TURCJA - RELACJA !!!

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
xbartman
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

TURCJA - RELACJA !!!

Post autor: xbartman » sob lip 09, 2011 2:03 pm

************10.10.2011**************************
Dziękując za wszystkie informacje chciałbym podzielić się wspomnieniami z wyjazdu.
Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z:
Rumunii,
Bułgarii,
i Turcji.

Pozdrawiam,
Bartek

Witam,
Coraz bliżej do planowanego wyjazdu więc zacząłem intensywniej zbierać materiały i informacje.
Plan jest taki; dojazd do Turcji przez Rumunię i Bułgarię a następnie;
Zwiedzanie Istambułu, przejazd do Kapadocji - zwiedzanie, kierunek Antalye - zwiedzanie Green Canyon, dalej zwiedzanie Pumukkale, Izmiru, Troji, a następnie prom i w kierunku Edirne do granicy.
Łączny czas wraz z dojazdem i powrotem około 3 tygodni.

Jeśli ma ktoś jakieś doświadczenia z okolic tej trasy i zechce się podzielić będziemy bardzo wdzięczni.
Interesują nas przede wszystkim ciekawe miejsca do zwiedzania, miejscówki noclegowe (szczególnie te "na dziko"), informacje dotyczące trasy i wszelkie dodatkowe info które może się przydać.

Może posiada ktoś info o promie Canakkale - Eceabat np. czy potrzebna jest wcześniejsza rezerwacja. Również proszę o parę słów.

I jeszcze magiczny Istambuł co warto zwiedzić a co raczej sobie odpuścić. Jakieś namiary na tani nocleg w mieście lub najbliższej okolicy.

Wszelkie sugestie bardzo mile widziane.
Ostatnio zmieniony pn paź 10, 2011 10:29 pm przez xbartman, łącznie zmieniany 1 raz.

Halster
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: TURCJA

Post autor: Halster » sob lip 09, 2011 8:43 pm

xbartman pisze:Plan jest taki; dojazd do Turcji przez Rumunię i Bułgarię a następnie;
Jak nie planujesz zwiedzania Rumunii i Bułgarii, to ładuj przez Serbię. Zaoszczędzisz dużo nerwów i czasu.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
xbartman
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: xbartman » sob lip 09, 2011 9:18 pm

Halster pisze:Jak nie planujesz zwiedzania Rumunii i Bułgarii, to ładuj przez Serbię. Zaoszczędzisz dużo nerwów i czasu.
Pozdrawiam
Wybrałem drogę przez Rumunię i Bułgarię żeby po drodze też coś zobaczyć. Nie chodzi mi o czas, dojazd i powrót bez ciśnienia, na spokojnie ze zwiedzaniem.

Halster
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Halster » pn lip 11, 2011 5:13 pm

xbartman pisze:Może posiada ktoś info o promie Canakkale - Eceabat np. czy potrzebna jest wcześniejsza rezerwacja. Również proszę o parę słów.
Z promem Canakkale - Eceabat nie ma najmniejszego problemu. Kupujesz bilet w budce i czekasz w kolejce. Promy kursują na okrągło (tzn. w dzień, bo w nocy to nie wiem).
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Blues4x4

Post autor: Blues4x4 » pn lip 11, 2011 5:42 pm

Halster pisze:
xbartman pisze:Może posiada ktoś info o promie Canakkale - Eceabat np. czy potrzebna jest wcześniejsza rezerwacja. Również proszę o parę słów.
Z promem Canakkale - Eceabat nie ma najmniejszego problemu. Kupujesz bilet w budce i czekasz w kolejce. Promy kursują na okrągło (tzn. w dzień, bo w nocy to nie wiem).
Pozdrawiam
Kojarzysz cenę tego promu?
Się te boćki nalatają... Elwood

Halster
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Halster » pn lip 11, 2011 6:06 pm

Blues4x4 pisze:Kojarzysz cenę tego promu?
Za samochód osobowy (4x4) to było ok. 40 złociszy, a za człowieka to jakaś śmieszna cena: 2 albo 4 złote. Jakoś tak, ale bardzo po taniości... :)
Pozdrawiam

mml

Post autor: mml » pn lip 11, 2011 8:58 pm

Kiedy wyjeżdżacie?
Był Jimny 1.3 Cabrio. Jest Suzuki GV I 2.0. Pozdrawiam. :)
http://www.klubsuzuki.pl/

Awatar użytkownika
xbartman
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: xbartman » wt lip 12, 2011 9:36 am

Halster pisze:Z promem Canakkale - Eceabat nie ma najmniejszego problemu. Kupujesz bilet w budce i czekasz w kolejce. Promy kursują na okrągło (tzn. w dzień, bo w nocy to nie wiem).
Pozdrawiam
Dzięki.
mml pisze:Kiedy wyjeżdżacie?
Początkowo plany były na koniec sierpnia, wyjazd miał być 27.08. Jednak sprawy zawodowe zmuszają nas do przyspieszenia terminu i bardzo możliwe, że wyjedziemy już 06.08. Dlatego też na szybko zbieram informacje :D .

Halster
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Halster » wt lip 12, 2011 4:59 pm

xbartman pisze:I jeszcze magiczny Istambuł co warto zwiedzić a co raczej sobie odpuścić.
Zabytki pewnie już wiesz jakie chcesz zobaczyć... Ja polecam muzeum techniki, a w szczególności okręt podwodny TCG Uluçalireis, który można zwiedzić za dodatkową opłatą (coś ok. 12 złotych ;)) i jeszcze dostaniesz gratis dyplom, że byłeś na okręcie :roll: . Jeśli lubisz takie klimaty, to z pewnością nie pożałujesz.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
xbartman
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: xbartman » pn paź 10, 2011 10:26 pm

Dziękując za wszystkie informacje chciałbym podzielić się wspomnieniami z wyjazdu.
Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z:
Rumunii,
Bułgarii,
i Turcji.

Pozdrawiam,
Bartek

Awatar użytkownika
Paszczak

Re: TURCJA - RELACJA !!!

Post autor: Paszczak » czw paź 13, 2011 1:10 pm

:)2
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

Awatar użytkownika
mephi

Post autor: mephi » czw paź 13, 2011 1:43 pm

Halster pisze:
Blues4x4 pisze:Kojarzysz cenę tego promu?
Za samochód osobowy (4x4) to było ok. 40 złociszy, a za człowieka to jakaś śmieszna cena: 2 albo 4 złote. Jakoś tak, ale bardzo po taniości... :)
Pozdrawiam
35Lirów
Chevissan@33"(Y61) V8 Diesel
Disco2 TD5

Awatar użytkownika
piotrck

Re: TURCJA - RELACJA !!!

Post autor: piotrck » wt lis 15, 2011 9:20 am

czy można dowiedzieć się jaki to całkowity koszt takiej imprezy , jaki założyć budżet na 2 os dorosłe + 1 dziecko lat 12.
Szykuje się na takowa wyprawę w 2012 i będę chciał się podłączyć pod kogoś kto planuje taki wyjazd. ( to będzie mój pierwszy raz , nie mylić z ............................. )
Relacja z WASZEGO WYJAZDU LUX

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”