VII Zlot Ludzi Dziwnych BIESOWISKO
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Blues Party czyli Biesowisko VII dla ubogich
kalendarz można gdzieś zakupić ? wymienić ? barter ? dobre słowo ?
biesowisko tylko dla wybranych ? nie wiem czy z miłą czy nie miła chęcią poznałbym szacowne grono spacerowiczów ale jednak poznać bym chciał, pózniej mogę żałować lub nie , i myślę że więcej osób też chcę lub nie ale ilu się odważy
biesowisko tylko dla wybranych ? nie wiem czy z miłą czy nie miła chęcią poznałbym szacowne grono spacerowiczów ale jednak poznać bym chciał, pózniej mogę żałować lub nie , i myślę że więcej osób też chcę lub nie ale ilu się odważy
kalendarz w powyzszej postaci zostal wydrukowany w ilosci sztuk 1 i przeslany do elwooda na piecdziesione, to kalendarz z nim w roli glownej.
zas ja od dobrych kilku lat co roku projektuje sobie taki "osobisty" kalendarz ze zdjec z wycieczek z poprzedniego roku - a potem druk na cyfrze, spiralki itp, wiec niezbyt tani (w stosunku do normalnego nakladu z offsetu).
na zajawke przykladowe strony z tego mojego "osobistego":

analogiczny, tylko ze zdjeciami khmm... nazwijmy to "sponsorskimi", w ramach podziekowan dostali lolek i gebels oraz kumpel, co mi opony zafundowal.
poza tym mam gotowy zlozony album z maroko (100 stron) i wydrukowany jako makieta 1:1 (tez na cyfrze), teraz koncze skladac kolejny z balkanami, a na tapecie mam tez z azja srodkowa.
i wszystko jest git, ino wydawcy nie moge znalezc, choc wysylalem w pare miejsc. ale przynajmniej na starosc mi zostanie pamiatka z wycieczek.
zas ja od dobrych kilku lat co roku projektuje sobie taki "osobisty" kalendarz ze zdjec z wycieczek z poprzedniego roku - a potem druk na cyfrze, spiralki itp, wiec niezbyt tani (w stosunku do normalnego nakladu z offsetu).
na zajawke przykladowe strony z tego mojego "osobistego":

analogiczny, tylko ze zdjeciami khmm... nazwijmy to "sponsorskimi", w ramach podziekowan dostali lolek i gebels oraz kumpel, co mi opony zafundowal.
poza tym mam gotowy zlozony album z maroko (100 stron) i wydrukowany jako makieta 1:1 (tez na cyfrze), teraz koncze skladac kolejny z balkanami, a na tapecie mam tez z azja srodkowa.
i wszystko jest git, ino wydawcy nie moge znalezc, choc wysylalem w pare miejsc. ale przynajmniej na starosc mi zostanie pamiatka z wycieczek.
-
-
Biesowisko jest dla wybranych, którzy zaraz po ogłoszeniu sami się wybiorą, znaczy zdecydują, że chcą, tyle, że mają mało czasu na to.
Ci, co już byli, zawsze są mile widziani przez samych się. Mają "paszporty biesowe" i mogą zawsze zabrać kogoś ze sobą. Jak nie zabierają, to nie maja potrzeby specjalnie meldować się.
Idzie drugie info na emila o terminie wpisowego z bardzo restrykcyjnym regulaminem.
Znając już termin, dają tylko cynk, że są dodatkowi ludzie, bo limituje nas pojemność sali biesiadnej, no i reszta musi wiedzieć, kto sponsoruje wode mineralną.
Ci, co już byli, zawsze są mile widziani przez samych się. Mają "paszporty biesowe" i mogą zawsze zabrać kogoś ze sobą. Jak nie zabierają, to nie maja potrzeby specjalnie meldować się.
Idzie drugie info na emila o terminie wpisowego z bardzo restrykcyjnym regulaminem.
Znając już termin, dają tylko cynk, że są dodatkowi ludzie, bo limituje nas pojemność sali biesiadnej, no i reszta musi wiedzieć, kto sponsoruje wode mineralną.
Ostatnio zmieniony śr sty 23, 2013 10:33 pm przez Darek Elwood, łącznie zmieniany 3 razy.
spaslaku - nie bede dublowal tematu benkowi, zrobie to, o czym mowilismy przez telefon, ale na razie nie zdradzaj tematu.
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
I jak tu nie pojechać na Biesowisko. 

Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
...
Ostatnio zmieniony sob lut 09, 2013 6:28 pm przez suzi4WD, łącznie zmieniany 1 raz.
... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
-
- jestem tu nowy...
Darek ..... skoro to Urodziny, to może nie wygonisz ....
a szacowne grono stałych bywalców przyjmie nową twarz ( tylko Karpiu może mnie zarekomendować, otek)
Biesy znam od lat 30-tu, a 4x4 od 3-ech, ale klimaty ..... daje rade i strasznie lubie mineralną
chętnie zajadę na Biesowisko
czekam na info: co i jak dalej ( na PW ? )
a szacowne grono stałych bywalców przyjmie nową twarz ( tylko Karpiu może mnie zarekomendować, otek)
Biesy znam od lat 30-tu, a 4x4 od 3-ech, ale klimaty ..... daje rade i strasznie lubie mineralną
chętnie zajadę na Biesowisko
czekam na info: co i jak dalej ( na PW ? )
"i któż mi podziwiać każe...płaskie piersi i płaskie pejzaże"
Nissan i znowu jakiś jest.
-
-
No to przybywaj.WojtekRsko pisze:Darek ..... skoro to Urodziny, to może nie wygonisz ....
...
Rzuć mi na priv maila do siebie. Podeślę dodatkowe informacje.
PZDDR!
Nie tylko Karpiu,WojtekRsko pisze:Darek ..... skoro to Urodziny, to może nie wygonisz ....
też poznałem Twoje możliwości

Ps. Piotrek też bywa na Biesach.
LJ 70
Kiedy ta celebracja?
Tych od dwóch kół też przyjmujesz?
LT Sven Hedin prawie terenówka.
-
- jestem tu nowy...
mario:<mario> pisze:Nie tylko Karpiu,WojtekRsko pisze:Darek ..... skoro to Urodziny, to może nie wygonisz ....
też poznałem Twoje możliwości![]()
Ps. Piotrek też bywa na Biesach.
no tak też sobie wykombinowałem Gruzja4x4 2012 - to Piotrek - coś o tym gadaliśmy, a nawet dużo, na szlaku, tylko ściemniło się wcześnie jakoś
"i któż mi podziwiać każe...płaskie piersi i płaskie pejzaże"
-
-
Michał, nie ma problemu.michał-z pisze:Kiedy ta celebracja?
W końcu ratowałeś mnie sakwami

P.S.
Biesowisko w kabarecie:
http://www.youtube.com/watch?v=Gtjynf9GBGU
-
-
Alio Druzja!
limit nowych twarzy wyczerpaliśmy.
limit nowych twarzy wyczerpaliśmy.
Ostatnio zmieniony śr sty 23, 2013 10:34 pm przez Darek Elwood, łącznie zmieniany 1 raz.
Lipa z tymi "nowymi" bo chciałem pobyć z dziwnymi.
byle dalej:)
-
-
Nie ma lipy.
Jakbyś chciał, to byś pobył.
Kilku się chciało, to pobędą.
Jeno Cypisa nie będzie, bo bardzo rozwojowy temat w planie.
Jakbyś chciał, to byś pobył.
Kilku się chciało, to pobędą.
Jeno Cypisa nie będzie, bo bardzo rozwojowy temat w planie.
Ostatnio zmieniony śr sty 23, 2013 10:36 pm przez Darek Elwood, łącznie zmieniany 2 razy.
he, he - zamienilem pare slow z cypisem u tyskiego spaslaka (czeslawa znaczy).
temat, rzeklbym - niemaly :)
temat, rzeklbym - niemaly :)
Zamilkłeś ............
-
-
Mazeniaku, tak nasza wspólna miejscowka od Pikiem Lenina wyglądała w 2008-ym:

Polanka za jeziorkiem, w którym 4 lata później razem pływaliśmy na pontonie.

Na tej polance, tym razem tylko Elwood i ja.

A tak se pichciłem, na kupach jaków, co pasły się nieopodal, podobnie, jak ostatnią razą.
Benek,
a tu dolinka, co jak do niej zmierzaliśmy, to se zanurkowaliśmy przednio patrolowym ryjkiem...

Wjazd do niej przez mini przełęcz, gdzie 4 lata później...

...w tym samym miejscu pstryknąłem tych dzieciaków na osłach.

Polanka za jeziorkiem, w którym 4 lata później razem pływaliśmy na pontonie.

Na tej polance, tym razem tylko Elwood i ja.

A tak se pichciłem, na kupach jaków, co pasły się nieopodal, podobnie, jak ostatnią razą.
Benek,
a tu dolinka, co jak do niej zmierzaliśmy, to se zanurkowaliśmy przednio patrolowym ryjkiem...

Wjazd do niej przez mini przełęcz, gdzie 4 lata później...

...w tym samym miejscu pstryknąłem tych dzieciaków na osłach.
-
-
Dobra,
koniec pokazów.
Do zobaczenia w Bieszczadach.
koniec pokazów.
Darek Elwood pisze:Dobra,
koniec pokazów.
żartowniś z ciebie,
wracaj i pisz
...
Ostatnio zmieniony sob lut 09, 2013 6:27 pm przez suzi4WD, łącznie zmieniany 1 raz.
... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
suzi - ty masz ewidentna depresje. i wiem z czego ona wynika. z braku baby. zraziles sie do jednej i czesc.
fajnie jest, jak ktos po takiej wyrypce czeka na ciebie w domu - a jeszcze fajniej pojechac z baba na taka wyrypke (mnie w tym tylko brak kasy przeszkadza).
zrob cos z tym, to z pozostala reszta dasz se rade. o tym se tez pogadamy na biesach, a co.
przeciez ani elwood, ani ja, czy kto inny, nie robimy tych wystawek tutaj dla lansu - no, moze troche ;) ino w celu misji.
ja mam misje, zeby ludzi oderwac od telewizorni na ten przyklad (oczywiscie w przenosni pisze, chodzi o styl zycia). moj s.p. ziec wojtek mial misje ludzi nawracac - taki z niego troche misjonarz byl, nie bylo pokazu, zeby nie mowil o bogu. splaslak tez ma swoja misje, ale on sam ci o niej opowie.
i nie to zeby ta moja misja czysta charytatywna - powiedzial bym, ze to czysty egozim. ja to robie dla siebie, bo jak wokol ludzie beda zadowoleni, to mi tez bedzie lepiej. niekoniecznie wszyscy musza jezdzic do azji (bo sie zrobi tlok), ale niech rusza dupe na wycieczke w beskidy np, niech pierdolna tymi weekendowymi modlitwami w swiatyni pieniadza (w galerii znaczy) i niech ida na spacer chocby.
a lans tez jest - zawsze widze, ze jakis gosc sie od razu lepiej wspina jak sie laski gapia. sam tez tak dzialam.
fajnie jest, jak ktos po takiej wyrypce czeka na ciebie w domu - a jeszcze fajniej pojechac z baba na taka wyrypke (mnie w tym tylko brak kasy przeszkadza).
zrob cos z tym, to z pozostala reszta dasz se rade. o tym se tez pogadamy na biesach, a co.
przeciez ani elwood, ani ja, czy kto inny, nie robimy tych wystawek tutaj dla lansu - no, moze troche ;) ino w celu misji.
ja mam misje, zeby ludzi oderwac od telewizorni na ten przyklad (oczywiscie w przenosni pisze, chodzi o styl zycia). moj s.p. ziec wojtek mial misje ludzi nawracac - taki z niego troche misjonarz byl, nie bylo pokazu, zeby nie mowil o bogu. splaslak tez ma swoja misje, ale on sam ci o niej opowie.
i nie to zeby ta moja misja czysta charytatywna - powiedzial bym, ze to czysty egozim. ja to robie dla siebie, bo jak wokol ludzie beda zadowoleni, to mi tez bedzie lepiej. niekoniecznie wszyscy musza jezdzic do azji (bo sie zrobi tlok), ale niech rusza dupe na wycieczke w beskidy np, niech pierdolna tymi weekendowymi modlitwami w swiatyni pieniadza (w galerii znaczy) i niech ida na spacer chocby.
a lans tez jest - zawsze widze, ze jakis gosc sie od razu lepiej wspina jak sie laski gapia. sam tez tak dzialam.
spasidlo - kladz ty te kolka jedno za drugim, bedziesz mial mniejszy zagielek. i nie pitol, ze miejsca nie znajdziesz - sagan dales rade targac, kola tez zmiescisz.
...
Ostatnio zmieniony sob lut 09, 2013 6:26 pm przez suzi4WD, łącznie zmieniany 1 raz.
Czytaj stare tematy
Tutaj, jeszcze są inne fora u nas, jakieś zagraniczne 4x4 czy advrider... czy ludzi niezmechanizowanych... mnóstwo tego.