Majówka Rumunia 2015

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

zajac76
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Majówka Rumunia 2015

Post autor: zajac76 » pt mar 20, 2015 3:11 pm

Witam.. ktoś chętny w terminie 25.04-03.05 wyjazd z dzieckiem. może uda się zebrać w parę autek i ruszyć..może ktoś już był i wie gdzie i zna jakieś fajne traski?

Awatar użytkownika
tkocy20

Re: Majówka Rumunia 2015

Post autor: tkocy20 » pt mar 20, 2015 10:10 pm

Weź bardzo ciepłe rzeczy i łopatę do śniegu. No chyba że nie wjedziesz w góry ale po co wtedy jachać do Rumunii? Jeśli tam wcześniej nie byłeś to z dzieckiem poprzestań na Tokaju :)
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....

Awatar użytkownika
Robi-69

Post autor: Robi-69 » pt mar 20, 2015 10:17 pm

Ja jade z dzieckiem w tym terminie ale na wyjazd komercyjno-zorganizowanym , dla nowicjusza czyli dla mnie toi chyba najlepsze rozwiązanie na początek.
4xTAK

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » pt mar 20, 2015 11:44 pm

tkocy20 pisze:Weź bardzo ciepłe rzeczy i łopatę do śniegu. No chyba że nie wjedziesz w góry ale po co wtedy jachać do Rumunii? Jeśli tam wcześniej nie byłeś to z dzieckiem poprzestań na Tokaju :)
:o No na Moldovenu się nie wjedzie ale bez jaj !! Powyżej granicy lasu może być ciężko ale jest kupa miejsc gdzie można pojeździć nie przekraczając jej. Jeżdżę od kilku lat w tym okresie i jakoś nie miałem problemów, do wysokości 1500 mnpm było ok, oczywiście wszystko zależy od tego jaka zima była ale ta akurat wyjątkowo łagodna. O tej porze bywa że tam jest po dwadzieścia kilka stopni w dzień. W nocy zdarzają sie przymrozki lekkie ale ciepły śpiwór załatwia sprawę.
gg 3041301

Awatar użytkownika
tkocy20

Post autor: tkocy20 » sob mar 21, 2015 10:38 am

Koni pisze:
tkocy20 pisze:Weź bardzo ciepłe rzeczy i łopatę do śniegu. No chyba że nie wjedziesz w góry ale po co wtedy jachać do Rumunii? Jeśli tam wcześniej nie byłeś to z dzieckiem poprzestań na Tokaju :)
:o No na Moldovenu się nie wjedzie ale bez jaj !! Powyżej granicy lasu może być ciężko ale jest kupa miejsc gdzie można pojeździć nie przekraczając jej. Jeżdżę od kilku lat w tym okresie i jakoś nie miałem problemów, do wysokości 1500 mnpm było ok, oczywiście wszystko zależy od tego jaka zima była ale ta akurat wyjątkowo łagodna. O tej porze bywa że tam jest po dwadzieścia kilka stopni w dzień. W nocy zdarzają sie przymrozki lekkie ale ciepły śpiwór załatwia sprawę.
Dokładnie o tym napisałem to czemu wybałuszasz na mnie gały ? :D
Łagodna zima nie ma nic wspólnego z sytuacją w górach. Polscy górale oceniają mijającą zimę jako nad wyraz udaną. Każdy robi to co zechce. Jak się jedzie w góry to trzeba myśleć co trudnego nas czeka a nie wyłącznie że przez 2 godziny w pełnym słońcu będzie około 20 stopni. Przez resztę dnia średnio 5 a w nicy minus 5. A mała kuchenka będzie na wietrze gotowała wodę pół godziny. Człowiek chce tam jechać z dzieckiem więc jeśli robi to pierwszy raz należy mu się minimum informacji o ewentualnych ujemnych plusach terminu.
Z dzieckiem w tym terminie wybrałbym czarnogórę. Mniejsze wysokości i więcej cywilizacji, kilka stopni cieplej.
W każdym razie oba kierunki lepsze niż siedzenie w domu czy wypad do teściowej :)21 h
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » sob mar 21, 2015 9:19 pm

Robi-69 pisze:Ja jade z dzieckiem w tym terminie ale na wyjazd komercyjno-zorganizowanym , dla nowicjusza czyli dla mnie toi chyba najlepsze rozwiązanie na początek.
Rozsadnie :)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”