:31 pm
lysy76 pisze: ↑sob sty 20, 2024 2:45 pm
Dawno nie płynąłeś, co?
Będzie trochę, od studiów jakoś...20 lat? Już wtedy sklepy miały luźne podejście do 0 cła... No i faktycznie w kursach na ystad był gorszy sklep, na Kopenhage dużo lepszy (wybór i ceny). Ale przez 20 lat dopuszczam świadomość pewnych zmian.
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
-
misman
-

- Posty: 6072
- Rejestracja: ndz maja 26, 2002 1:00 am
- Lokalizacja: zawodzi...
Post
autor: misman » sob sty 20, 2024 9:17 pm
Piotrek M pisze: ↑sob sty 20, 2024 8:17 am
Olał to raczej nie właściwe słowo, prawdziwym jest "nie biorę pod uwagę" I tłumaczę dlaczego.
Wekowanie jedzenia jest czasochłonne to raz i dwa nie jestem zwolennikiem wożenia słoików w terenówce .
Żadnego "Mariana" który sam wytwarza puszki z żarciem też nie znam.
Tak więc opieram się na firmie którą znam i pomimo ,że nie dał bym jej gwiazdek Michelina to wyroby są akceptowalne i te trzy tygodnie jakoś opękam
Kup paprykarza szczecińskiego i konserwę turystyczną, normalnie się raczej tego nie jada zatem trąca egzotyką smaku, zmieszaną z polskim folklorem oraz wprowadza element przygody, zdecydowanie podnosząc wagę wyprawy

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-
Zbowid
-

- Posty: 11902
- Rejestracja: wt maja 13, 2003 2:35 pm
- Lokalizacja: Bystrzejowice
Post
autor: Zbowid » sob sty 20, 2024 10:29 pm
Paprykarz już nie ten , co kiedyś.
Zbowid
__________________
4,2/24;
HD/Evo
Myśl człowieku - to nie boli. 
-
pinc6x6
-

- Posty: 2747
- Rejestracja: pn lut 18, 2008 8:34 pm
- Lokalizacja: Poznań
Post
autor: pinc6x6 » sob sty 20, 2024 10:52 pm
W liceum pracowałem przy produkcji konserwy turystycznej w ramach prac społecznych! Do tej pory nie tykam


-
Kostuch
-

- Posty: 7393
- Rejestracja: pn sty 20, 2003 2:17 pm
- Lokalizacja: wawa
Post
autor: Kostuch » sob sty 20, 2024 11:21 pm
pinc6x6 pisze: ↑sob sty 20, 2024 10:52 pm
W liceum pracowałem przy produkcji konserwy turystycznej w ramach prac społecznych! Do tej pory nie tykam

Myślisz że inne rzeczy które konsumujesz, są robione "laboratoryjnie"?
Popracuj w browarze albo gorzelni, to abstynentem zostaniesz.
Jakieś normy "dobrego smaku" to może papu dla niemowląt spełnia. Ale i to nie zawsze.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
-
pinc6x6
-

- Posty: 2747
- Rejestracja: pn lut 18, 2008 8:34 pm
- Lokalizacja: Poznań
Post
autor: pinc6x6 » sob sty 20, 2024 11:54 pm
Kostuch pisze: ↑sob sty 20, 2024 11:21 pm
pinc6x6 pisze: ↑sob sty 20, 2024 10:52 pm
W liceum pracowałem przy produkcji konserwy turystycznej w ramach prac społecznych! Do tej pory nie tykam

Myślisz że inne rzeczy które konsumujesz, są robione "laboratoryjnie"?
Popracuj w browarze albo gorzelni, to abstynentem zostaniesz.
Jakieś normy "dobrego smaku" to może papu dla niemowląt spełnia. Ale i to nie zawsze.
wiem i nie zagłębiam się w temat

ale jednak co innego widzieć a co innego słyszeć

-
Krees
-

- Posty: 9393
- Rejestracja: ndz wrz 10, 2006 12:56 pm
- Lokalizacja: Lublin
Post
autor: Krees » ndz sty 21, 2024 1:46 pm
Kostuch pisze: ↑sob sty 20, 2024 11:21 pm
pinc6x6 pisze: ↑sob sty 20, 2024 10:52 pm
W liceum pracowałem przy produkcji konserwy turystycznej w ramach prac społecznych! Do tej pory nie tykam

Myślisz że inne rzeczy które konsumujesz, są robione "laboratoryjnie"?
Popracuj w browarze albo gorzelni, to abstynentem zostaniesz.
Jakieś normy "dobrego smaku" to może papu dla niemowląt spełnia. Ale i to nie zawsze.
Nie spełnia.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki

Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość