Kierunek na 2016
Moderator: Misiek Bielsko
-
-
Re: Kierunek na 2016
Warto poświęcić jeden dzień i spędzić go nad morzem czarnym gdzieś w jakimś odludnym miejscu
.

-
-
Ciekawe czy jakie czycki bedo
.
Kumpel się trochę upiera na jeden dzień bez jazdy, w sumie to czemu nie.

Kumpel się trochę upiera na jeden dzień bez jazdy, w sumie to czemu nie.
-
-
Popisałem trochę z Marty fejsbuka na fejsbuku i są człowieki co twierdzą że wjazd, może nie na sam szczyt, ale już w bliskie rejony szczytu Farcaul jest, no ten tego
, nielegalne.
Prawda to czy fałsz bo widzę na zdjęciach i z opisów że ludzi jeździ tam w uj i samochodami i motorami.

Prawda to czy fałsz bo widzę na zdjęciach i z opisów że ludzi jeździ tam w uj i samochodami i motorami.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
bez sensussslavo pisze:Jakaś fajna miejscówka w Rumuni nad morzem? Zna ktoś ?
kawałek dalej na południe jest bułgaria z dzikimi i pięknymi plażami, których w rumunii nie uświadczysz
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- Damian
-
- Kontaktowanie:
nie jest to park narodowy, aczkolwiek teoretycznie wszystkie dzikie szlaki na połoninach są nielegalneMarcingalloper pisze:Popisałem trochę z Marty fejsbuka na fejsbuku i są człowieki co twierdzą że wjazd, może nie na sam szczyt, ale już w bliskie rejony szczytu Farcaul jest, no ten tego, nielegalne.
a taki szlak wiedzie na farcaul właśnie.
LR
LR
-
-
Ponoć, bo wiem to tylko od kogoś a nie sam przeżyłem, że jakiś pastuszek poinformował leśników?, straż parku? że w stronę szczytu jadą trzy samochody. Polskie samochody.Damian pisze:nie jest to park narodowy, aczkolwiek teoretycznie wszystkie dzikie szlaki na połoninach są nielegalneMarcingalloper pisze:Popisałem trochę z Marty fejsbuka na fejsbuku i są człowieki co twierdzą że wjazd, może nie na sam szczyt, ale już w bliskie rejony szczytu Farcaul jest, no ten tego, nielegalne.
a taki szlak wiedzie na farcaul właśnie.
Nocowali gdzieś w okolicach Repadea i podobno za mocno przycisnęli z wódą, jakieś awanti wynikło i pastuszek zrobił po złości.
Czy dostali mandaty nie wiem, wiem że ich zawrócono.
Ja nie piję, może się uda wjechać

Damian,pytam o Rumunię. Wiem że kawałek dalej jest Bułgaria,a dwa kawałki dalej Turcja przy której Bułgaria to syf.
PATROL
SAMURAI
GEKON
SAMURAI
GEKON
-
Turcja to dopiero syf. tylko w kurortach jest ladnie i czysto. pojedz na plaze gdzie turasy siedza. pod tym wzgledem bulgaria jest o niebo lepszessslavo pisze:Damian,pytam o Rumunię. Wiem że kawałek dalej jest Bułgaria,a dwa kawałki dalej Turcja przy której Bułgaria to syf.

Pajero 92 2,5 TD 

- Damian
-
- Kontaktowanie:
dokładnie
a bułgaria ma najpiękniejsze plaże w regionie, piaszczyste i czyste
i jeszcze dzikie, z możliwością rozbicia na nich
rumunia przy tym to syf
a drogi nadkładasz ledwie 3-4h
a bułgaria ma najpiękniejsze plaże w regionie, piaszczyste i czyste
i jeszcze dzikie, z możliwością rozbicia na nich
rumunia przy tym to syf
a drogi nadkładasz ledwie 3-4h
LR
LR
jakby kto potrzebował to mam apartamencik w fajnym miejscu w bułgarii pod wynajem skoro was tam tak ciągnie 
https://www.facebook.com/ApartamentWBulgarii/

- Misiek Cypr
-
A mnie wysylaja, znaczy sam sie wysylam roboczo do Abidjanu, albo Douala. Wolalbym do Angoli. Zobaczymy jak sie statek w termin wstrzeli
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
pw odbieraMisiek Cypr pisze:A mnie wysylaja, znaczy sam sie wysylam roboczo do Abidjanu, albo Douala. Wolalbym do Angoli. Zobaczymy jak sie statek w termin wstrzeli

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Misiek Cypr
-
No wlasnie mnie zblokowalo, wyczyscilem skrzynke. Przeslij jeszcze raz, bo chyba wyebalo w kosmos
513549044
513549044
- lesio jeep
-
bierz Abidjan piękne foczkiMisiek Cypr pisze:A mnie wysylaja, znaczy sam sie wysylam roboczo do Abidjanu, albo Douala. Wolalbym do Angoli. Zobaczymy jak sie statek w termin wstrzeli

ps od jutra jestem w Dakarze jak byś miał escale
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
- Misiek Cypr
-
Niestety Dakar udaje mi sie ominac. Nie lubie Afryki, bo w pracy mam spore problem przez ludzi na tym kontynencie. Prawie na codzien domagaja sie lapowek.Nie chca wystawic faktury z naszym adresem, a krzycza, do wszsytkich swietychg ze nie placimy, dwa miesiace dsykusji na kogo ma byc faktura, a 10 minut pozniej, jestesmy na indeksie unreliable payers
513549044
513549044
- lesio jeep
-
Czyli jak w tem kraju 

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
-
Pajero 92 2,5 TD 

widzę terminy pozajmowane ,.................ehhhhhhhhhhhh zdało by mi się z dwa-trzy dni wypocząć nad morzem lip/sierp po objazdówce Rumunii a i miejscowość na trasce na Istambuł ( odkładam go co roku a może bym zaliczył szybki wypad i nocleg po trasce by się zdał )h0MER pisze:jakby kto potrzebował to mam apartamencik w fajnym miejscu w bułgarii pod wynajem skoro was tam tak ciągnie
Ps. gratuluje inwestycji

Zależy o co pytaszssslavo pisze:Jakaś fajna miejscówka w Rumuni nad morzem? Zna ktoś ?

Natomiast od Navodari w kierunku delty dunaju spokój i cisza. Z centrum kieruj się na rafinerię tak żebyś miał ją po prawej stronie aż dojedziesz do jeziora. Tu już możesz odbić w kierunku morza polnymi drogami i dalej wzdłuż plaż aż znajdziesz miejsce które Ci spasuje. Jeśli mogę doradzić to odjedź z min 10 km od rafinerii bo jak powieje z zachodu to czuć zapach ropy

W tym roku zjeżdżając z gór zamierzam tam wpaść na dzień-dwa a potem jeszcze na tydzień do Grecji.
Planowany termin to druga połowa lipca i początek sierpnia.
Jeśli ktoś ma podobne plany w tym terminie to możemy się ugadać.
Pajero
Niva
Y61
Niva
Y61
-
-
Ja dostałem info aby kierować się na Vadu i później wzdłuż wybrzeża piaskami, szutrami - że ogólnie są tam drogi i jeśli chodzi o ludzi to pusto.
Potwierdzi ktoś?
Potwierdzi ktoś?
Może nie pusto, ale zajebiście i kulturalnie.Marcingalloper pisze:Ja dostałem info aby kierować się na Vadu i później wzdłuż wybrzeża piaskami, szutrami - że ogólnie są tam drogi i jeśli chodzi o ludzi to pusto.
Potwierdzi ktoś?
Był: Krótki Y60 +4 MT35 RD28T Intercooler
Jest: Long Y60 MT32 RD28T Safari Sunroof
Jest: Long Y60 MT32 RD28T Safari Sunroof
Potwierdzam.
Ichnie wybrzeże zjechałem od Bułgarii do delty (wiele to tego nie ma). Nie zdziw się jeśli na plażach w środku tygodnia znajdziesz namioty z krzesełkami, stolikami etc. bez gospodarzy. Rumuni często zostawiają cały dobytek na plaży i przyjeżdżają na weekend.
Ichnie wybrzeże zjechałem od Bułgarii do delty (wiele to tego nie ma). Nie zdziw się jeśli na plażach w środku tygodnia znajdziesz namioty z krzesełkami, stolikami etc. bez gospodarzy. Rumuni często zostawiają cały dobytek na plaży i przyjeżdżają na weekend.

Pajero
Niva
Y61
Niva
Y61