RUMUNIA 2014
Moderator: Misiek Bielsko
Re: RUMUNIA 2014
Okolice gór PARANG i transalpina ponoć zmasakrowana.
Transalpina wedłóg komunikatów oficjalnych zamknięta.
Transalpina wedłóg komunikatów oficjalnych zamknięta.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- Damian
-
- Kontaktowanie:
byłem w tym rejonie jakieś 10 dni temu, żadnej katastrofy nie widziałem
co prawda na transalpinę nie wjeżdżałem, bo i po co, ale byłem od niej w linii prostej ok. 5-10km
co prawda na transalpinę nie wjeżdżałem, bo i po co, ale byłem od niej w linii prostej ok. 5-10km
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Z Rumunii wróciliśmy w sobotę, nie wiem w jakie rejony nawiedziła powódź ale oprócz ulewy i gradobicia w Sighoarze po którym wyszła piękna tęcza nigdzie nie widać skutków powodziRudeBoy pisze:Ktoś wrócił na dniach z RO?
Jak tam sytuacja powodziowa? Bo miejscami było grubo.
Maramures i Karpaty przejechaliśmy bez żadnych przygód

Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu

Na transalpine chce tylko wjechać u góry i myknąć kawałek na północ - tyle mi jej potrzeba.Damian pisze: co prawda na transalpinę nie wjeżdżałem, bo i po co, ale byłem od niej w linii prostej ok. 5-10km
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
I to jest dobra informacjaMisiek Bielsko pisze:Jedziemy z kumplem układać trasę na 10-lecie imprezy Maramuresz - wyjeżdżamy za tydzień...

sprzedajcie jakies miejscówki w apuseni - jutro jedziem i nikt tam jeszcze od nas nie był..
w Geamana byli?Mroczny pisze:sprzedajcie jakies miejscówki w apuseni - jutro jedziem i nikt tam jeszcze od nas nie był..
Jak nie to zaglądnijcie.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Widzę że będzie "ruch na szlaku"
Też rankiem ciągnę na Poprad-Miszkolc-Oradea.

Też rankiem ciągnę na Poprad-Miszkolc-Oradea.
PATROL
SAMURAI
GEKON
SAMURAI
GEKON
niech nikomu nie przyjdzie do głowy przejazd trasą Orade - Deva. Milion mijanek i trylion świateł. Jak kto musi w tym kierunku to zalecam boczkiem, boczkiem
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
masz jednąMroczny pisze:sprzedajcie jakies miejscówki w apuseni - jutro jedziem i nikt tam jeszcze od nas nie był..

http://njz.pl/or/rumunia2014/1/oldland2 ... to149.html
tylko młynka nie zepsuj, bo on ze starożytnego DDR-u jest
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Przyszło mi to do głowy 2 mies.temu,psychicznie nie wytrzymałem i poszliśmy w bok.Swoją drogą sie nie śpieszą,już we wrześniu były problemy.bert pisze:niech nikomu nie przyjdzie do głowy przejazd trasą Orade - Deva. Milion mijanek i trylion świateł. Jak kto musi w tym kierunku to zalecam boczkiem, boczkiem
Mroczny możesz spróbować tam popływać

Apartament ok.60m2,2p. i ten basenik do własnej dyspozycji z wodą +32c, + sauna za jedyne 100zł.
Byliśmy jak nam mineralna w butelkach zamarzła. Tłoku nie ma.....we wsi są jeszcze 3 domy

http://www.pensiunepadis.ro/cabana-inch ... lerie.html
PATROL
SAMURAI
GEKON
SAMURAI
GEKON
Oj , gęsto się robi pod koniec wakacji w Rumunowie 

Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Plecak wyprawowy
Widzisz , a mówiłem że w tym roku nie będzie się kurzyło ...RudeBoy pisze:spokoDamian pisze: aha, w górach dość mokro i bywało wesoło![]()
Przynajmniej się nie kurzy

Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
Plecak wyprawowy
Paweł Ty już lepiej nie przewiduj nicblublu1 pisze:Widzisz , a mówiłem że w tym roku nie będzie się kurzyło ...RudeBoy pisze:spokoDamian pisze: aha, w górach dość mokro i bywało wesoło![]()
Przynajmniej się nie kurzy

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- adrianee36
- jestem tu nowy...

ssslavo pisze:Przyszło mi to do głowy 2 mies.temu,psychicznie nie wytrzymałem i poszliśmy w bok.Swoją drogą sie nie śpieszą,już we wrześniu były problemy.bert pisze:niech nikomu nie przyjdzie do głowy przejazd trasą Orade - Deva. Milion mijanek i trylion świateł. Jak kto musi w tym kierunku to zalecam boczkiem, boczkiem
Mroczny możesz spróbować tam popływać
Apartament ok.60m2,2p. i ten basenik do własnej dyspozycji z wodą +32c, + sauna za jedyne 100zł.
Byliśmy jak nam mineralna w butelkach zamarzła. Tłoku nie ma.....we wsi są jeszcze 3 domy![]()
http://www.pensiunepadis.ro/cabana-inch ... lerie.html
jak tam byłem to dopiero to budowali.
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Wyjeżdżamy czwartek, bądź piątek - 21, 22.09. Planuję wjazd w Oradei i raczej Bihor, Padis i południe.RudeBoy pisze:Ja jadę w najbliższą niedzielę.Misiek Bielsko pisze:Jedziemy z kumplem układać trasę na 10-lecie imprezy Maramuresz - wyjeżdżamy za tydzień. Napiszę, jak sytuacja...
Misiek w jaki rejon uderzacie? Będziecie na południu?
Napiszę Ci Grzechu na fejsie.
Jak by ktoś potrzebował namiary na Apuseni:Mroczny pisze:sprzedajcie jakies miejscówki w apuseni - jutro jedziem i nikt tam jeszcze od nas nie był..
Camp w Parku tani - łazienka z ciepłą wodą vis-a-vis w motelu:
Ice Ponor
N 46 38' 23.31
E 22 49' 1.67
Jaskinia - Pestera Ghetarul De La Scarisoara
N 46 29' 22.90
E 22 48' 38.43
Wodospad Cascada Rachitele (nie mam koordynatów na fotce)
W Rachitele z drogi 108C jest znak na wodospad
W Apuseni jest jeszcze sporo jaskiń do wyboru - zależy od drogi jaką się wybierze...
WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Podrzućcie jakiś namiar na księgarnie sprzedającą mapę/atlas drogowy RO w skali 1:200 000 lub 1:250 000
Na tej 1:300 000 nie mam połowy dróg jak się okazuje w praniu

PATROL
SAMURAI
GEKON
SAMURAI
GEKON
- Damian
-
- Kontaktowanie:
ssslavo pisze:Podrzućcie jakiś namiar na księgarnie sprzedającą mapę/atlas drogowy RO w skali 1:200 000 lub 1:250 000
nie masz nawet 1/100 dróg i ścieżek.
ściągnij sobie velomap na rumunię, oferuje pokrycie topo takie jak w mapach turystycznych 1:50 000
a papier traktuj bardzo poglądowo
ja mam to na turystycznym garminie, ale podejrzewam że da się to ogarnąć na innych platformach
http://www.velomap.org/
ew. jeszcze mapa romania 3D
ale velomap lepszy o niebo
LR
LR
- JanekYJ
- jestem tu nowy...
W okolicach 20 września będę przekraczał granicę UA/RO w Siret. Stamtąd przez góry chcę kierować się w kierunku Polski, mam na to 10 dni. Co polecacie zobaczyć w Rumunii na tej trasie?
Przekraczał ktoś z Was granicę ukraińsko-rumuńską tym przejściem? Nie ma problemów?
Przekraczał ktoś z Was granicę ukraińsko-rumuńską tym przejściem? Nie ma problemów?
Wrangler YJ, 4.0l, +2,5" RE, +2" body, Warn m8000, STT 35x12,5, snorkel ARB, 4,56 G2 Axle
- Damian
-
- Kontaktowanie:
- góry kelimeńskie z przejazdem przez kopalnie siarki (wjazd od N, tam Cię spiszą na bramce)
- przejazd połoninami przez góry suhard
- marmaroskie klimaty ogólnie: wioski, drewniana architektura, babeczki w strojach ludowych, itd
- pomidory i ser
- palinka
- sapanta
- przejazd połoninami przez góry suhard
- marmaroskie klimaty ogólnie: wioski, drewniana architektura, babeczki w strojach ludowych, itd
- pomidory i ser
- palinka
- sapanta
LR
LR
Dzięki panowie..
Oczywiście nie skorzystałem bo za późno spytałem. Improwizowaliśmy i też było git. Minusem, ze wjebaliśmy się drogę o której Bert wspomniał. No i u podnóża jednych serpentyn ze wspomnianym zylionem wahadeł w jednej dyskotece wyszło paliwo. Więc targałem na sznurku w systemie start stop przeładowaną dyskotekę przeładowaną dyskoteką

Jedną w ciekawszych akcji na jakie wbiliśmy się po drodze był zlot hipisów tych bardziej ortodoksyjnych - rainbow. 2 tysiące bosych, rozbawionych silnie, kolorowych i tańczących ludzi z całego świata. Prawacki koszmar na żywo, sodomia i gomoria. Wspaniała impreza.
Oczywiście nie skorzystałem bo za późno spytałem. Improwizowaliśmy i też było git. Minusem, ze wjebaliśmy się drogę o której Bert wspomniał. No i u podnóża jednych serpentyn ze wspomnianym zylionem wahadeł w jednej dyskotece wyszło paliwo. Więc targałem na sznurku w systemie start stop przeładowaną dyskotekę przeładowaną dyskoteką

Jedną w ciekawszych akcji na jakie wbiliśmy się po drodze był zlot hipisów tych bardziej ortodoksyjnych - rainbow. 2 tysiące bosych, rozbawionych silnie, kolorowych i tańczących ludzi z całego świata. Prawacki koszmar na żywo, sodomia i gomoria. Wspaniała impreza.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
boś pierdoła, żeby pisać do mnie na gg na wieczór przed wyjazdem
dzwonić trzeba było.
a ten rainbow to na wągrach albo na słowacji? kilka lat temu w drodze do czarnogóry wiozłem z rzeszowa na wągry autostopowicza z rosji, który śmigał na tą imprezę i opowiadał nam jaki to paradny jubel
jednak odpuściliśmy mimo zaproszenia 

a ten rainbow to na wągrach albo na słowacji? kilka lat temu w drodze do czarnogóry wiozłem z rzeszowa na wągry autostopowicza z rosji, który śmigał na tą imprezę i opowiadał nam jaki to paradny jubel

LR
LR