Assistance na samochód w Azji
Moderator: Misiek Bielsko
-
- jestem tu nowy...
Assistance na samochód w Azji
Witam.
Wszyscy ubezpieczyciele jakich sprawdziłem w Polsce ograniczają teren działania assistance wyłącznie do obszaru Europy.Potrzebuje ubezpieczenie na obszar Azji Środkowej i Wschodniej. Polecicie sprawdzonego ubezpieczyciela.
Pozdrawiam
Wszyscy ubezpieczyciele jakich sprawdziłem w Polsce ograniczają teren działania assistance wyłącznie do obszaru Europy.Potrzebuje ubezpieczenie na obszar Azji Środkowej i Wschodniej. Polecicie sprawdzonego ubezpieczyciela.
Pozdrawiam
Re: Assistance na samochód w Azji
Szukałem, nie znalazłem, nie slyszalem tez aby ktos z moich jezdzacych w tamtym kierunku znajomych znalazl
Przy kolejnym wyjezdzie bede chcial rozeznac mozliwosc zakupu juz na miejscu jakiegos lokalnego assistance
Przy kolejnym wyjezdzie bede chcial rozeznac mozliwosc zakupu juz na miejscu jakiegos lokalnego assistance
- lesio jeep
-
a może by tak zainwestować w dobry przegląd i kilka narzędzi ?
tu j przygody wyprawy a tu nagle jakieś asistance na końcu świata sobie winszujecie
tu j przygody wyprawy a tu nagle jakieś asistance na końcu świata sobie winszujecie

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
- kwiatek.pl
- jestem tu nowy...
Plus kilka najpotrzebniejszych i newralgicznych części na podmianę...
A jeśli ktoś nie ma pojęcia o mechanice to nie jest godzien off-roadu wycieczkowo-wyprawowego

Wtedy zabiera czarnego amexa i sprawdza, czy w zasięgu wycieczki go akceptują. Jeśli nie, to dorzuca do tego rulon z franklinami

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Jesli "dobry przeglad i kilka narzedzi" to recepta na kazda sytuacje losowa, zwlaszcza np w kontekscie ograniczonego czasu urlopowego, to zaiste sens istoty istnienia takiego rodzaju ubezpieczenia zostal zachwianylesio jeep pisze: ↑wt lut 18, 2020 8:47 pma może by tak zainwestować w dobry przegląd i kilka narzędzi ?
tu j przygody wyprawy a tu nagle jakieś asistance na końcu świata sobie winszujecie![]()

- lesio jeep
-
w takim wypadku zapisz się na jakąś wycieczkę al inclusive w odpowiednim dzialeskull13 pisze: ↑pt lut 21, 2020 5:21 pmJesli "dobry przeglad i kilka narzedzi" to recepta na kazda sytuacje losowa, zwlaszcza np w kontekscie ograniczonego czasu urlopowego, to zaiste sens istoty istnienia takiego rodzaju ubezpieczenia zostal zachwianylesio jeep pisze: ↑wt lut 18, 2020 8:47 pma może by tak zainwestować w dobry przegląd i kilka narzędzi ?
tu j przygody wyprawy a tu nagle jakieś asistance na końcu świata sobie winszujecie![]()
![]()
![]()
w słowie wyprawa nie ma miejsca na fanaberie typu asistance lub sztywne daty to jest zarezerwowane dla wycieczkowiczów
bez urazu kiedyś bawiłem się w wyprawy ostatnia do parku W dzisiaj uprawiam wycieczki imprezowo turystyczne typu miesiąc w Burkinie faso na skuterku ewentualnie browary na trasie Paryż - Dakar w 2 tygodnie

Jeśli chłop nie zna się na mechanice, a zawinszuje sobie wyprawę - to mniej lub bardziej godnie poniesie tego konsekwencje (o ile nastąpią). Podobnie jak to bywa z wycieczką w klapkach w góry, czy samojebkami na brzegu urwiska. Albo przeżyje i wyciągnie wnioski, albo nie wyciągnie...
Szukał, dowiedział się że nie ma, zadał pytanie aby potwierdzić. Po co drążyć? Jego wycieczka, sprzęt, czas, pieniądze, etc.

Szukał, dowiedział się że nie ma, zadał pytanie aby potwierdzić. Po co drążyć? Jego wycieczka, sprzęt, czas, pieniądze, etc.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
To nie jest już forum 4x4 tylko stowarzyszenie pierdolamncierzy 

- Misiek Cypr
-
Sa nowi, gdzies się musza dowiedzieć, ze superpatrolsuper

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Wiesz...lesio jeep pisze: ↑pt lut 21, 2020 7:44 pmw takim wypadku zapisz się na jakąś wycieczkę al inclusive w odpowiednim dzialeskull13 pisze: ↑pt lut 21, 2020 5:21 pmJesli "dobry przeglad i kilka narzedzi" to recepta na kazda sytuacje losowa, zwlaszcza np w kontekscie ograniczonego czasu urlopowego, to zaiste sens istoty istnienia takiego rodzaju ubezpieczenia zostal zachwianylesio jeep pisze: ↑wt lut 18, 2020 8:47 pma może by tak zainwestować w dobry przegląd i kilka narzędzi ?
![]()
![]()
w słowie wyprawa nie ma miejsca na fanaberie typu asistance lub sztywne daty to jest zarezerwowane dla wycieczkowiczów
bez urazu kiedyś bawiłem się w wyprawy ostatnia do parku W dzisiaj uprawiam wycieczki imprezowo turystyczne typu miesiąc w Burkinie faso na skuterku ewentualnie browary na trasie Paryż - Dakar w 2 tygodnie![]()
Interpretacja "wyprawy" jest tak szeroka (i dla kazdego bedzie inna w zaleznosci od roznych czynnikow), że próba jej sztywnego zdefiniowania z góry skazana jest na niepowodzenie
Posiadanie assistance lub załozen / ograniczeń czasowych nie ma z tym nic wspólnego
Ot spójrz: jade dookola swiata, mam jakies assistance w razie W i mam na to 3 lata - wg Twojej teorii znamion wyprawy brak...
Za to: "kochanie jadę po bułki, nie wiem kiedy wrócę" przy załozeniu nieposiadania assistane juz jako wyprawa sie kwalifikuje
Takze tego...

PS mozesz polecic jakas all inclusiv z doswiadczenia - kto wie kiedy sie taka wiedza moze przydac

airbnb ............tylko i wyłącznie
- lesio jeep
-
widzisz kiedyś wyszedlem po fajki do kiosku na roguskull13 pisze: ↑sob lut 22, 2020 7:22 pm
Ot spójrz: jade dookola swiata, mam jakies assistance w razie W i mam na to 3 lata - wg Twojej teorii znamion wyprawy brak...
Za to: "kochanie jadę po bułki, nie wiem kiedy wrócę" przy załozeniu nieposiadania assistane juz jako wyprawa sie kwalifikuje
Takze tego...
PS mozesz polecic jakas all inclusiv z doswiadczenia - kto wie kiedy sie taka wiedza moze przydac![]()

zajęło mi to 18 lat od Azji południowo wschodniej po Afrykę i najciekawsze rzuciłem palenie w miedzy czasie

tak szczerze zadając takie pytania to może daj se siana nie masz profilu
O kurczę, to Ty jestes ten sławny Koziolek Matolek?!lesio jeep pisze: ↑ndz lut 23, 2020 11:47 pmwidzisz kiedyś wyszedlem po fajki do kiosku na rogu![]()
zajęło mi to 18 lat od Azji południowo wschodniej po Afrykę i najciekawsze rzuciłem palenie w miedzy czasie![]()
tak szczerze zadając takie pytania to może daj se siana nie masz profilu

Jedno jeszcze mnie nurtuje: jakie to ja niby pytanie zadałem?
Bo kolejny twoj post odnoszę wrażenie że nie bardzo ogarniasz komu i na co odpowiadasz

Pozdro
Ta Azja to jakoś konkretniej?
Drogi główne czy tak bardziej zadupia?
Tak na chwilę czy miesiące po jednym kraju?
Ćwiczyłem awarię w Kirgistanie, taką do zdrutowania bo się udało mieć czym, ale wymagającą wycieczki z gór kilkaset km do stolicy w celu naprawy porządnej, a trzeba było tylko rurki odpowiedniej albo tokarki... w miejscu gdzie rypło zero zasięgu czegokolwiek i dojazd tylko 4x4... w takim wypadku i tak ogarniasz dojazd/holowanie auta do względnej cywilizacji te kilkanaście-dziesiąt km sam.
Jak nie offrołd tylko asfalty, to może lepiej lokalne numery telefonów i plik banknotów faktycznie? Nie wyobrażam sobie tłumaczenie przez panią/pana z EU infilinii na której szutrówce na stepie czy w górach stoję i synchronizacji z lokalnym typem co zaciągnie do warsztatu do dużego miasta, no nie widzę tego
Pomijam temat kradzieży, pewnie przez to niechęć do czegokolwiek u naszych ubezpieczycieli...
Drogi główne czy tak bardziej zadupia?
Tak na chwilę czy miesiące po jednym kraju?
Ćwiczyłem awarię w Kirgistanie, taką do zdrutowania bo się udało mieć czym, ale wymagającą wycieczki z gór kilkaset km do stolicy w celu naprawy porządnej, a trzeba było tylko rurki odpowiedniej albo tokarki... w miejscu gdzie rypło zero zasięgu czegokolwiek i dojazd tylko 4x4... w takim wypadku i tak ogarniasz dojazd/holowanie auta do względnej cywilizacji te kilkanaście-dziesiąt km sam.
Jak nie offrołd tylko asfalty, to może lepiej lokalne numery telefonów i plik banknotów faktycznie? Nie wyobrażam sobie tłumaczenie przez panią/pana z EU infilinii na której szutrówce na stepie czy w górach stoję i synchronizacji z lokalnym typem co zaciągnie do warsztatu do dużego miasta, no nie widzę tego

Pomijam temat kradzieży, pewnie przez to niechęć do czegokolwiek u naszych ubezpieczycieli...
- lesio jeep
-
Kambodża 6 mcy w 92 r
drogi główne jeśli można to było nazwać drogami był to wyjazd zarobkowo imprezowy

Fajna przygoda, pewno po lesie biegaliście a nie drogi
, ale pytałem kolegi od assistance, może nieprecyzyjnie ciut 

- lesio jeep
-
a właśnie że drogi ktoś to musiał rozminować w końcu, pospiech nie wskazany biegania nie było

Dodaj, że allinclusive z przewodnikiem. Nie o wyjazdach zorganizowanych przez biura podróży autor wątku pytał.lesio jeep pisze: ↑pn lut 24, 2020 6:56 pmKambodża 6 mcy w 92 r
drogi główne jeśli można to było nazwać drogami był to wyjazd zarobkowo imprezowy![]()

tel. 504126172
tel. 504126172
- lesio jeep
-
przecież pisze ze wyszedlem po fajki a nie na jakąś wyprawę takie sprawy zostawiam prawdziwym twardzielom

Tak czy inaczej romantyczna historia. Wyjść po fajki a trafić do specyficznego biura podróży. Może kiedyś się uda przy wódce usłyszeć co było pomiędzy trzaśnięciem drzwiami, a zameldowaniem w pierwszym hotelu podczas tej wycieczkilesio jeep pisze: ↑wt lut 25, 2020 9:44 pm
przecież pisze ze wyszedlem po fajki a nie na jakąś wyprawę takie sprawy zostawiam prawdziwym twardzielom![]()

tel. 504126172
tel. 504126172
możesz zapomnieć , trzęsie się by przyjechać na Mamuty ..........padła by legenda ile to on nie potrafi wypić , co on nie robił i itdKabal pisze: ↑śr lut 26, 2020 10:26 amTak czy inaczej romantyczna historia. Wyjść po fajki a trafić do specyficznego biura podróży. Może kiedyś się uda przy wódce usłyszeć co było pomiędzy trzaśnięciem drzwiami, a zameldowaniem w pierwszym hotelu podczas tej wycieczkilesio jeep pisze: ↑wt lut 25, 2020 9:44 pm
przecież pisze ze wyszedlem po fajki a nie na jakąś wyprawę takie sprawy zostawiam prawdziwym twardzielom![]()
![]()
zapomnij , twardziel kciukowy i mistrz scrolowania na fonie
- lesio jeep
-
piotrck pisze: ↑śr lut 26, 2020 11:30 ammożesz zapomnieć , trzęsie się by przyjechać na Mamuty ..........padła by legenda ile to on nie potrafi wypić , co on nie robił i itdKabal pisze: ↑śr lut 26, 2020 10:26 amTak czy inaczej romantyczna historia. Wyjść po fajki a trafić do specyficznego biura podróży. Może kiedyś się uda przy wódce usłyszeć co było pomiędzy trzaśnięciem drzwiami, a zameldowaniem w pierwszym hotelu podczas tej wycieczkilesio jeep pisze: ↑wt lut 25, 2020 9:44 pm
![]()
zapomnij , twardziel kciukowy i mistrz scrolowania na fonie
[/quote
jaki ze mnie mistrz przy tobie zwykły szczurek