Polska-Grecja wybrzezem
Moderator: Misiek Bielsko
Polska-Grecja wybrzezem
Panowie i Panie,
moj sfagier wybiera sie VW transporterem II Westfalia z GB przez Polske do Grecji . Chcialby smignac wybrzezem Adriatyku. O ile Slowenia, Chorwacja sa znane jako przyjazne kierowcom to pytanie o BiH, Czarnogore i Albanie. Jak sie tam jezdzi, jak z baza warsztatowa, a moze ktos robil taka trase i podzieli sie doswiadczeniami i namiarami ?
Dziekuje !
moj sfagier wybiera sie VW transporterem II Westfalia z GB przez Polske do Grecji . Chcialby smignac wybrzezem Adriatyku. O ile Slowenia, Chorwacja sa znane jako przyjazne kierowcom to pytanie o BiH, Czarnogore i Albanie. Jak sie tam jezdzi, jak z baza warsztatowa, a moze ktos robil taka trase i podzieli sie doswiadczeniami i namiarami ?
Dziekuje !
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
- Misiek Cypr
-
-
- jestem tu nowy...
W zeszłym roku jechałem z rodziną wzdłuż wybrzeża przez BH, Czarnogórę i Albanię. Nie ma żadnych problemów, paliwo w cenie ok. 1eu. Wystarcza paszport, zielona karta i oczywiście kasa. Jakość dróg w Albanii nie nadzwyczajna. Ludzie we wszystkich tych krajach mili i życzliwi, choć w Albanii brak możliwości porozumienia się językiem innym niż albański. Co do warsztatów nie wiem nie korzystałem.
W tym roku także zamierzam jechać w sierpniu do Albanii i pobyć tam kilka tygodni.
W tym roku także zamierzam jechać w sierpniu do Albanii i pobyć tam kilka tygodni.
daihatsu rocky 2,8 td '90
mam nadzieje ze nie bedzie zbyt duzo stromych gor po drodze- motor seria 
Znasz moze jakis magikow od starych VW w Polsce ? plan wyglada tak ze sie tu przegrupowuja, poprawiaja co trzeba po przelocie z GB i jada dalej. Musze jakas baze opracowac . Obiecalem ze moga pod blokiem zostac ile beda chcieli, przedluzacz im wyrzuce przez okno najwyzej

Znasz moze jakis magikow od starych VW w Polsce ? plan wyglada tak ze sie tu przegrupowuja, poprawiaja co trzeba po przelocie z GB i jada dalej. Musze jakas baze opracowac . Obiecalem ze moga pod blokiem zostac ile beda chcieli, przedluzacz im wyrzuce przez okno najwyzej

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
- oldtimerradio
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich a tu akurat mnie drgneło jako na nowicjusza u wasAlbert_N pisze:dzieki za rady ! Poszukam tego tematu o Albanii. pojazd bedzie mniej wiecej taki :

to jest to co lubię najbardziej można nawet dookoła świata pojechać
mój kolega właśnie planuje kierunek Japonia ogórkiem ...A co nieco już zostało zwiedzone ...
- oldtimerradio
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
no tylko niech sobie zabiorą drugi komplet kół. bo jazda po tych ihnich drogach, gdzie leje bombowe na środku autostrady są standardem to nie lada wyczyn.
brat mieszkał 17 lat w grecji i jak postanowił zjechać i zabrać co miał, postanowił wrócić samochodem to zostawił gdzieś na autostradzie dwie felgi
grecja jest przereklamowana.
piwo do dupy
wódka ciepła
kobiety spocone
a lokaleski strasznie brzydkie jak przekroczą 16 rok życia
bród i ogólny rozpiździel przemilcze.
jedynie co mi się podobało to nagie słowianki na plażach (szkoda że ze starymi obleśnymi grekami)
i sex na plażach.
reszta jest do dupy
brat mieszkał 17 lat w grecji i jak postanowił zjechać i zabrać co miał, postanowił wrócić samochodem to zostawił gdzieś na autostradzie dwie felgi

grecja jest przereklamowana.
piwo do dupy
wódka ciepła
kobiety spocone
a lokaleski strasznie brzydkie jak przekroczą 16 rok życia
bród i ogólny rozpiździel przemilcze.
jedynie co mi się podobało to nagie słowianki na plażach (szkoda że ze starymi obleśnymi grekami)
i sex na plażach.
reszta jest do dupy

Myślę że jeżeli auto będzie sprawne-po dokładnym przeglądzie to przejadą. Wg. mnie, jeżeli planują mocno trzymać się wybrzeża, to bardzo wymagającym dla auta, ze względu na przewyższenia będzie odcinek od Vlore do Sarandy
http://maps.google.pl/?ie=UTF8&ll=40.03 ... 52&t=p&z=8
wg GPS na odcinku ok 10 km , z poziomu 70 mnpm wdrapaliśmy się na 1050 mnpm, nagrodą był widok włoskiego lądu po drugiej stronie wody
A tutaj kilka fotek zaczynają się w Chorwacji w okolicy Makarskiejhttp://picasaweb.google.com/MichuGdynia/BaKany2007
http://maps.google.pl/?ie=UTF8&ll=40.03 ... 52&t=p&z=8
wg GPS na odcinku ok 10 km , z poziomu 70 mnpm wdrapaliśmy się na 1050 mnpm, nagrodą był widok włoskiego lądu po drugiej stronie wody

A tutaj kilka fotek zaczynają się w Chorwacji w okolicy Makarskiejhttp://picasaweb.google.com/MichuGdynia/BaKany2007
no i jada... zmienili trase i beda najzedzac grecje od Thessalonik, od strony Turcji, wiec z PL skosili do rumunii nad morze i plan jest jechac wybrzezem Bulgarii, a potem wybrzezem Grecji na Peloponez.
Fura smiga, w PL zorganizowalismy zakup paru czesci i maly przegladzik, dokupienie wyposazenia i tym podobne organizacyjne tematy. oto bolid :

oczywiscie RHD, wiec i odsuwanie drzwi z innej strony. Podnoszony dach, 3 lozka, kuchenka, lodowka itp. Podziele sie wrazeniami z podrozy do GR druga strona niz zazwyczaj
Fura smiga, w PL zorganizowalismy zakup paru czesci i maly przegladzik, dokupienie wyposazenia i tym podobne organizacyjne tematy. oto bolid :
oczywiscie RHD, wiec i odsuwanie drzwi z innej strony. Podnoszony dach, 3 lozka, kuchenka, lodowka itp. Podziele sie wrazeniami z podrozy do GR druga strona niz zazwyczaj

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
total identycznym pomaranczowy ogorkiem napierala
ostatnio niemiecka rodzinak ktora spotkalem w tunezji
zrobili 10tys i mieli tylko przypadek jakiejs peknietego
przewodu ale wszytko w ciagu miesiaca
obok staly pocisnieniowane megaterenofki germanskie o oni lecieli na pelnym loooozie,da sie
pelny szacun za fantazje i oldtajmerstwo
ostatnio niemiecka rodzinak ktora spotkalem w tunezji
zrobili 10tys i mieli tylko przypadek jakiejs peknietego
przewodu ale wszytko w ciagu miesiaca
obok staly pocisnieniowane megaterenofki germanskie o oni lecieli na pelnym loooozie,da sie
pelny szacun za fantazje i oldtajmerstwo

- oldtimerradio
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie: