Albania - pytania praktyczne

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
selim

Re: Albania - pytania praktyczne

Post autor: selim » wt kwie 20, 2021 11:08 am

czym się najlepiej zaszczepić ?
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Post autor: Bratproroka » wt kwie 20, 2021 11:09 am

Zibi pisze:
wt kwie 20, 2021 6:54 am
Sputnikiem.

Słowacki Instytut Leków SUKL opublikował oświadczenie stwierdzające, że dostarczona na Słowację 1 marca br. partia 200 tys. dawek szczepionek nie jest identyczna z opisywaną w lutym br. w renomowanym czasopiśmie „The Lancet”. Według słowackiej instytucji istnieją różnice między szczepionkami dostarczanymi do różnych odbiorców. Stwierdził również, że Rosjanie nie przekazali 80 proc. dokumentacji potrzebnej do oceny Sputnika V.
Nie tylko SPutnikiem.

Mam znajomych z pracy w Serbii - szczepią wszystkim, co jest. Pfizer, Astra, Johnson&Johnson, Sputnik, Sinofarm, ma być Moderna.

Znajomy po Sinofarm.
Beware The Rage Of A Berserker

Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » wt kwie 20, 2021 11:28 am

NIe wiem jak teraz ale byli liderem jeśli chodzi o ilość szczepień. Tak - wiem, ze szczepią różnymi. Sputnik był z uśmieszkiem - przecież i tak raczej obcokrajowca nie zaszczepią. To nie Malediwy, które mają w ofercie wczasy ze szczepionką

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Post autor: Bratproroka » wt kwie 20, 2021 2:12 pm

Zibi pisze:
wt kwie 20, 2021 11:28 am
NIe wiem jak teraz ale byli liderem jeśli chodzi o ilość szczepień. Tak - wiem, ze szczepią różnymi. Sputnik był z uśmieszkiem - przecież i tak raczej obcokrajowca nie zaszczepią. To nie Malediwy, które mają w ofercie wczasy ze szczepionką
Zaszczepią, z tego co koledzy przekazują.

Na Taiwanie też szczepią obcokrajowców. Astra Zeneca.
Beware The Rage Of A Berserker

Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie

Awatar użytkownika
Ironcruz

Post autor: Ironcruz » pn lip 12, 2021 10:11 pm

Może niektórym się przyda (a dla innych nie będzie to nic nowego):

- droga z Tepeleny na wybrzeże (konkretnie to do Borch) wygląda obecnie tak, że:

z Tepelene do Progonat jest położony w tym roku nówka sztuka asfalt. (w Progonat jest rewelacyjny producent serów kozich, ten widoczny na googlach - warto)
- z Progonat tuż przed Gusmar jest skrzyżowanie z opcją w lewo gdzie ze starego asfaltu wjeżdża się na nowy świeżo położony asfalt w kierunku Kuc. Tej drogi nie ma w ogóle na mapach google. Inwestycja jest tegoroczna, więc kawałek przed Kuc jest jeszcze trochę szutru i roboty trwają.

- z Kuc na Kallarat (np. żeby ominąć przełęcz Logara) też już leży świeży asfalt.

Ciekawiej jest od Kuc w lewo na Borch: tam jest off-roadowo: odbijając na Corraj/teoretycznie "mniejsza" droga na google/ cała prezentuje jeden poziom średniej trudności.
Z kolei opcja na Ftere ("większa" droga na googlach) jadąc od strony wybrzeża na początku jest szybsza i łatwiejsza, ale od Ftere jest wolniejsza i trudniejsza niż wersja na Corraj.

Mój wikiloc: https://pl.wikiloc.com/szlaki-off-road/ ... h-77339376 który nie wyłączyłem więc trochę łażenia pieszo się też nagrało.
Tytus

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”