Wiza do Rosji na długi czas
Moderator: Misiek Bielsko
Wiza do Rosji na długi czas
Ktoś organizował sobie roczną wizę do Rosji? Jakieś wskazówki? Do kogo uderzyć, żeby było dobrze i tanio?
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Re: Wiza do Rosji na długi czas
co prawda załatwiałem tylko miesięczną, ale ogarniali mi to w Warmosie na pl. Trzech Krzyży w wawie
to agencja prowadzona przez rosjan, co jak się domyślasz...jest gwarancją sukcesu
w maju znowu będę u nich ogarniał.
to agencja prowadzona przez rosjan, co jak się domyślasz...jest gwarancją sukcesu

w maju znowu będę u nich ogarniał.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Znajomy załatwiał biznesową pierw dostaniesz na pół roku , musisz wtedy chyba ze 3razy przekroczyć granice , następną dostał na 2 lata , jeżdzi w celach turystycznych ale podobno łatwiej o załatwienie biznesowej ,
Ja potrzebuje roczna, wielokrotnego wjazdu, i najlepiej z opcja jej przedluzenia (jak mi sie np. skonczy jej waznosc w Azji Pld - Wsch). I dla trzech osob, z czego jedna jest 3 letnie dziecko.
Jaka cene mozna uznac za dobrą?
Jaka cene mozna uznac za dobrą?
Nie wiem czy rosja to obwód kaliningradzki w sensie takich samych wiz, ale ostatnio (2 lata temu) płaciłem za wznowienie bodajże 800pln (pierwsza 1000pln). Wielokrotnego wjazdu, biznesowa, z opcją pobytu 90 na 180 dni w rosji, Nie za bardzo kumam o co tam chodziło, czy 90 dni mogę być ciurem w ciągu 180 dni i muszę z rosji wyjechać, czy łącznie w ciągu 180 dni mogę być tam 90. Jako że jeździłem tylko na parę minut do pierwszego cepeenu obojętne mi to było.
Kapec, disco 300TDi '97,
Obwód Kaliningradzki to Rosja a wiza to wiza, działa w całej Rosji. Drogo chłopaki becalujecie...
transgranica4x4.pl
Franek, łatwo nie będzie i pomyśl o planie B. Odpowiedź na twoje pytanie nie jest prosta z uwagi na „specyficzną reglamentację” odnośnie przekraczania granicy FR. Jeśli kwestia wizy turystycznej, jedno lub dwukrotnej jest do ogarnięcia to sprawa wizy biznesowej to inna bajka.
W zeszłym roku z uwagi na ponad 30 dniową wycieczkę na wschód związaną z kilkukrotnym opuszczaniem terytorium FR i powrotem, zderzyłem się z problemem. Ponieważ wcześniej bywałem w FR załatwienie dla mojej osoby wizy biznesowej rocznej wielokrotnej nie stanowiło problemu. W moim i tutaj chyba w twoim przypadku również, „problemem” jest nieletni uczestnik wyprawy. Żadne biuro pośrednictwa w Polsce nie podjęło się zabawy. W rezultacie dzięki znajomym z Moskwy i ich znajomym gdzie trzeba, otrzymałem dla siebie i dzieciaków Zaproszenie na Wjazd do FR z pieczątka Federalnej Służby Migracyjnej i na tej podstawie wyrabiałem wizy. Do zaproszenia poprosili akty urodzenia, oczywiście przetłumaczone i jeszcze dodatkowo apostille z Polskiego MSZ-u. Życzę powodzenia i pochwal się sukcesami.
R.
W zeszłym roku z uwagi na ponad 30 dniową wycieczkę na wschód związaną z kilkukrotnym opuszczaniem terytorium FR i powrotem, zderzyłem się z problemem. Ponieważ wcześniej bywałem w FR załatwienie dla mojej osoby wizy biznesowej rocznej wielokrotnej nie stanowiło problemu. W moim i tutaj chyba w twoim przypadku również, „problemem” jest nieletni uczestnik wyprawy. Żadne biuro pośrednictwa w Polsce nie podjęło się zabawy. W rezultacie dzięki znajomym z Moskwy i ich znajomym gdzie trzeba, otrzymałem dla siebie i dzieciaków Zaproszenie na Wjazd do FR z pieczątka Federalnej Służby Migracyjnej i na tej podstawie wyrabiałem wizy. Do zaproszenia poprosili akty urodzenia, oczywiście przetłumaczone i jeszcze dodatkowo apostille z Polskiego MSZ-u. Życzę powodzenia i pochwal się sukcesami.
R.
ROLEK Y61
Psy szczekają, karawana idzie dalej .....
Psy szczekają, karawana idzie dalej .....
do obwodu wizy nie trzeba 
przynajmniej pare miesięcy temu nie trzeba było

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
W Rosji jak traktuja Trybunal Konstytucyjny?

Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
lbl78 pisze:do obwodu wizy nie trzeba

transgranica4x4.pl
Nie wiem na ile można wierzyć stronie msz.gov , ale piszą że jednak trzebalbl78 pisze:do obwodu wizy nie trzeba

http://www.kaliningrad.msz.gov.pl/pl/in ... dy_wjazdu/
gg 3041301
Oczywiście, że trzeba.
MIeszkańcy strefy przygranicznej mogą korzystać z małego ruchu granicznego i wtedy wjeżdżają na zezwolenie, wszyscy spoza - wiza.
MIeszkańcy strefy przygranicznej mogą korzystać z małego ruchu granicznego i wtedy wjeżdżają na zezwolenie, wszyscy spoza - wiza.
Kapec, disco 300TDi '97,