ISLANDIA 2007
Moderator: Misiek Bielsko
- JackY61
- Kontaktowanie:
tak wlasnie sie z Jegorkiem umowilismy.Drako pisze:to jest dobre rozwiazanie przetestowane na paru wyjazdach.
Jedna kajuta na dwa auta , i spi sie w systemie 6 godzinnym na zmiane. koszty sie rozkladaja, wszyscy sie wyspia itp a i tak lepiej uzywac swoich spiworow.
@Drako, a mieliscie jeden bilet na dwa samochody czy jeden ? Zastanawiam sie jak to jest przy wjezdzie na prom. Czy nie bedzie zamieszania przy odprawie, z tego powodu, ze ja trzymam w reku w jednym samochodzie bilet a drugi samochod jedzie bez. Albo tez z tego, ze na bilecie mam 6 osob tyle ze w dwoch samochodach ? Czy nawet jak zrobie rezerwacje na 2 samochody to dostaje dwa osobne bilety dla kazdego ?
- Miro
- jestem tu nowy...
?Zastanawiam sie jak to jest przy wjezdzie na prom. Czy nie bedzie zamieszania przy odprawie, z tego powodu, ze ja trzymam w reku w jednym samochodzie bilet a drugi samochod jedzie bez. Albo tez z tego, ze na bilecie mam 6 osob tyle ze w dwoch samochodach ? Czy nawet jak zrobie rezerwacje na 2 samochody to dostaje dwa osobne bilety dla kazdego
Musicie kupić osobne bilety na auta, z tym, że jedna załoga kupuje opcje z kuszetami, druga z kajutami. Warunek dla takiego rozwiązania jest jeden podstawowy: Musicie wykupic całą kajutę, bo jeżeli będziecie mieli obcych w kajucie to nie pozwolą na wahadłowe wykorzystanie kajuty i korzystanie z prysznica i WC przez inne osoby niż te należace do kajuty!!
LC LJ 73 3,0Td +2"+Warn9500Ti + BFG MT 33"
& Mitsubishi L200 160KM + Hardtop
& Ski Doo GTX550
& Ski Doo GTX550
- Miro
- jestem tu nowy...
?Zastanawiam sie jak to jest przy wjezdzie na prom. Czy nie bedzie zamieszania przy odprawie, z tego powodu, ze ja trzymam w reku w jednym samochodzie bilet a drugi samochod jedzie bez. Albo tez z tego, ze na bilecie mam 6 osob tyle ze w dwoch samochodach ? Czy nawet jak zrobie rezerwacje na 2 samochody to dostaje dwa osobne bilety dla kazdego
Musicie kupić osobne bilety na auta, z tym, że jedna załoga kupuje opcje z kuszetami, druga z kajutami. Warunek dla takiego rozwiązania jest jeden podstawowy: Musicie wykupic całą kajutę, bo jeżeli będziecie mieli obcych w kajucie to nie pozwolą na wahadłowe wykorzystanie kajuty i korzystanie z prysznica i WC przez inne osoby niż te należace do kajuty!!
LC LJ 73 3,0Td +2"+Warn9500Ti + BFG MT 33"
& Ski Doo GTX550
& Ski Doo GTX550
Jesli ktos jeszcze nie widzial to polecam oglądnąć przed wyjazdem...
http://video.google.com/videoplay?docid ... 34&pl=true
Nie kupujcie aut budowanych na nizinach bo w górach nie robią ...
Tego jeszcze nie widziałem - niezłe. Ciekawe czy ktos z naszych ćwiczył takie zakładanie oponki z pompowaniem, jakie widać w ostatnich minutach filmiku...4x4free pisze:Jesli ktos jeszcze nie widzial to polecam oglądnąć przed wyjazdem...
Trzeba będzie rozeznać temat

- JackY61
- Kontaktowanie:
juz przecwiczonejegorek pisze:Tego jeszcze nie widziałem - niezłe. Ciekawe czy ktos z naszych ćwiczył takie zakładanie oponki z pompowaniem, jakie widać w ostatnich minutach filmiku...4x4free pisze:Jesli ktos jeszcze nie widzial to polecam oglądnąć przed wyjazdem...
Trzeba będzie rozeznać temat

- JackY61
- Kontaktowanie:
Rezerwacja chyba poszla. "Chyba" - dlatego, ze nie mam pojecia co mi odpowiedzieli.
Po wysłaniu formularza, dostalem cos takiego.
- Bestillningen er nu gennemført
Mange tak for din bestilling. Vi undersøger om der er plads, og vi vil sende en bekræftelse pr. post indenfor de nærmeste dage.
Smyril Line
Trochę to podobne do duńskiego, więc wygląda na to że dziękują za rezerwację i przyślą papiery.JackY61 pisze:Rezerwacja chyba poszla. "Chyba" - dlatego, ze nie mam pojecia co mi odpowiedzieli.
Mange tak for din bestilling. Vi undersøger om der er plads, og vi vil sende en bekræftelse pr. post indenfor de nærmeste dage.
Smyril Line
- JackY61
- Kontaktowanie:
myslalem, ze to dunski...jegorek pisze:Trochę to podobne do duńskiego, więc wygląda na to że dziękują za rezerwację i przyślą papiery.JackY61 pisze:Rezerwacja chyba poszla. "Chyba" - dlatego, ze nie mam pojecia co mi odpowiedzieli.
Smyril Line
no zona przetlumaczyla to podobnie.
nie w tym roku
ale kibicuje bo islandia jest na liscie marzen do zrealizowania .
mamy juz przygotowany i dograny wyjazd nad Bajkal a dokladnie z nad bajkalu ( auta wysylamy kontenerem do irkucka i wracamy do pl) wiec cel wyjazdu staj sie poczatkiem
jedziemy w dwa auta Ja z Tata nasza HDJ 80 a Piotrek K z Rajmundem Sz. . jada hdj100 ( nie smiac sie
100 juz ma stalowe zderzaki <przod tyl>, progi,bagaznik warna i zawiecho ome , bedzie lozko i inne- prezentuje sie ekstra)
Do irkucka lecimy samolotami ( wieksza grupa ) i spedzamy tam tydzien , reszta wraca rowniez samolotem a my na kolach. mega ekstremalna wyprawa to nie jest, ale przygoda bedzie fajna

mamy juz przygotowany i dograny wyjazd nad Bajkal a dokladnie z nad bajkalu ( auta wysylamy kontenerem do irkucka i wracamy do pl) wiec cel wyjazdu staj sie poczatkiem

Do irkucka lecimy samolotami ( wieksza grupa ) i spedzamy tam tydzien , reszta wraca rowniez samolotem a my na kolach. mega ekstremalna wyprawa to nie jest, ale przygoda bedzie fajna

linie kolejowe
Glownym motorem napedowym wyprawy jest Piotr i on wszystko dogral.
wiec szczegolow nawet nie znam.
Napewno po powrocie opiszemy krok po kroku nasze doswiadczenia ( nie jest to wiedza tajemna , ktora bedzie pozniej wykorzystywania do krojenia niemieckich off-roadowcow na straszne kwoty) wiec sie podzielimy.
W formalnosciach pomaga nam polsko rosyjskie biuro turystyczne. Jak narazie zdaje to egzamin ( ulatwia to zalatwienie wizy , zalatwienie roznych formalnosci - wiadomo wszystko sie da samemu bezproblemu zalatwic , ale tak jest wygodniej
) ale wszystko sie okaze.

Glownym motorem napedowym wyprawy jest Piotr i on wszystko dogral.

Napewno po powrocie opiszemy krok po kroku nasze doswiadczenia ( nie jest to wiedza tajemna , ktora bedzie pozniej wykorzystywania do krojenia niemieckich off-roadowcow na straszne kwoty) wiec sie podzielimy.
W formalnosciach pomaga nam polsko rosyjskie biuro turystyczne. Jak narazie zdaje to egzamin ( ulatwia to zalatwienie wizy , zalatwienie roznych formalnosci - wiadomo wszystko sie da samemu bezproblemu zalatwic , ale tak jest wygodniej