Wielkanocna Chorwacja

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

qmulus

Re: Wielkanocna Chorwacja

Post autor: qmulus » wt mar 03, 2015 8:43 pm

[/quote]

Butle są 3 kg, pomyliłem się :( do tego 4 dorosłe osoby, ja, żona, szwagier i jego przyszła żona :wink: Kawa, herbata, śniadanie, obiad, kolacja, do tego grzanie wody do zmieszania z zimną do mycia-wypali się bez problemu :wink:[/quote]

To kiedy wy jezdzicie ? :P
Pajero 92 2,5 TD :)

onpo40ce
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: onpo40ce » wt mar 03, 2015 10:40 pm

qmulus pisze: To kiedy wy jezdzicie ? :P
Razem się kapią :)21 :)21

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » wt mar 03, 2015 11:06 pm

qmulus pisze:
Butle są 3 kg, pomyliłem się :( do tego 4 dorosłe osoby, ja, żona, szwagier i jego przyszła żona :wink: Kawa, herbata, śniadanie, obiad, kolacja, do tego grzanie wody do zmieszania z zimną do mycia-wypali się bez problemu :wink:[/quote]

To kiedy wy jezdzicie ? :P[/quote]
Wychodzi na to ze miedzy kolacja a sniadaniem :)21

qmulus

Post autor: qmulus » wt mar 03, 2015 11:14 pm

miedzy jest obiad jak kolega pisal ..... :roll:

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » śr mar 04, 2015 4:31 pm

Jak się jedzie w lipcu czy sierpniu to wiadomo że miska z wodą z jakiegoś źródła wystarczy ale jadąc wczesną wiosną czy jesienią jednak pasuje dolać trochę wrzątku a dla 4 osób jednak trochę gazu na to wychodzi :wink:
gg 3041301

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » śr mar 04, 2015 8:20 pm

@Koni teraz to ja rozumiem bo te piątki to mnie przytłoczyły .... w przyczepie takie mam jak gdzieś jadę ,żeby tych dużych nie targać ... :)21 :lol:
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » śr mar 04, 2015 9:13 pm

NUREK MAV pisze:@Koni teraz to ja rozumiem bo te piątki to mnie przytłoczyły .... w przyczepie takie mam jak gdzieś jadę ,żeby tych dużych nie targać ... :)21 :lol:
Tak się jakoś zasugerowałem odpowiadając na post i wyszło błędnie że 5 kilo :wink: A co do samej Chorwacji to oczywiście że są jeszcze dzikie miejsca gdzie mało komercji ale są takie kraje na Bałkanach gdzie te miejsca dużo łatwiej znaleźć i jest ich dużo więcej :wink:
gg 3041301

onpo40ce
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: onpo40ce » sob mar 28, 2015 12:28 am

Huraaa!!! Jednak Małodawia!!! Wyjazd w niedzielę bo w poniedziałek rano trzeba być na granicy z Ukrainą :)21 :)21 :)21

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » sob mar 28, 2015 10:53 am

No to miłej zabawy i nie wracaj na forum bez dokładnej relacji ze zdjęciami :)21

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » sob mar 28, 2015 8:12 pm

onpo40ce pisze:Huraaa!!! Jednak Małodawia!!! Wyjazd w niedzielę bo w poniedziałek rano trzeba być na granicy z Ukrainą :)21 :)21 :)21
zapodaj po powrocie jakiś opis co i jak tam ,jak was przyjęto oraz gdzie śmigaliście ... zdjęcia tez możesz jakieś umieścić :-)
Spokojnego i miłego,bez awaryjnego wyjazdu ... pozdro
Fotki

qmulus

Post autor: qmulus » sob mar 28, 2015 8:39 pm

Takayuki pisze:No to miłej zabawy i nie wracaj na forum bez dokładnej relacji ze zdjęciami :)21

Ja zamiast zdjęć wina bym chciał :)21

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » sob mar 28, 2015 8:41 pm

qmulus pisze:
Takayuki pisze:No to miłej zabawy i nie wracaj na forum bez dokładnej relacji ze zdjęciami :)21

Ja zamiast zdjęć wina bym chciał :)21
biedronkę ci zamkli :o
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

onpo40ce
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: onpo40ce » pt kwie 10, 2015 9:00 pm

Wróciłem. Wstyd przyznać ale byłem najsłabszym ogniwem tej wyprawy. Bynajmniej nie mój samochód tylko ja sam. Wyszedłem na gadżeciaża bez umiejętności ale już w połowie wyprawy uczestnicy mówili, że widać jak się uczę. Jako że była to wyprawa dla organizatorów zapoznawcza i rozpoznawcza, trasa czasami dla nich była zaskoczeniem, co tylko podkreślało ich profesjonalizm.

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » sob kwie 11, 2015 9:05 pm

To już wiesz skąd te przytyki o wyborze organizatora ;)
Podobało się, mimo wszystko, jak rozumiem?
Napisz coś więcej! :)

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » ndz kwie 12, 2015 5:46 pm

@onpo40ce - szacun za opisanie swoich błędów jak i wyciągnięcie z nich pożytecznej wiedzy. :)2

... ciekawość mnie zżera jak było na MD, co widział i jakie wrażenia z miejsc; co z noclegami ,policją i pogranicznikami... może jakieś foty zapodasz ...?!
Fotki

onpo40ce
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: onpo40ce » pn kwie 13, 2015 1:34 pm

Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Jeden nocleg spędziliśmy w agroturystyce na którym serwowano mołdawskie dania (bardzo smaczne) oraz z pokazem pieśni ludowych. Drugi był na ośrodku domków kempingowych - taka późna komuna choć w prywatnych rękach. Oczywiście wszędzie podają swojskie winko a na ośrodku można było kupić dodatkowo ichnią wódkę o mocy 60 volt. Drogi o wiele lepsze niż na Ukrainie, choć czasami dwupasmówka ni z tego ni z owego zmienia się w niezły odcinek offroadowy zwińczony na końcu kapliczką jako podziekowanie za przebycie tego odcinka. Policja? Jeden raz była z nimi styczność, gdy cała nasza karawana wyprzedzała radiowóz na ciągłej. Chłopaki pokiwali i włączyli kogutki na pożeganie. Na cle spoko - ochydni są tylko ukraińcy wymuszający łapówki.
Wrażenia? Jak dla nowicjusza przeogromne. Zjeżdżanie ze skarpy tyłu przeciążonego Patrola pozostawia niezatarte wspomnienia :-) Wstyd to też wspomnienie bo głupio się człowiek czuje, gdy młodzian, który mógłby być moim synem instruuje mnie przez CB radio słowami typu: "Patrol w lewo, Patrol w prawo, Patrol but, Patrol nie mój się i nie zatrzymuj". No i połamana przez własną głupotę wyciągarka też czegoś uczy...
Widoki? Przepiękne. Wchodząc do dziury w ziemi nie spodziewałem się zastać tam pustelnika. Tak samo jak fabryka wina po której można jeździć samochodem w tunelach wydrążonych w skale. Ludzie kulturalni i uczynni, robią rzeczy które w UE są nie do pomyślenia - np łatanie dwoch dść dużych dziur na boku opony za astronomiczną kwotę 25 zł :-)
Fotki wysłałem qmulusowi - poproszę go to może zapoda bo ja nie potrafię

qmulus

Post autor: qmulus » pn kwie 13, 2015 1:57 pm

Ja też nie potrafię :-/ zapodać fotek :-(
Dam wieczorem linki do fotosika :roll:

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » pn kwie 13, 2015 4:40 pm

onpo40ce, no to super, że się podobało :)2
Instruktażem się nie przejmuj, ważne że się udało i tzw. pierwsze koty za płoty...
Do tego skoro sam zauważasz jakieś błędy i inne rzeczy, i nie fochujesz się tylko taktujesz jako nauczkę na przyszłość - to właśnie tylko szacuneczek, i życzyć jak najlepszej zabawy i powodzenia w terenie i na wyjazdach :)2 :)2

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » pn kwie 13, 2015 6:18 pm

Każe się logować na fotosika...

qmulus

Post autor: qmulus » pn kwie 13, 2015 6:53 pm

poprawione bez logowania :D

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » pn kwie 13, 2015 7:37 pm

Fajny domek :)2
Dawać więcej.
I więcej opisu.
Czytanie dobrych opisów ze zdjęciami z wyjazdów jest niemal tak samo fajne jak jeżdżenie tam :)2 :)21

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » pn kwie 13, 2015 8:06 pm

Fajne foty ,ale mało coś ich ... "Czerwonogród" fajnie wygląda o każdej porze, kościółek jeszcze stoi, wodospad jak wam się zaprezentował ze stanem wody ...?? Kamieniec P. też całkiem nieźle się prezentuje my tam zabawiliśmy troszkę i jest co stamtąd wspominać ... (moje fotki w linku w stopce)
Jak wygląda sprawa z noclegiem w MD , można na dziko i czy nie ganiają oraz z jakąś zorganizowaną sypialnią sobie radziliście ?
Fotki

onpo40ce
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: onpo40ce » pn kwie 13, 2015 11:46 pm

Na Mołdawii można na dziko bez żadnych problemów. Tereny są takie, że gdy spotkaliśmy się w Kiszyniowie z przedstawicielem mołdawskiego klubu off roadowego to mówił, że oni kilkanaście dni wcześniej przebyli tę samą trasę co my. Generalnie kraj mały i wszędzie tam blisko więc z hotelami/hostelami/agroturystyką nie ma problemu (co jakiś czas były reklamy tychże). Był jeden fajny moment, gdy w jednej z wiosek z domu wypadła niewiasta i odradzała nam zjazd wąwozem gdyż - jak twierdziła - tam tylko ludzie pieszo dają rady bo nawet koniem nie można przejechać. Co prawda moja pilotka popłakała się ze starchu ale Patrol dał sobie radę.

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » wt kwie 14, 2015 8:59 am

onpo40ce pisze:Na Mołdawii można na dziko bez żadnych problemów. Tereny są takie, że gdy spotkaliśmy się w Kiszyniowie z przedstawicielem mołdawskiego klubu off roadowego to mówił........... Był jeden fajny moment, gdy w jednej z wiosek z domu wypadła niewiasta i odradzała nam zjazd wąwozem gdyż - jak twierdziła - tam tylko ludzie pieszo dają rady bo nawet koniem nie można przejechać. Co prawda moja pilotka popłakała się ze starchu ale Patrol dał sobie radę.

ennno fajnie :D , a masz jakieś namiary na tych gości z klubu offR oraz jakieś zapiski miejscowości lub traki z MD? Zdjęcia wąwozu zapodaj ,masz możliwość umieszczenia go na "googlowskiej" mapie ..?!
P.S Furka ładnie oszpejowana i przygotowana widać ,fajnie/ładnie się prezentuje :-)
Fotki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”