kupujesz telefony u operatora korzystając z najmniej korzystnych systemów ratalnych??
Smartfon
Moderator: moralez
Re: Smartfon
Oczywiście, już mówiłem, biorę cokolwiek, nie dbam o to. Telefon dla mnie to bzdura, której nie poświęcam czasu.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Przy obecnej imflacji to może mieć więcej sensu niż Ci się wydaje, wszystko kwestia opcji rat i telefonu, czasem różnica bywa pomijalna.
Minusem natomiast są nakładki od operatora

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Mam. Nówkę. Używam dwóch simów. Bateria trzyma tak do południa. Nauczyłem się mieć kable i ładowarki wszędzie. Do tego pierwszy raz w życiu kupiłem power bank. Od razu taki 30 Ah. Telefon po włożeniu w etui stracił 100% swojej ładnej budowy. Bez etui używać się nie da, bo ładność objawia się tym, że w całości jest ze śliskiego szkła i choć świetnie leży w ręce i daje się te zylion cali obsługiwać w końcu jedną ręką (w etui się nie da), to jest tak śliski, że potrafi sam z ręki wyjechać. Tak poza tym i jebniętą ceną (służbówka, na łeb nie upadłem), to zero wad

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
nie no jasne..
ale wiążesz się umową której nie potrzebujesz i płacisz za produkt więcej niż w sklepiej
gdy będziesz znów przed dylematem wpisz w google model telefonu jaki Ci oferują..
i serio to aż tak bez znaczenia? Nie robisz zdjęć telefonem?
Ja raz kupowałem telefon u operatora w abonamencie. Była to najlepsza oferta na rynku. Wybrałem, bo była niższa niż jego zakup za gotówkę gdziekolwiek.
tel. 504126172
tel. 504126172
zosia z infolinii co nami się opiekuje zdalnie opowiadała, że ich celem nie jest sprzedaż telefonów i mają je bo mają ale idź se pan kup w sklepie
chciałem jakiś tani pracowniczy smartfon..
chciałem jakiś tani pracowniczy smartfon..
Podesłałem mamie wyciąg z Waszych uwag, moich przemyśleń, dodała do tego swoje poszukiwania i stanęło na G30. Zobaczymy.
Bardzo Wam dziękuję

Bardzo Wam dziękuję

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Robię, ale nie jestem profesjonalistą, więc w zasadzie każdy smartfon spełnia moje wymagania, ja je mam zwyczajnie niskie jeśli chodzi o telefon

Co nie znaczy, że nie powinienem, ale dopiero ta Motorola zapaliła mi lekko pomarańczową lampkę, że ignorancję w tej materii mógłbym ograniczyć

PIV 3,2DiD
piszesz o 10 plus czy 10?Kabal pisze: ↑pt paź 29, 2021 9:04 amMam. Nówkę. Używam dwóch simów. Bateria trzyma tak do południa. Nauczyłem się mieć kable i ładowarki wszędzie. Do tego pierwszy raz w życiu kupiłem power bank. Od razu taki 30 Ah. Telefon po włożeniu w etui stracił 100% swojej ładnej budowy. Bez etui używać się nie da, bo ładność objawia się tym, że w całości jest ze śliskiego szkła i choć świetnie leży w ręce i daje się te zylion cali obsługiwać w końcu jedną ręką (w etui się nie da), to jest tak śliski, że potrafi sam z ręki wyjechać. Tak poza tym i jebniętą ceną (służbówka, na łeb nie upadłem), to zero wad![]()
10. Jak ma włączone oba radia to zjada baterię. Nieużywany wieczorem jest prawie bez baterii. Używany intensywnie - kilka godzin i trup.pinc6x6 pisze: ↑pt paź 29, 2021 12:10 pmpiszesz o 10 plus czy 10?Kabal pisze: ↑pt paź 29, 2021 9:04 amMam. Nówkę. Używam dwóch simów. Bateria trzyma tak do południa. Nauczyłem się mieć kable i ładowarki wszędzie. Do tego pierwszy raz w życiu kupiłem power bank. Od razu taki 30 Ah. Telefon po włożeniu w etui stracił 100% swojej ładnej budowy. Bez etui używać się nie da, bo ładność objawia się tym, że w całości jest ze śliskiego szkła i choć świetnie leży w ręce i daje się te zylion cali obsługiwać w końcu jedną ręką (w etui się nie da), to jest tak śliski, że potrafi sam z ręki wyjechać. Tak poza tym i jebniętą ceną (służbówka, na łeb nie upadłem), to zero wad![]()
tel. 504126172
tel. 504126172
TYm Twoim power bankiem można zabić albo jako poduszkę używać...sie zastanawiałam na mamutach co to kur.w.a jestKabal pisze: ↑pt paź 29, 2021 9:04 amMam. Nówkę. Używam dwóch simów. Bateria trzyma tak do południa. Nauczyłem się mieć kable i ładowarki wszędzie. Do tego pierwszy raz w życiu kupiłem power bank. Od razu taki 30 Ah. Telefon po włożeniu w etui stracił 100% swojej ładnej budowy. Bez etui używać się nie da, bo ładność objawia się tym, że w całości jest ze śliskiego szkła i choć świetnie leży w ręce i daje się te zylion cali obsługiwać w końcu jedną ręką (w etui się nie da), to jest tak śliski, że potrafi sam z ręki wyjechać. Tak poza tym i jebniętą ceną (służbówka, na łeb nie upadłem), to zero wad![]()

i tu się musze zgodzić, nowy srajfon 12 wielkościowo jest fajny

@Generic to nie tak że nie mam bo mam w domu kilka ajfonów, nie lubimy się interfejsem, nie lubimy się z brakiem pewnych możliwości, i takmoże nie znam wszytkich programów na japko, ale te co używam niestety mają interfejs zupełnie inny, i znaleźienie czegokolwiek w IOSie dla mnie jest po prostu zupełnie nie intuicyjne, żona używa, al ema jeszcze ipada i cośtam z japkowego, i wtedy ma to sens
dla mnie na przykład jedna z ważniejszych aplikacji (na androidzie też płatna żeby nie było) czyli OSMAnd na IOSie działa ułomnie (żeby być delikatnym)
do tego nie podoba mi się brak alternatywnych programów na przykład do jutuba i innych takich, które nie bombardują reklamami (nie wiem może są, ja nie znam)
no i 3 sprawa cena, za 1000 mam na prawde mocny telefon z androidem, za 1000 nie kupie sensownego ajfona

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- minizbowid
-
Są apki,
najbardziej rozwinięta to Musi, działa w tle, reklamy są ale nie burzą muzyki (mówię z perspektywy słuchania muzyki w samochodzie), do tego jest parę mniej udanych aplikacji - nie wiem jak z ich stabilnością.
Ogółem jakby nie było mi szkoda wydać milion na iPhone, to jak najbardziej skupilbym się tylko na tej marce - jest po prostu niezawodna, prosta i DLA WIĘKSZOŚCI intuicyjna. Moja narzeczona użytkuje iPhone od 6 do 12 i sobie chwali(użytkowanie w celu trzymania diety, treningów, łączność z zegarkiem, jakieś tam [cenzura] wie jakie kalendarze). Ja miałem przebłyski żeby się przekonać, ale lubię mieć multum apek które do niczego mi sie nie przydają (miałem ip 5s, se, 6+, 7).
Pod kątem tego co wykonuje (muzyka) ip wiedzie prym, i prawdopodobnie wiódł będzie, i w większości apek też tak jest - ze względu na darmowy dostęp.
Ale wciąż, brak możliwości dodatkowej karty pamięci boli mocno...
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

miałem dwa ajfony i nigdy więcej, ale to obraża kościół jego wyznawców, są bardziej zacietrzewieni niż radyklani wyborcy pisu, tych ostatnich można kupić 

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- minizbowid
-
bo robi dobre foty
oszukuje je ale są ładne
a czy jest już metromierz na ios?
ile kosztuje?
jakieś jaja z wysyłaniem pinezek z googlemaps też były - kompatybilne to już?
no i jak ktoś chce dziecku małemu - to tam nie ma żadnych gier co dziecka grają
oszukuje je ale są ładne
a czy jest już metromierz na ios?
ile kosztuje?
jakieś jaja z wysyłaniem pinezek z googlemaps też były - kompatybilne to już?
no i jak ktoś chce dziecku małemu - to tam nie ma żadnych gier co dziecka grają
- minizbowid
-
Mroku bo to trzeba trochę się wysilić i wpisać w tę wyszukiwarkę nazwę gry 

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

w życiu bym nie wiązał

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Mam sobie telefon 2 lata (huawei p30 lite) i od jakiegoś miesiąca zaczęło urywac zasięg internetu, teraz telefonii. Albo to na wymianę (2 lata i szlus, brawo księgowi), albo po upadku (choć zaliczył ich w cholere i nigdy się nawet nie wyłączył) albo idzie wojna i gmeraja przy sieci 
To jaką tą motorole polecacie? G50 ktoś może ma?

To jaką tą motorole polecacie? G50 ktoś może ma?
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Rozważ Realme 8 w tym budżecie, ma gorrila glass , amoled i szybkie ładowanie i tiktoka w pakiecie
, będzie pan zadowolony.
Adrenalina uzależnia
MTM Profi
MTM Profi
który z tego chłamu co jest na rynku ma laterkę z przodu , bo takiego powoli szukam
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Właśnie niby Motorola 
Ten czysty andruid mnie przekonuje

Ten czysty andruid mnie przekonuje