Zostawienie samochodu w Rosji
Moderator: Misiek Bielsko
- szymano199
-
Zostawienie samochodu w Rosji
Witam,
zastanawiam się nad pojechaniem do Irkucka i zostawieniem tam samochodu.
Czy zna ktoś temat jak wygląda zostawienie samochodu na pół roku lub rok czasu?
Pozdrawiam
zastanawiam się nad pojechaniem do Irkucka i zostawieniem tam samochodu.
Czy zna ktoś temat jak wygląda zostawienie samochodu na pół roku lub rok czasu?
Pozdrawiam
Re: Zostawienie samochodu w Rosji
Gdzies blizej nie mozesz auta porzucic, az tak daleko trzeba jechac ? 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
przy wjeździe do FR wypełniasz deklarację celną. Kiedyś na jej podstawie tamożnik wypisywał wremiennyj wwoz - ważny na czas ważności wizy. Teraz tylko dają naklejkę z wydrukowanymi kodami - zastępuje wremiennyj wwoz.
Przy wyjeździe z Rosji musisz okazać ten dokument i wywieźć samochód. Jeśli wyjeżdżasz bez auta to są sankcje finansowe - chyba go clą i to wysoko.
W tym roku dali mi wremiennyj ważny na 12 miesięcy ale wizę miałem tylko na 3 miechy.
Przy wyjeździe z Rosji musisz okazać ten dokument i wywieźć samochód. Jeśli wyjeżdżasz bez auta to są sankcje finansowe - chyba go clą i to wysoko.
W tym roku dali mi wremiennyj ważny na 12 miesięcy ale wizę miałem tylko na 3 miechy.
dotyczy to tylko wizy biznesowej ?palor pisze: W tym roku dali mi wremiennyj ważny na 12 miesięcy ale wizę miałem tylko na 3 miechy.
Ale o co pytasz? O wremiennyj? Czy o czas wizy?piotrck pisze:dotyczy to tylko wizy biznesowej ?palor pisze: W tym roku dali mi wremiennyj ważny na 12 miesięcy ale wizę miałem tylko na 3 miechy.
Jeśli chodzi o wizę to miałem biznesową bo nie ogarnąłbym się z wyjazdem do Mongolii na dwukrotnej trzydziestodniowej turystycznej. A jeśli chodzi o wremiennyj to nie wiem - dwa razy na wjeździe do FR dostałem go na 12 miesięcy
pytanie moje było : wremienyj woz dostałeś z automatu na 12 miesięcy czy na piękne oczy ?
ja po tranzycie dostałem tyle ile wiza
ja po tranzycie dostałem tyle ile wiza
wuj ich wie 
Może z automatu a może mój urok osobisty tak zadziałał
Ale chyba coś się u nich zmienia - trzy lata temu miałem na czas wizy

Może z automatu a może mój urok osobisty tak zadziałał

Ale chyba coś się u nich zmienia - trzy lata temu miałem na czas wizy

czyli ruletka
wystarczy poprosic celnika o wiecej. nawet nie trzeba uzasadniac ze jedziesz do wladywostoku. maksymalny czas to rok. daja teraz tak dlugie bo w unii maja wiecej krajow. jak kirgistan byl poza to dawali 3-6mc. nie wiem jak przy tranzytowych, no ale tylko frajer pojedzie na takiej przy obecnych cenach.