Wrzesien 2015 - Serbia-Kosovo-Macedonia-Albania lure Parki plaza w Czarnogorze
Moderator: Misiek Bielsko
Wrzesien 2015 - Serbia-Kosovo-Macedonia-Albania lure Parki plaza w Czarnogorze
Czesc,
Tak jak w temacie. Planujemy taka trase w polowie wrzesnia mniej wiecej na dwa tygodnie. Dlaczego wrzesien ? Luzniej, chlodniej, taniej, mniej ludzi a pogoda caly czas zacna. Bylem juz kilka razy na Balkanach ale ww kraje caly czas pozostawaly dziewicze - no moze oprocz Albanii i Czarnogory. Wyjazd bardziej turystyczno wyprawowy niz przeprawowy. Bez cisnienia, z ogolnie zarysowana trasa. Koniec w Czarnogorze lub poludniowej Chorwacji 3-4 dni na plazy. Spanie namiot i campingi lub dzikus.
Jesli ktos chetny sie dolaczyc to zapraszam. W grupie zawsze razniej.
Tak jak w temacie. Planujemy taka trase w polowie wrzesnia mniej wiecej na dwa tygodnie. Dlaczego wrzesien ? Luzniej, chlodniej, taniej, mniej ludzi a pogoda caly czas zacna. Bylem juz kilka razy na Balkanach ale ww kraje caly czas pozostawaly dziewicze - no moze oprocz Albanii i Czarnogory. Wyjazd bardziej turystyczno wyprawowy niz przeprawowy. Bez cisnienia, z ogolnie zarysowana trasa. Koniec w Czarnogorze lub poludniowej Chorwacji 3-4 dni na plazy. Spanie namiot i campingi lub dzikus.
Jesli ktos chetny sie dolaczyc to zapraszam. W grupie zawsze razniej.
Re: Wrzesien 2015 - Serbia-Kosovo-Macedonia-Albania lure Parki plaza w Czarnogorze
Też się tak wybierałem w zeszłym roku. Okazało się, że w samej Serbii zleciały 2 tygodnie i trzeba było do domu wracać. Ogólnie niedoceniony kraj. 2/3 to góry, Parki Narodowe zapraszają. Można jeździć, można biwakować. Ludzie przyjaźnie nastawieni. A jak słyszeli, że nie jedziemy tranzytem, tylko zwiedzamy ich kraj to nie kryli zadowolenia
.

Isuzu Trooper 3.1 LTD '94
Re: Wrzesien 2015 - Serbia-Kosovo-Macedonia-Albania lure Parki plaza w Czarnogorze
A jak z minami w Serbii? Slyszales cos o tym ? Troche sie tego obawiam, w Chorwacji to nadal duzy problem, podobnie w Bosni
Nie trafiliśmy na żadną
Przed wyjazdem gdzieś to sprawdzałem, a teraz nie mogę tego znaleźć, że oficjalnie Serbia jest pod tym względem bezpieczna. Szwędaliśmy się przy granicy z Kosowem czy z Bośnią i nie unikaliśmy chaszczowania.

Przed wyjazdem gdzieś to sprawdzałem, a teraz nie mogę tego znaleźć, że oficjalnie Serbia jest pod tym względem bezpieczna. Szwędaliśmy się przy granicy z Kosowem czy z Bośnią i nie unikaliśmy chaszczowania.
Mozesz troche przyblizyc na czym warto skoncentrowac sie w serbii? Z tego co czytalem to bezwzglednie przelom Dunaju na wschod od Belgradu, sam Belgrad i zdecydowanie poludniowy wschod z gorami i parkami narodowymi? Mozna po tych parkach jezdzic ?
Byliscie w jedno czy w wiecej aut ?
Byliscie w jedno czy w wiecej aut ?
Znajdę chwilę to coś napiszę. Tymczasem filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=ma_ZIPY2hA8
Po parkach można jeździć. JeepClub z Belgradu sam do tego zachęca w swoich filmach : https://www.youtube.com/channel/UCRz3Ko ... E7Of-mbo-A
Ogólnie byliśmy rodzinnie jednym autem. Jeden dzień jeździliśmy z kolegą, który jechał tranzytem przez Serbię.
https://www.youtube.com/watch?v=ma_ZIPY2hA8
Po parkach można jeździć. JeepClub z Belgradu sam do tego zachęca w swoich filmach : https://www.youtube.com/channel/UCRz3Ko ... E7Of-mbo-A
Ogólnie byliśmy rodzinnie jednym autem. Jeden dzień jeździliśmy z kolegą, który jechał tranzytem przez Serbię.
Dzieki, juz sie z nimi skontaktowalem, mialem ich na fb i sledzilem oferte. Ich strona to serbianoutdoor4x4 . Chlopaki maja tracki po calej serbii i odplatnie udostepniaja. Poprosilem o oferte tras na 10 dni.
Z tego co widze to przygody:x4 mieli z nimi kontakt. Musze podpytac o wiarygodnosc oferty.
Jesli mialbys jakies sugestie to poprosze
Z tego co widze to przygody:x4 mieli z nimi kontakt. Musze podpytac o wiarygodnosc oferty.
Jesli mialbys jakies sugestie to poprosze
Serbia rewelacyjna, ale mniej niż 2 tygodnie, to bieda. W zeszłym roku mieliśmy dołączyć do Mirka, ale się nie zgrało i sami się szlajaliśmy po górach. Ludzie świetni, a Polaków bardzo lubią (nie wiem za co) i jak tylko wyjaśnisz żeś nie Ruski, to zaraz jakaś śliwowica na stole się pojawia i wieczór mija bardzo towarzysko...
Kurde, ledwie wróciłem i znowu mi owsiki w dupie odżyły... Jakby był to 3 tydzień września, to może bym dołączył na parę dni....
Mirkoś, może załatwię Ci zwolnienie lekarskie, a Kangurowi złamiemy palec i też dostanie i wyskoczymy na chwilę?
Kurde, ledwie wróciłem i znowu mi owsiki w dupie odżyły... Jakby był to 3 tydzień września, to może bym dołączył na parę dni....
Mirkoś, może załatwię Ci zwolnienie lekarskie, a Kangurowi złamiemy palec i też dostanie i wyskoczymy na chwilę?
Ze względu na pogodę i góry chcemy pojechać jak najwcześniej we wrześniu. Jakby sie dało to nawet przed połowa miesiąca. Pokombinujcie z tymi lekarzami i palcami
.. i dołączajcie.

Akurat to Serb zaminowal pół.Bałkanów . U siębie miał potrzeby. Polecam zaznajomić się z historią ichbiejszych wojenek , zależności etnicznych i religijnych. Także politycznych. Można sporo zyskać . Taka historia: Policja w Sarajewie dupnela nas na zakazie wjazdu. Po chwili bajery chlopcy byli po wrażeniem naszej znajomości historii choćby oblężenia miasta . Oczywiście puścili nas bez mandatu przybyli piątkę i pokazali most Romea i Julii ,o którym gadaliśmy.
tel: 600298546