Maroko - trasa M6 Scotta: Merzouga-Taouz-Tagounite

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
barteks

Post autor: barteks » ndz sie 19, 2007 12:32 pm

Bardzo dobrze wyposazony zaklad naprawy opon W Zagorze, prowadzony nie przez arabow ale przez jakas dziewczyne pochodzenia wietnamskiego lub cos podobnego, wyposazony w swietny sprzet jak u nas i czysty:
N 30.20.39.5
W005.50.15.6
poległ pod Jesionem: Daihatsu Wildcat F75 2,8TD

Awatar użytkownika
Paszczak

Post autor: Paszczak » ndz sie 19, 2007 11:22 pm

darkman ravv dzięki za odpowiedzi,ale niestety jeszcze nie jestem "za mocny" w tematach wypraw,

btw, opisz ravv jak się spisywało autko, jak go przygotowałeś i etc. etc.
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

Awatar użytkownika
ravv

Kontaktowanie:

Post autor: ravv » pn sie 20, 2007 8:49 am

Paszczak pisze: btw, opisz ravv jak się spisywało autko, jak go przygotowałeś i etc. etc.
W sumie przygotowania sprowadziły się do przeglądu zawieszenia, wymiany tam sworzni i gałek, zabrałem wszystkie paski zapasowe i własciwie to wszystko.
A padło i tak to co jest chyba najsłabsze w tym egzemplarzu - turbo. W zeszłym roku w Gruzji rozcharczała się turbospężarka, wracalismy trochę z duszą na ramieniu. W tym roku znów to samo się stało. Chyba dam sobie sposokój z regeneracją, tylko je wymienię.
No i oczywiście się przegrzewał, ale przy 50 stopniach miał prawo.
Poza tym wszystko ok. Nie liczę takich rzeczy jak wyrwany silentblok czy wieszak tłumika. Generalnie auto jest ok.
http://www.rightnow.pl/trips.htm
-----
pozdr rafał ż
/rav/

Awatar użytkownika
woytzek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: woytzek » pn sie 27, 2007 4:46 pm

A my byliśmy tam w sierpniu. Udało się zrobić, miedzy innymi, M6 i M7 Scotta. Na szczęście na MT-kach bo błoto miejscami niewąskie. Uwaga M9 w dużej części wyasfaltowana - tak więc zabawy offroadowej raczej niewiele zostało.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”