glupie pytanie...
Moderator: Misiek Bielsko
-
- jestem tu nowy...
glupie pytanie...
Witam
Wybieram sie nad bajkal i zamiarem pozwiedzania mongolii. Wyprawa czysto turystyczna. Na syberii juz bylem - jechalem koleja transybersyjka a teraz chca tam pojechac samochodem. I chcialem prosic o porade jaki wybrac, czy osobowka typu np beczka poradzi sobie z terenem np w monglii? a moze cos typu lada niva? prosze o porade. oczywiscie chodzi o jak najmniejsze koszta. Pozdrawiam
Wybieram sie nad bajkal i zamiarem pozwiedzania mongolii. Wyprawa czysto turystyczna. Na syberii juz bylem - jechalem koleja transybersyjka a teraz chca tam pojechac samochodem. I chcialem prosic o porade jaki wybrac, czy osobowka typu np beczka poradzi sobie z terenem np w monglii? a moze cos typu lada niva? prosze o porade. oczywiscie chodzi o jak najmniejsze koszta. Pozdrawiam
-
-
Jak na lajtowe pycenie w okolicach miast lub raczej miasteczek to ja bym wybrał np. corolle najlepiej 4WD albo jakiegoś busika japońca. jak chcesz przejechać jakiś konkretny dystans to często są takie brody że Uazem sie wahałem mimo że podłoże zazwyczaj twarde kamieniste no i sporo ostrych podjazdów. W stepie dróżki często kamieniste nie wiem czy zwykłe oponu to wytrzymaja Osobiście nastepnym razem wybiorę Uaza 452"ogórka" 

POJARKA III DID
UAZik 469 B -03.2013
RAFKA 4 I
PIP ZJ
UAZik 469 B -03.2013
RAFKA 4 I
PIP ZJ