Wakacje 2015 przełom lipca i sierpnia 2015 – post zaczepny

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

banasjac1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Wakacje 2015 przełom lipca i sierpnia 2015 – post zaczepny

Post autor: banasjac1 » czw maja 28, 2015 1:59 pm

Okres 24.07 – 15.08.2015 18-22 dni
Gdzie? Południe Europy – kierunek Bałkański, lub Bułgaria lub Grecja lub Włochy – Sycylia.
Rozważałem też Krym przez Rosję do Gruzji – ale w tych niespokojnych czasach, jakieś rozsądne zdanie ?
Cel turystyczny, głównie atrakcje i osobliwości geograficzne i turystyczne, ciekawe miejsca, raczej omijanie dużych miast – chyba że grzechem byłoby nie zawitać. Nocowanie na dziko ( wyjątkowo i z konieczności inne), spokojnie bez ciśnienia, trasy Off-Road - jako środek do celu. Generalnie aktywny wypoczynek, z moczeniem nóg, lekkim off-road-em, wycieczkami w góry, raczej przemieszczaniem się – chyba że potrzeba chwili i atrakcyjności wymusza nieco dłuższy pobyt, itd.
Do tej pory w tamtych rejonach byłem tylko w Albanii i Rumuni – zatem wszystkie inne kraje jak najbardziej tak.
Szukam/szukamy ( żona i Gella- bez szpeju) czegoś na forum aby się „podczepić”, jestem niekonfliktowy i chętnie wezmę jakieś powierzone zadania na siebie. Wiem, są komercyjne – i nawet fajne relacje, ale to są tak fajne, ciekawe, i nieskomplikowane rejony organizacja, że w kilka samochodów każdy wyjazd pozostawi wiele pozytywnych wrażeń. Jest to post zaczepny. Szukam sprzymierzeńców. Chętnie opracuję trasę i jakiś ogólny program wyjazdu z propozycjami.
Proszę na @: Banasiak.jacek@wp.pl. ewentualnie podam potem kom.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”