gdzie kupiłes bilety "open" ?mazeno pisze: prom (bilet IMTC, promocja auto +4, otwarty): 180 EUR (razem: 720 PLN)
.
Moderator: Misiek Bielsko
Re: hamada el-tfal czyli vous etes des berberes (maroko)
Skrót to najdłuższa droga pomiędzy dwoma punktami.
LR Defender 300 110SW
LR Disco I 300
LR Defender 300 110SW
LR Disco I 300
to jak , dowiem się o co chodzi z tym nie wpisywaniem zawodu dziennikarz ? jakieś przykre doświadczenie
?

Ostatnio zmieniony czw lis 18, 2010 7:25 pm przez tomak74, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 5:23 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
wyslij mi mapke w orginalnej rozdzielczości - plzmazeno pisze:flip - trasa na mapie minimalnie
[.....]
planuje przez Genue, a powrót przez Barcelone - na necie nie znalazlem mozliwości zakupu biletów open - albo zle szukammazeno pisze: bilety kazdego rodzaju kupujesz w porcie w algeciras
[....]

A jak tam z woda w Maroku ? - ta do picia i mycia.
LR Defender 300 110SW
LR Disco I 300
LR Defender 300 110SW
LR Disco I 300
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 9:00 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
dotarła dziekimazeno pisze:mapka idzie, ale nie zobaczysz tam nazw miejscowosci, za male literki sa.

za dziekuje czy dotarła juz cywilzacja w euromazeno pisze: woda jest praktycznie wszedzie dostepna - mysmy brali ze stacji benzynowych albo knajp, mialem 2x30L wiec stykalo nawet na kilka dni na hamade.

LR Defender 300 110SW
LR Disco I 300
LR Defender 300 110SW
LR Disco I 300
tomak74 - w wiekszosci "dzikich" krajow dziennikarzy nie lubia, bo to, poza wyjatkami, hieny i klamcy. jak widac - ja ich tez nie lubie
[/quote]
ale konkret skąd ta wiedza
wpisałeś tak w formularzu
ktos obok Ciebie
czy takie gdybanie ?
Mam wielu znajomych podróżujacych dziennikarzy i jakoś nikt się nie skarżył , może to jakieś inne typy
. Kumpel ostatnio wrócił z 9 miesięcznej samotnej podróży po azji ( indie , pakistan , iran ) i raczej się nie kryje ze swoją pracą ( chociaż jest minimalistą tylko plecak i aparat ).

ale konkret skąd ta wiedza

Mam wielu znajomych podróżujacych dziennikarzy i jakoś nikt się nie skarżył , może to jakieś inne typy

Mazeno- dołączam się do prośby o przesłanie tracka w pełnej rozdzielczości
kwiatpaw@o2.pl
pozdrawiam
kwiatpaw@o2.pl
pozdrawiam
Paweł
- nomad-ka
-
- Kontaktowanie:
ale konkret skąd ta wiedzatomak74 pisze:tomak74 - w wiekszosci "dzikich" krajow dziennikarzy nie lubia, bo to, poza wyjatkami, hieny i klamcy. jak widac - ja ich tez nie lubie

[quote/]
Maroko nie jest może aż tak dzikim krajem - za to policyjnym i zbiurokratyzowanym, wiele rzeczy wymaga zezwoleń odpowiednich urzędów, poza tym są sprawy tabu - nie wolno źle mówić o królu, nie porusza się problemu Polisario, nie mówi o powszechnej korupcji. Dziennikarz jest uważany za węszyciela - przyznasz się do profesji, będą pytać gdzie jedziesz, w jakim celu, co Cię interesuje, jakie pismo Cię przysłało. Jeżeli po podróży nie zostawisz śladu w postaci choćby meldunków w hotelach, następnym razem możesz mieć problemy z wjazdem... Przykład - wróciliśmy wlaśnie z pleneru fotograficznego, w grupie byli również ludzie parający się fotografią zawodowo - ale zostali poinformowani, żeby nie wpisywać tego w formularz, ponieważ wszystko co związane z profesjonalnym fotografowaniem, filmowaniem itp. wymaga zgody ichniejszego Komitetu Kinematografii, czyli długa i uciążliwa droga papierowa...
Patrolek Y61 2,8 td Grrr... Mój ci on! 
nomad-instinct.com

nomad-instinct.com
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 9:00 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 2 razy.
- nomad-ka
-
- Kontaktowanie:
Misiek Bielsko pisze:Uuu..... z psem to może być przejebaane... Pomijając oczywiście kwestię jego bezpieczeństwa, czyli gady wszelakie i padlina, to jeszcze pozostaje aparat urzędniczy.
Obstawiam, że nie da rady, choć chciałbym się mylić, bo sam chętnie psiaka bym wziął
Nie tak znowu przeje... Psiak musi mieć paszport, zainstalowanego chipa i ważne szczepienia. gorzej że po Maroku snują się watahami na wpół zdziczałe bydlaki (tutejsza rasa: marodingo - jak nazwali znajomi), więc jest ryzyko, ze mogą się pogryźć.
Patrolek Y61 2,8 td Grrr... Mój ci on! 
nomad-instinct.com

nomad-instinct.com
zajebista rozdzielczośćmazeno pisze: moja trasa w duzej rozdz:
http://picasaweb.google.com/mazeno.pl/2 ... roko_trasa#

gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 9:00 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
nie bądź "miętka" faja........ i trzymaj fason "opisowo-wyprawowy" do końca
kolega Cię ładnie prosi - więc się postaraj !
kolega Cię ładnie prosi - więc się postaraj !
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 9:01 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
Pawel_12 pisze:Mazeno- dołączam się do prośby o przesłanie tracka w pełnej rozdzielczości
kwiatpaw@o2.pl
pozdrawiam

czytaj ze zrozumieniem
ps. ani-Ty-moim
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 9:01 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
Ty... jesteś jak ten lr z dziurawą plandeką
co nim ostatnio jechałem
niby "elegancki" styl ...ale żeby tym jeździć... trzeba se trzy pary majtek ubrać
i sznurki z kaleson ...a jak już- stylem skulonym wysiądziesz ...to jesteś k@rwa mega szczęśliwy !
co nim ostatnio jechałem
niby "elegancki" styl ...ale żeby tym jeździć... trzeba se trzy pary majtek ubrać
i sznurki z kaleson ...a jak już- stylem skulonym wysiądziesz ...to jesteś k@rwa mega szczęśliwy !
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
.
.
cieszymy się bardzo.....
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
.
no dobra.... może by tak jakieś slajdowisko kolega zorganizował?
suche zdjęcia bez narratora to nie to samo!
załatwiaj salke w kinie, info na portal bochnianina i jazda!
podzieliłbyś się bo z doświadczenia zauważyłem jak i ty zapewne również, cieszy się to duzą popularnością i uznaniem
najlepiej w jakiś weekend
mam już inicjować u Stodolnego?
suche zdjęcia bez narratora to nie to samo!
załatwiaj salke w kinie, info na portal bochnianina i jazda!
podzieliłbyś się bo z doświadczenia zauważyłem jak i ty zapewne również, cieszy się to duzą popularnością i uznaniem

najlepiej w jakiś weekend

mam już inicjować u Stodolnego?

Ostatnio zmieniony czw gru 02, 2010 7:48 am przez h0MER, łącznie zmieniany 1 raz.
no właśnie ...dajesz marzenka
wymyśl tylko inną ksywkę - bo tak - to nikt nie przyjdzie

wymyśl tylko inną ksywkę - bo tak - to nikt nie przyjdzie
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
.