ISLANDIA 2007
Moderator: Misiek Bielsko
- JackY61
- Kontaktowanie:
to mial byc zartMiro pisze:Oczywiście, że inne marki mogą też jechać. Gdyby było inaczej ogłoszenie byłoby tylko na zamkniętym forum klubowym

z calym szacunkiem poza tym, ze trasa wyjazdu wiedzie jedynka to nic tam wiecej nie ma. no chyba, ze zle patrze...Miro pisze: Co do konwencji to została opisana na stronie tzn. tydzień turystyki ze zwiedzaniem a drugi tydzień techniczny w Interiorze.

- JackY61
- Kontaktowanie:
A mi dzisiaj zona kupila mape isladnii. Swego czasu przeszukalem caly polski internet, wszystkie opolskie sklepy gdzie sprzedaja mapy i nic. A dzisiaj zona cos kupowala i z glupia franc zapytala czy maja mapa islandii. Kobieta spojrzala w komputer i powiedziala, ze jest. Zona myslala, ze sie babce cos przewidzialo, ale po chwili przyniosla jej mape islandii w 1:400 000 haha.
OK, zaraz spojze jeszcze raz.
OK, zaraz spojze jeszcze raz.
- bartek_MX_1
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Co do cen, to głównie paliwo i prom. Igor, skalkulował parę noclegów w hotelachbartek_MX_1 pisze:witam kolegów,
jestem zainteresowany wyjazdem ale nie mam pojęcia z jakimi kosztami sie to wiąże. dajcie znać jaki rząd wydatków wchodzi w grę i czy na tą "wycieczkę" wystarczą podstawowe umiejetności jazdy w terenie czy trzeba trochę przysiąść i mocniej się wdrożyć

Jak umiesz jeździć we Wrocławiu, to tam też dasz radę!!
- JackY61
- Kontaktowanie:
problem mozesz miec chyba tylko w momencie gdy zobaczysz wode na masce wplywajaca ci na przednia szybe w momencie przejazdu przez rzekebartek_MX_1 pisze:witam kolegów,
jestem zainteresowany wyjazdem ale nie mam pojęcia z jakimi kosztami sie to wiąże. dajcie znać jaki rząd wydatków wchodzi w grę i czy na tą "wycieczkę" wystarczą podstawowe umiejetności jazdy w terenie czy trzeba trochę przysiąść i mocniej się wdrożyć

panowie bez paniki, tutaj nie ma zadnej extremy, ot jazda po drogach szutrowych, troche kamienistych brodow i tyle.
obecnie litr Pb lub ON kosztuje 110 isk (jakies 4pln), cena noclegu na polu namiotowym ok 700isk / osoba (bez roznicy czy spisz w namiocie czy w aucie) mozna bez problemu obozowac "na dziko", byle nie w miejscach zabronionych.
odnosnie promu nie kupujcie biletu w polsce bo zdzieraja, polecam tu:
http://www.periscope.cz/katalog/tabulky ... html?id=39
pozdr.
obecnie litr Pb lub ON kosztuje 110 isk (jakies 4pln), cena noclegu na polu namiotowym ok 700isk / osoba (bez roznicy czy spisz w namiocie czy w aucie) mozna bez problemu obozowac "na dziko", byle nie w miejscach zabronionych.
odnosnie promu nie kupujcie biletu w polsce bo zdzieraja, polecam tu:
http://www.periscope.cz/katalog/tabulky ... html?id=39
pozdr.
- Miro
- jestem tu nowy...
Zgłaszam się, nie było mnie 3 dni w domu, więc dopiero teraz się melduję.Gdzie mistrza ceremoni wcielo ?
Ktos jeszcze oprocz Jegorka i Arka ? Ile osob jedzie na objazdowke ?
Ten link na czeskie biuro jest dużo ojro wart. Serdeczne dzięki, naprawdę można dużo zaoszczędzić w stosunku do Petpolonii.
Koledzy jadący na objazdówkę rezerwujcie już sobie bilety na 18.08. Ja dopłynę tydzień później i poprowadzę was po interiorze. Jeżeli chcecie
"robić" objazdówkę razem w 3 auta to może już prześlę wam roadbooka do zapoznania i ewntualnych zmian trasy wg indywidualnych preferencji.
LC LJ 73 3,0Td +2"+Warn9500Ti + BFG MT 33"
& Mitsubishi L200 160KM + Hardtop
& Ski Doo GTX550
& Ski Doo GTX550
A znasz czeski??JackY61 pisze:Wogole, to chyba zamontuje sobie beadlocki i wjade na cisnieniu 0,2 Bara bo mi sie samochod nie miesci w przedziale do 1,9m
zreszta w dlugosci 5m tez mi sie nie miesci
Jak zdejmiesz bagażnik to pewnie się zmieścisz w 1,9m

Wogóle to jakoś trza by było pomyśleć ile czasu na objazdówkę przeznaczyć=kiedy się zapromować...
- JackY61
- Kontaktowanie:
Nie znam czeskiegojegorek pisze: A znasz czeski??
Jak zdejmiesz bagażnik to pewnie się zmieścisz w 1,9m![]()
Wogóle to jakoś trza by było pomyśleć ile czasu na objazdówkę przeznaczyć=kiedy się zapromować...

Z cennika, ktory znalazlem na ABCIslandia wyszlo mi, ze w dwie strony place 1610 EUR (oplata podstawowa + dodatkowa oplata za wieksza dlugosc i wysokosc). Moze mi ktos powiedziec ile wyjdzie to kupujac ten sam bilet w czechach ?
A pozatym to jak wejdziesz w polaczenie Hanstholm (DK) - Islandia to (promy.pl) wychodzi, ze polaczenie nieauktualne...

Sprawdzalem jeszcze raz... wcielo polaczenie Hanstholm -Torshvan- Seydysfjordur

- Miro
- jestem tu nowy...
Nie rozumiem tego tekstu!Wogóle to jakoś trza by było pomyśleć ile czasu na objazdówkę przeznaczyć=kiedy się zapromować...
Objazdówka trwa tydzień, Interior tydzień.
Zapromowanie - wystarczy być ok. 16,00 w Hanstholm.
Tak wogóle to jutro zadzwonię do Petpolonii.
& Ski Doo GTX550
& Ski Doo GTX550
To tłumaczę - może nie wprost, ale zastanawiam się czy na objazdówkę przeznaczyć tydzień, czy warto więcej lub mniej...Miro pisze:Nie rozumiem tego tekstu!Wogóle to jakoś trza by było pomyśleć ile czasu na objazdówkę przeznaczyć=kiedy się zapromować...
Objazdówka trwa tydzień, Interior tydzień.
Zapromowanie - wystarczy być ok. 16,00 w Hanstholm.
Tak wogóle to jutro zadzwonię do Petpolonii.
- Miro
- jestem tu nowy...
Zaplanowane sa 2 kółka rozpoczynające i kończące się w Egilstadir. Inaczej nic nie wyjdzie jeżeli zmienisz rozkład tydzień objazdówki/tydzień interior. Oczywiście możesz sobie indywidualnie w czasie trwania objazdówki zmienić trasę i wjechać w Interior. Ale tydzień Interioru spędzamy jadąc razem zaplanowaną trasą.
& Ski Doo GTX550
& Ski Doo GTX550