KONWÓJ KAMERUN

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
andrzej:)

Re: KONWÓJ KAMERUN

Post autor: andrzej:) » pt kwie 25, 2014 8:17 pm

pomysł dobry, jeśli potrzeba mogę użyczyć konta fundacji, która prowadzi wyłącznie działalność charytatywną bądź zrobić subkonto na ta sprawę

Awatar użytkownika
tj1gd

Kontaktowanie:

Post autor: tj1gd » sob kwie 26, 2014 12:14 am

andrzej:) pisze:pomysł dobry, jeśli potrzeba mogę użyczyć konta fundacji, która prowadzi wyłącznie działalność charytatywną bądź zrobić subkonto na ta sprawę
Dziekujemy za propozycje, ale sierocincem ,ktory prowadze w Kamerunie opiekuje sie fundacja Dzieci Slonca.
http://dziecislonca.org/
Wiec wszyscy chetni chcacy wplacac pieniadze moga to uczynic , korzystajac z konta fundacji.
Wystarczy wplacic pieniadze z dopiskiem "Konwoj"

Jednak pomysl i cel KONWOJU to przedewszytskim zawiezienie rzeczy busem do Kamerunu.
Utworzylismy miejsca zbiorki po calej Polsce, chcemy zebrac jak najwiecej potrzebnych rzeczy i przetransportowac je tutaj, na miejsce. Jezeli dostaniemy duzo rzeczy, to wypelnimy busa po dach - bedzie wiec zapewnie przeladowany.
Wiec przydali by sie jacys chetni pojechac samochodem terenowym, jako eskorta busa, zeby pomoc w razie awari, czy problemow.

Pieniadze oczywiscie zawsze sie przydadza, wydatkow mamy na miejscu bardzo duzo( ostatnio zaczela sie poda deszczowa, duzo dzieci choruje malarie, prawie za kazdym razem dziecko zostaje na 1-2 dni w szpitalu, lezy dostaje kroplowki,lekarstwa itp). Ale piszemy o pomysle Knwoju tutaj, liczac, ze jest to najlepsze miejsce na znalezienie kogos chetnego na pojechanie swoim autem terenowym, jako eskorta.
Liczymy na dobre serca offroadowcow, chetnych do przekazania potrzebnych nam rzeczy.

rolek_gr
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: rolek_gr » sob kwie 26, 2014 10:09 am

Damian pisze:
MIRMIL pisze:
Damian pisze:jak realnie wychodzi kwestia odsprzedaży samochodu (np. takiej tujoty 70) na miejscu?
jak z papierologią? cłem?
ile kosztuje paliwo na czarnym lądzie?
LC seria 70-ale jaka?
Ktory rok produkcji?jaki silnik?
Ile drzwi?
najpopularniejsza tam, czyli hzj78, rocznik dowolny, raczej lata 90-te
ładowność (a i jeszcze przyczepkęz darami pociągnie), brak fochów i najmniejsze wymagania w kwestii przygotowania serwisowego i chyba najłatwiejsza odsprzedaż

pytam o te rzeczy, bo koszty z grubsza kalkuluję

osobna kwestia to wolny czas, ale to oczywiste
te 5 tygodni to dość długo...nie da się tego opaździerzyć w 3? pewnie realnie to oceniłeś, robiłeś tą trasę...
Trzy tygodnie jest do przyjęcia, może by tak spróbować? Kto ewentualnie byłby zainteresowany?
ROLEK Y61
Psy szczekają, karawana idzie dalej .....

qmulus

Post autor: qmulus » sob kwie 26, 2014 11:19 am

a jak wrocisz? 3 tygodnie w jedna i 3 tyg w druga to 6 tyg
Pajero 92 2,5 TD :)

rolek_gr
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: rolek_gr » sob kwie 26, 2014 2:40 pm

Na skrzydłach :)
ROLEK Y61
Psy szczekają, karawana idzie dalej .....

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » sob kwie 26, 2014 8:42 pm

tj1gd pisze:
andrzej:) pisze:pomysł dobry, jeśli potrzeba mogę użyczyć konta fundacji, która prowadzi wyłącznie działalność charytatywną bądź zrobić subkonto na ta sprawę
Dziekujemy za propozycje, ale sierocincem ,ktory prowadze w Kamerunie opiekuje sie fundacja Dzieci Slonca.
http://dziecislonca.org/
Wiec wszyscy chetni chcacy wplacac pieniadze moga to uczynic , korzystajac z konta fundacji.
Wystarczy wplacic pieniadze z dopiskiem "Konwoj"
spoko, nie wiedziałem, że sprawy formalne macie ogarnięte :)2

Awatar użytkownika
32MU

Post autor: 32MU » ndz cze 08, 2014 7:44 pm

Coś ucichło, szkoda bo pomysł ciekawy .

Szczegółów tylko mało i nie wszystko sie zgadza. Np. ceny(cytuję) : "Dla przykladu
Mitsubishi Pajero II, silnik 2,8 diesel, dlugi, 5-7 oosbowy
Stan przyzwoity
Cena na Polskich blachach -okolo $5-6000"
to cyhba taniej niż w Polsce, u nas takie w przyzwoitym sztanie kosztuje od 20 tys wzwyż. A w niemczech jeszcze drożej. No, oczywiście zależy jak rozumie się przyzwoity stan :D .
W tym przypadku na pewno zgodna z rzeczywistościa jest ta opcja :"Alternatywą do sprzedaży auta na miejscu jest przekazanie go na cele sierocińca FOYER Saint Dominique. Będzie on tu na pewno dobrze wykorzystany."
Jakie są aktualne dziej tej misji, ostatni wpis pochodzi z 2013 roku ?
gg 12380650

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”