Transport samochodu koleją
Moderator: Misiek Bielsko
- Darek Palmowski
-
- Kontaktowanie:
Transport samochodu koleją
Witam
Czy ktoś z tego Szanownego Grona, ma jakieś doświadzczenia, albo wiarygodne informacje o transportowaniu samochodu terenowego koleją przez Europę?
Konkretnie do Hiszpanii
W przyszłym roku wraz ze znajomymi planujemy odwiedzić Maroko i nie uśmiecha nam się długa dojazdówka autostradami.
Od paru osób słyszałem o transporcie na wagonach przeznaczonych dla aut, ale z nikim konkretnym jeszcze nie udało mi się porozmawiać.
Liczę na rzeczowe informacje. Najlepiej z pierwszej ręki.
Pozdrawiam.
Darek
Czy ktoś z tego Szanownego Grona, ma jakieś doświadzczenia, albo wiarygodne informacje o transportowaniu samochodu terenowego koleją przez Europę?
Konkretnie do Hiszpanii
W przyszłym roku wraz ze znajomymi planujemy odwiedzić Maroko i nie uśmiecha nam się długa dojazdówka autostradami.
Od paru osób słyszałem o transporcie na wagonach przeznaczonych dla aut, ale z nikim konkretnym jeszcze nie udało mi się porozmawiać.
Liczę na rzeczowe informacje. Najlepiej z pierwszej ręki.
Pozdrawiam.
Darek
Re: Transport samochodu koleją
Mowisz o autozug? Uzywalem jeli chodzi o moto. Rewelacja
Auta terenowe tez jechaly z Berlina z nami tylko sa ograniczenia co do wysokosci, szerkosci itd.. Musisz zobaczyc.
Zreszta moto juz pare razy pociagami wiozlem.

Ps. Mysmy jechali do Narbonne (kolo granicy Hiszpanskiej) , teraz nie widze w ofercie na autozug wogole. Ne wiem czy jakas zimowa ramowka czy co..

Auta terenowe tez jechaly z Berlina z nami tylko sa ograniczenia co do wysokosci, szerkosci itd.. Musisz zobaczyc.
Zreszta moto juz pare razy pociagami wiozlem.

Ps. Mysmy jechali do Narbonne (kolo granicy Hiszpanskiej) , teraz nie widze w ofercie na autozug wogole. Ne wiem czy jakas zimowa ramowka czy co..
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Fajne lawety. W Jugosławii upierają się przy piętrowych, wysokość max 155cm.
- Darek Palmowski
-
- Kontaktowanie:
Dzięki, czekam na więcej in formacji
.

-
-
Z połączeniem będziesz miał mały kłopot.
I nie jest to tanie rozwiązanie. W Niemczech generalnie wchodzą tylko dwa warianty. Najtańszy, to 340€/osoba (połączenia Berlin - Monachium i z Hamburga pod granicę francuską do Lorrach - drożej) i to za miejsce siedzące.
Potem przesiadka.
Autostradami do Barcelony dojedziesz za 110€ (opłaty) plus paliwo i jednym noclegiem po drodze (40€/osoba).
Może pokombinuj z tanimi lotami do Malagi/ Barcelony i zleć transport auta laweciarzom? To chyba najmniej kłopotliwe.
I nie jest to tanie rozwiązanie. W Niemczech generalnie wchodzą tylko dwa warianty. Najtańszy, to 340€/osoba (połączenia Berlin - Monachium i z Hamburga pod granicę francuską do Lorrach - drożej) i to za miejsce siedzące.
Potem przesiadka.
Autostradami do Barcelony dojedziesz za 110€ (opłaty) plus paliwo i jednym noclegiem po drodze (40€/osoba).
Może pokombinuj z tanimi lotami do Malagi/ Barcelony i zleć transport auta laweciarzom? To chyba najmniej kłopotliwe.
- Darek Palmowski
-
- Kontaktowanie:
Jeszcze się nie poddaję
, ale coś mi się widzi że to Maroko, to ja motorkiem na własnych kołach zrobię.
Niemniej, jeśli ktoś - coś, to jestem czujny
.

Niemniej, jeśli ktoś - coś, to jestem czujny

-
-
- Darek Palmowski
-
- Kontaktowanie:
Bądźmy przy nadziei
.

Jak jestescie przy nadziei to gratulacje!
Ja narazie mam dosc.

Ja narazie mam dosc.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- Darek Palmowski
-
- Kontaktowanie:
Nadzieja ma wiele twarzy
.

Tito pewnie tak zarządziłbIp pisze: W Jugosławii upierają się przy piętrowych, wysokość max 155cm.

Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper 

Nie wiem czy rozwiązałeś problem transportu samochodu , ale podzielę się jeszcze inna opcją. Może być tylko trochę droższa.Jest to transport promem. Zjeżdżasz do Włoch i masz prom Genua - Barcelona i następny Barcelona - Maroko. Płyniesz, popijasz piwo i oszczędzasz mnóstwo paliwa
Wodnik57
Wodnik,
A jaki jest średni koszt takiej przyjemności ?
A jaki jest średni koszt takiej przyjemności ?
Vesa
ex 2x Y60, teraz GU4 3.0 - turystyk.
ex 2x Y60, teraz GU4 3.0 - turystyk.
właśnie zrobilem symulacje dla podróży land rowerem w obie strony dla 2 osób 14-25 maja Genua -Tanger bezposrednio, bez przesiadki w Barcelonie i wyszlo mi 756 euro. podróz trwa okolo 48 godzin. Wydaje mi sie calkiem atrakcyjna cena. Poszukaj w ferrydirect.es i zobaczysz czy ci pasuje
Wodnik57