TransBiałoruś
Moderator: Misiek Bielsko
Jestem wstępnie zainteresowany.
Proszę o więcej szczegółów:
- za co płacimy
- jak należy przygotować sie do wyjazdu od strony papierowej - kwity, wizy, pozwolenia, uezpieczenia - gdzie i ile czasu się to załatwia - co bierze na siebie organizator?
Proszę o więcej szczegółów:
- za co płacimy
- jak należy przygotować sie do wyjazdu od strony papierowej - kwity, wizy, pozwolenia, uezpieczenia - gdzie i ile czasu się to załatwia - co bierze na siebie organizator?
LC HDJ80, Gaz 67 Czapajew
Stowarzyszenie PODLASIE 4x4
- mazurkas007
-
kosa20 pisze:może jak ktoś wjeżdża i udaje "jaśniepana" z "niewiadomoskąd" to faktycznie są problemy ? ale tacy mają zawsze i wszędzie problem, bo jakoś nie są lubiani
może, ja się nie znam ... sorry, że sie odezwałem i zmąciłem wasz sielankowy nastrój

Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
- mazurkas007
-
Francek pisze:@śrudnik. Ty nie możesz ........ bo masz za bardzo zawodne auto .....![]()
a tam wiesz dzicz normalnie pełna...........
Jak już pisałem płacicie na moje wakacje, jacht i no te......... jak tam się nazywają...... laplindery![]()
Poza tym tradycyjnie burdel i kaszanka a także trochę smalcu
Czyli proszę 1200 a dalej róbta co chceta i tu mnie możecie pocałować full wypas impreza.
aa pierdzicie w oponki
w zeszłym roku jak tranzytem lecieliśmy przez Białoruś to jedyne "kontrole" to były jak Milicja fajne auto oszpejowane widziała i fote se chcieli strzelić .. ogólnie kultura pełna
dzieńdobry, dowidzenia, czy państwu czegoś nie potrzeba
tyle na temat, ale może ja na innej Białorusi byłem

w zeszłym roku jak tranzytem lecieliśmy przez Białoruś to jedyne "kontrole" to były jak Milicja fajne auto oszpejowane widziała i fote se chcieli strzelić .. ogólnie kultura pełna

tyle na temat, ale może ja na innej Białorusi byłem

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- Damian
-
- Kontaktowanie:
e-no, spokojnie, nie unoście się
gość po prostu nie zna Franca i jego imprez i chciałby wiedzieć coś więcej, zanim zdecyduje się wydać kasę - gdzie jedzie, gdzie śpi, czy w cenie jest nocleg, na ile dni
ja tam go rozumiem trochę
znajdźcie w sobie pierwiastek człowieczeństwa
gość po prostu nie zna Franca i jego imprez i chciałby wiedzieć coś więcej, zanim zdecyduje się wydać kasę - gdzie jedzie, gdzie śpi, czy w cenie jest nocleg, na ile dni
ja tam go rozumiem trochę
znajdźcie w sobie pierwiastek człowieczeństwa

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- mazurkas007
-
- mazurkas007
-
Igor a ty to się prosze ja ciebie od... ode mnie, razem to nawet cherbaty nie pilismy. Więc zajmij sie lepiej swoimi szarymi komórkami, przynajmniej tyle możesz dla nich zrobić, póki jeszcze są.
Nie znam człowieka i nie byłem na żadnej jego imprezie, i wykładnikiem uczestnictwa w takiej imprezie sa dla mnie posty organizatora, które są jakie są, i tyle.
Nie znam człowieka i nie byłem na żadnej jego imprezie, i wykładnikiem uczestnictwa w takiej imprezie sa dla mnie posty organizatora, które są jakie są, i tyle.
- Elwood
-
- Kontaktowanie:
Byłeś tam autem Damian i czy w ogóle tam byłeś? Ludzie tacy sami, im dalej na wschód tym lepiej.Damian pisze:Pierniczenie, normalny kraj, choć milicja mocno skrupulatna.mazurkas007 pisze:Jeździłem po Białorusi osobówką dwa razy, nie polecam, a juz napewno za 1200pln, frajdy będzie raczej nie wiele, więcej pierdzielenia z non stop kontrolami papierków i dopierdzielaniem sie do wszystkiego, na zasadzie - bo tak.
Polesie niesamowicie piękne i przyjazne, mnóstwo Polaków, zresztą Białorusini również nas lubią.
Białoruska prowincja to najczystszy skansen kultury ludowej. Czas tam się zatrzymał w XIX wieku.
Nie katujcie Mazurkasa, bo chłop wie, o czym pisze. Za ile, to oczywiście indywidualna sprawa.
Sam jestem ciekaw, bo rodziny tam nie mało mam a dawno mnie tam nie było.
Ciekawa alternatywa dla wycieczek po Rumunii.
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
Jeżeli wtrącić się mogę...mazurkas007 pisze: Nie znam człowieka i nie byłem na żadnej jego imprezie, i wykładnikiem uczestnictwa w takiej imprezie sa dla mnie posty organizatora, które są jakie są, i tyle.
Jestem tu nowy i myślałem, że wszyscy się znają. Cóż - dalej nowy jestem

Ręczyć za nikogo nie będę, ale jeżeli @Franc zorganizuje imprezę tak jak Transpolonię, to polecam.
elili
L200 KAOT
L200 KAOT
- kosa20
- Kontaktowanie:
Mazurkas,mazurkas007 pisze:kosa20 pisze: jest strasznie gorąco, to fakt. Może więcej powinieneś w cieniu przebywać
Myślę, że z każdym takim postem chetnych będzie więcej i więcej.
nie znam Cię chłopie, ale ponieważ dzisiaj wyżyłem się już na kierowcy PKS-u, który zajechał mi drogę, to spokojnie Ci wyjaśnię, na luzie i z sympatią

Padlo, w pierwszym poście pytanie, kto ew. jest zainteresowany imprezą. W sensie Franc, mając pewnie tylko ogólnikowy plan i wstępne rozmowy za sobą rzucił hasło wyjazdu na Białoruś, chcąc ocenić czy wogóle jest zainteresowanie i czy jest sens zgłębiać dalej temat przygotowań do imprezy.
Na to wszystko jeden kolega natychmiast domaga się szczegółowych informacji, a Ty wrzucasz posta, że generalnie Białoruś to chu...ówka, ze odradzasz itd. Po co?
Franc słynie z perfekcyjnego organizowania imprez i żaden z nas nie wątpi, że nie zorganizuje tam imprezy bez szczegółowego ustalenia i sprawdzenia wszelakich rzeczy.
Identyczne posty można było znaleźć między innymi na temat Ukrainy i Rumunii. Okazało się, że obydwa te wspomniane kraje są wcale przyjazne i sympatyczne i bezproblemowe.
Nabijamy się, ponieważ temat był tylko i wyłącznie zajawkowy i służył do sprawdzenia zainteresowania, a pojawiły sie posty od razu jakby to była impreza zorganizowana od A do Z.
Nie mówiąc o tym, że lekko nieeleganckim

No, starałem się jak mogłem, życzę Ci miłego popołudnia

pozdrawiam
kosa
@ Francek nie martw się o moje auto, jak na razie mnie nie zawiodłoFrancek pisze:@śrudnik. Ty nie możesz ........ bo masz za bardzo zawodne auto .....![]()
a tam wiesz dzicz normalnie pełna...........
Jak już pisałem płacicie na moje wakacje, jacht i no te......... jak tam się nazywają...... laplindery![]()
Poza tym tradycyjnie burdel i kaszanka a także trochę smalcu

użytkownikiem 80-tki, który miał z autem takie problemy. Noramlnie nieodwzajemniona miłość

To jak, dostaniemy jakieś konkrety poza ceną? Nie wszyscy jeździli z Francem i warto podac parę szczegółów...
LC HDJ80, Gaz 67 Czapajew
- kosa20
- Kontaktowanie:
no litości. Jakie szczegóły chciałbyś znać ROK PRZED IMPREZĄsrudnik pisze: To jak, dostaniemy jakieś konkrety poza ceną? Nie wszyscy jeździli z Francem i warto podac parę szczegółów...

Chcesz wiedzieć więcej o imprezach Franca? Przeszukaj forum, zajrzyj na adrenalinkę, zwróć uwagę, że na dwie jego imprezy zapisy zaczynają się w dniu, w którym się kończą.
Weź, że przejrzyj forum, UŻYJ OPCJI "szukaj".
Co mam Ci napisać pean na temat Franca ? i wszyscy pozostali ?
Bo Ty masz życzenie...
nie idzie wytrzymać...

pozdrawiam
kosa
oj troche smalcu musi byc .. no jakby to inaczej byloFrancek pisze: Poza tym tradycyjnie burdel i kaszanka a także trochę smalcu

a do pozostalych kolegow ktorzy sie dopytuja co i jak - poczytajcie o imprezach Franca, opinie ludzi ktorzy w nich uczestniczyli, i liste zapisow na rok naprzod - to Wam powinno wszystko wyjasnic

bo widze ze sie tu slynny juz "nerw" wkrada

Autobus czerwony...
http://www.explopedia.net
http://www.explopedia.net
- mazurkas007
-
No i można , jak widać, po normalnemu ...kosa20 pisze:Mazurkas,
nie znam Cię chłopie, ale ....
1. Jak ktoś na ogólnym forum wyraża chęć zorganizowania imprezy, to znaczy, że jest całkowicie prawdopodobne, że ktoś kto był w miejscu X napisze swoją opinię na temat tego miejsca, a nie samej imprezy, co i miało miejsce.
2.Jak dla mnie możecie jechać i na koniec świata i jeszcze dalej, ale jeśli ja mam ( miałem ) zamiar jechać z wami i jeszcze za to płacić, to było by miło, wiedzieć za co płacę. A odpowiedzi w stylu j.w. na pewno nie rozluźniają atmosfery.
To tyle, i szerokiej drogi, nawet jeśli jej brak ...