awaria za granicą
Moderator: Misiek Bielsko
- Wojtek Bratford
-
- Kontaktowanie:
Co do assistance w Hestii to owszem zadziałało jak byłem w potrzebie tylko,że holownik przyjechał po mnie po 5,5 godz. oczekiwania ale może dlatego,że była to Rumunia....Ogólnie Hestia zachowała sie OK ze swojej strony,a wiadomo na rumuńskiego holownika nie mają wpływu.
Znajdziemy drogę albo ją wytyczymy...
white GR & black D22 4x4.radom
white GR & black D22 4x4.radom
bylem dzisiaj w pzu i nawet agent mi powiedzial ze wstyd im za to co oferuje pzu jako assistance, mowi wprost ze jesli chodzie o te usluge to konkurencja jest lepsza. z wstepnych warunkow jakie przedstawil obawiam sie ze ma racje.
za 15dniowe assistance wychodzi 15euro.
przegladalem jeszcze generali i na razie oni wypadaja najkorzystniej, pzm ma oferty roczne przynajmniej tak wynika z netu
UPDATE
jak dokladnie sie poczyta to mniej wiecej jest to samo choc PZU ma najwyzsza bo do 180euro granice do holowania badz naprawy na miejscu.
Koniec koncow wezme chyba PZU, bo tam jestem ubezpieczony i nie bede szukal bo oferuja podobne rzeczy za podobna kase
za 15dniowe assistance wychodzi 15euro.
przegladalem jeszcze generali i na razie oni wypadaja najkorzystniej, pzm ma oferty roczne przynajmniej tak wynika z netu

UPDATE
jak dokladnie sie poczyta to mniej wiecej jest to samo choc PZU ma najwyzsza bo do 180euro granice do holowania badz naprawy na miejscu.
Koniec koncow wezme chyba PZU, bo tam jestem ubezpieczony i nie bede szukal bo oferuja podobne rzeczy za podobna kase

Dzisiaj sprawdziłem assistance w Pzu PZM i Warcie. Koszty nie są wielkie ale... jedyny problem PZU koszt jaki pokrywają za holowanie to do 75 euro, Warta jeszcze mniej podobnie PZM. za tą kasę to se mogę poholować. Szukam firmy która np z Ukrainy by holowała do Polski a nie do najbliższego warsztatu czy sa takie oferty? Generali ma ale na auta do 10 lat 

Rok temu, jadac do Rumunii, wykupiłem assistance na dyskotekę (10-letnią) za 100zł.
Przyznam, ze nawet nie zapytałem co w tej usłudze się mieści, pytałem tylko, czy jak będę w górach, to też po mnie przyjadą, a pan powiedział że oczywiiiście...
Teraz w AXA mam ass. w ubezpieczeniu.
Na auto osobowe mam assist. wykupione w Austrii, na całą Europę, z holowaniem, naprawą i noclegiem lub biletem do domu - gdyby nie dało się naprawić od razu.
Koszt - 120 euro.
Przyznam, ze nawet nie zapytałem co w tej usłudze się mieści, pytałem tylko, czy jak będę w górach, to też po mnie przyjadą, a pan powiedział że oczywiiiście...
Teraz w AXA mam ass. w ubezpieczeniu.
Na auto osobowe mam assist. wykupione w Austrii, na całą Europę, z holowaniem, naprawą i noclegiem lub biletem do domu - gdyby nie dało się naprawić od razu.
Koszt - 120 euro.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Muszę ojca zapytać, bo to on wykupił, po czem dał mi auto, razem z tym ubezpieczeniemgrzegorzh pisze:A jak to się załatwia?pezet pisze:Na auto osobowe mam assist. wykupione w Austrii, na całą Europę, z holowaniem, naprawą i noclegiem lub biletem do domu - gdyby nie dało się naprawić od razu.
Koszt - 120 euro.
OAMTC? czy co to jest?

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...