Witam ponownie.
Długi Patrol to nie Ferrari lecz włoska prędkość nie była potrzebna a jedynie japońska przestrzeń.
Ponieważ i tak nie lubię łamać przepisów więc i bez mandatów się obyło przez 6000 kilometrów drogi forumowiczu
Lenio
Słuszne spostrzeżenie że Łodzi jest bliżej niż z Krakowa.
Podróżowanie palcem po mapie jest fascynujące proponuję zacząć drogi forumowiczu
Czobi z wzajemnej adoracji klubu TLC.
Patrząc na fotki z czerwonym Patrolem dołączone na dowód zdobycia przylądka mam wątpliwości czy były robione w lutym jak ich autor napisał .
Chyba że miał tyle szczęścia że trafił w okresie największego nasilenia globalnego ocieplenia chociaż w tamtych rejonach ono objawia się zupełnie odwrotnie.
Na poczatku marca nie wiem jak duże trzeba mieć chęci ilu kretynów i ile łopatek do odśnieżania było by potrzebnych co by tę ilość śniegu przerobić.
O to należałoby zapytać towarzysza Stalina bdyby żył potrafił chłop karkołomne przedsięwzięcia dokonywać rękoma swoich obywateli.
Zimą na sam przylądek można wjechać swoim samochodem nie łamiąc prawa tylko trzeba mieć szczęście.
A szlabany które występują na drogach Norwegii nie tylko na wyspie Magieroya nie są po to aby je objeżdżać tylko w okresie zimowym jeżeli są zamknięte to znak że za nimi może Cię spotkać zagrożenie życia drogi forumowiczu
Tatuś
Nie podawałem trasy przejazdu więc nie wiem skąd te błędne przeliczenia matematyczne na temat ilości kilometrów do pokonania ilokrotności przekraczania granicy rosyjskiej godzin na nich spędzonych i jakoby potrzeby pokonywania 1000 kilometrów dziennie drodzy forumowicze
Tatuś i
Blues4x4
Pomijając jadnak wszystkie poprzednie posty zapraszam za jakiś czas na moją stronę do działu relacje tam znajdziecie wszystkie szczegóły wyprawy która pomimo zdobycia przylądka wizyty w Murmańsku i wielu innych rzeczy w moim odczuciu i tak nie była pełnym sukcesem.
W linkach kilka fotek że jednak w zimie całkiem legalnie na przylądek Nordkapp się da.
Pozdrawiam Zygmunt.
http://img269.imageshack.us/g/1008658.jpg/
http://img101.imageshack.us/g/1008646.jpg/