TETH

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Mroczny

Re: TETH

Post autor: Mroczny » czw lip 16, 2015 7:16 pm

bo tylko pedały jeżdżą do tef
:)21

prawdziwi twardziele jeżdżą do jastarni passatem tdi
ekstremalni - nad solinę, też passatem

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » czw lip 16, 2015 8:08 pm

Mroczny pisze:bo tylko pedały jeżdżą do tef

Nad Solinę trafiają tylko tfardziele. Mnie Polańczyk pokonał, spierd...em w podskokach. Ale Okuninka jest bardziej podstępna. Uśpiła moją czujność. :)11 a Metale ostrzegał.
Mroczny, zainteresowałeś mnie Albanią jeśli to te dobra co myślę :)21
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Darek Elwood

Post autor: Darek Elwood » czw lip 16, 2015 8:53 pm

Ano.

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » czw lip 16, 2015 9:25 pm

Kabal pisze:... Ale Okuninka jest bardziej podstępna. Uśpiła moją czujność. :)11 a Metale ostrzegał...
Tam jak nie masz takich trzech Croochych koło siebie, to może być nieciekawie 8)

Tam sprofanowałem swoją młodość dostając pierwszy raz w pysk i dając w pysk. Był ośrodek WSK koło legendarnego Bociana...piwo sprzedawali tylko w trzech miejscach nad jeziorem - najbliżej było plażą... A w ośrodku zdrowia nad jeziorem to nawet mi zszywali stopę! Odwieczne miejsce walk zapaśników Włodawianki i Chełmianki... farszawiacy bali się przyjeżdżać :) a farszawianki nie :)21
A później zrobiło się bardzo niemiło... krokodyl, strzelaniny, pływające głowy itp itd. Polecam Glinki. :)2
Zbowid

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » czw lip 16, 2015 9:46 pm

Jakoś nie dało mi do myślenia jak mnie wylegitymowano w sklepie na okoliczność płatności kartą. Zapłata za obiad w restauracji przed konsumpcją już była dziwna (Bartek dalej oferuje ziemię pod namiot nieopodal)... uprzejmie dziękujemy, chcemy popływać, walnąć piwko wśród ludzi. :)9 to zwierzęta są nie ludzie :)16 mam twardy sen, ale nie dało się. Do tego ulewa i ani myślę się zwijać...ciężka noc
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » czw lip 16, 2015 10:58 pm

Dzicz. Podoba mi się ta nazwa.
Zbowid

Awatar użytkownika
RudeBoy

Post autor: RudeBoy » pt lip 17, 2015 1:02 pm

Wojtek_W pisze:
NIe Ty?
Chyba,ze to selim byl... :oops:

Przemek W. z tego forum tez byl wtedy. 8)
To byłem ja :)

Kurde to był gruby wyjazd :)21
grzechu
LR Discovery II TeDePińć

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt lip 17, 2015 1:04 pm

Oj przepraszma :oops:

Zapomnialem.

Ale grubo bylo to fakt. :)21
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
RudeBoy

Post autor: RudeBoy » pt lip 17, 2015 1:12 pm

Wóda, dziwki, lasery i czarnobyl :)21
grzechu
LR Discovery II TeDePińć

Awatar użytkownika
Piotrek M

Kontaktowanie:

Post autor: Piotrek M » śr lip 22, 2015 8:18 pm

Byłem tam 10 dni temu i włos mi z głowy nie spadł.
Choć spalismy w okolicach tego tragocznego zdarzenia.
Lokalesi wyczuli koniunkturę i wręcz odradzają spanie na dziko bo... niedawni tam zgineli Czesi.
I proponują nocleg na swoich podwórkach.
Parenaście kilometrów za Teth po drodze do Szkodry jest fajne małe pole biwakowe [od miesiąca] przy knajpie-przystanku busów.
prezes ma racje
http://www.4x4.szczecin.pl
DR 800 S

Sylwek BBI
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Sylwek BBI » wt lip 28, 2015 11:28 pm

Sie ma Prezes :)21 Jakieś dłuuugie nam te kilometry wyszły ale miejscówka zacna :D :D :D .
Co do pytania o to czy wszystko wyasfaltowane to bez obaw panowie. Jest gdzie pojeżdzić :)2

Grunthor

Post autor: Grunthor » śr lip 29, 2015 3:03 am

brodafidela pisze:
Wojtek_W pisze:Ale skup sie na pytaniu. :)21
Maluch jest dosc dzielny terenowo.

Asfalt tam juz jest? Bo mam sprzeczne info. Chcielbym we wrzesniu z kumplem podjechac , ale jego intruz nie lubuje sie w kamienistych podjazdach.
Jak byłem dwa sezony temu na zad - to już było sporo hajłeja i walili dynamitem że hej, od 10-14.00.
Teraz słyszałem, że asfalt/ew. utwardzone - już jest do przełęczy.
Ale tu ktoś był niedawno - to będzie wiedział...
Dokładnie! Asfalt jest już do przełęczy.
Grunthor

Awatar użytkownika
petercapri

Post autor: petercapri » śr sie 26, 2015 10:31 pm

Chris69 pisze: A do k.. y nędzy co on by z tym autem zrobił gdyby je ukradł? Jak myślał ujść cało i bez problemów? Pytanie o tyle głupie, co ważne ... bo mamy się bać, czy zlać to? Może tam na prawdę mogą zabić ?

Oczywiscie, ze moga. Albania i Kosovo to dzisiaj glowny szlak przemytu narkotykow do Europy, niedawno osrodki handlu organami wycietymi Serbom porwanym w Kosowie, kwitnie handel bronia i takie tam.

Ale, jak nam powiedzial wlasciciel jednego baru: "Te tereny nie podlegaja wladzy panstwowej, ale nie musicie sie bac. Albanczycy strzelaja do siebie i do policji, ale nie do turystow" :).

Nie wiem ile razy bylem w Albanii, moze z 7 :) Uwazam ze mozna jezdzic, zwiedzac, rozbijac sie gdzie popadnie... z zachowaniem podstawowego rozsadku, nie wpierdalajac sie w cudze sprawy. Jak widac dziwne geby to przejechac dalej. Trzymac sie prostych ludzi. A w razie czego udawac durnych turystow. Albo od razu krzyczec ze turistas de Polonia, gdzie suvenirs i ktoredy na Ostroleke. Z jakiegos powodu nas lubia.

Poza tym albanskie wladze, jakie by nie byly, akurat doskonale rozumieja ze wizerunek kraju i pozytywny odbior przez turystow jest kluczowy. Wiec pewnie teraz gdzies tam w krzakach jest niezla zadyma, ale nie bedzie o tym w mediach bo i po co.

W Albanii nigdy nie mialem zadnej niebezpiecznej sytuacji. W "cywilizowanej" zachodniej Europie wrecz przeciwnie. W smierdzacym Poznaniu... szkoda gadac.

Awatar użytkownika
petercapri

Post autor: petercapri » śr sie 26, 2015 10:38 pm

Podejrzenie padło na 20-letniego Sokola Frana Mijacaja, który w 2010 r. zabił 11-letniego chłopca i ukradł mu złotą bransoletkę. Został jednak wtedy skazany na zaledwie cztery lata więzienia i w ub.r. wyszedł na wolność.
To juz nawet w Albanii nie ma KS? eee....

Mężczyzna ukrywał się w Grude, ok. 75 km od miejsca zabójstwa. Policja otoczyła budynek, w którym się ukrywał, ale mężczyzna nie chciał się poddać. Uczynił to dopiero kiedy policja ostrzegła, że go zabije.
Policja ostrzegla pana bandyte... Znaczy ze obowiazuja juz "standarty europejskie".

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » czw sie 27, 2015 5:21 am

wolałbys aby zastrzelili pacjenta bez pewności, ze to on?
policja zatrzymuje, karze sąd - chyba, ze gdzieś jest odwrotnie

Awatar użytkownika
Uaziarz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Uaziarz » czw sie 27, 2015 4:14 pm

Byłem w Okunince 2 tygodnie temu, woda ciepła aż Milo, pilem browar pod parasolami, dwóch lysych z charakterystycznymi malunkami na ciele obcinalo ludzi w zakresie potencjalnych profitow, jeden gość leżał nieprzytomny pon ściana odurzony c2h5oh, podlewali go woda, z ciekawości ?, żeby zmienił legowisko ? , z troski ? Juz w nocy wrzechslyszalne zawodzenie, wydzieranie sie pijanego śpiewaka disco polo ze sceny... Miałem nocować w terranie ale, jednak cały klimat wieczoru zdecydował ze wróciłem pod Wawe na kołach....
M jak MORTADELA

Trno krótki

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » sob sie 29, 2015 6:31 am

petercapri pisze:
Chris69 pisze: A do k.. y nędzy co on by z tym autem zrobił gdyby je ukradł? Jak myślał ujść cało i bez problemów? Pytanie o tyle głupie, co ważne ... bo mamy się bać, czy zlać to? Może tam na prawdę mogą zabić ?

Oczywiscie, ze moga. Albania i Kosovo to dzisiaj glowny szlak przemytu narkotykow do Europy, niedawno osrodki handlu organami wycietymi Serbom porwanym w Kosowie, kwitnie handel bronia i takie tam.

Ale, jak nam powiedzial wlasciciel jednego baru: "Te tereny nie podlegaja wladzy panstwowej, ale nie musicie sie bac. Albanczycy strzelaja do siebie i do policji, ale nie do turystow" :).

Nie wiem ile razy bylem w Albanii, moze z 7 :) Uwazam ze mozna jezdzic, zwiedzac, rozbijac sie gdzie popadnie... z zachowaniem podstawowego rozsadku, nie wpierdalajac sie w cudze sprawy. Jak widac dziwne geby to przejechac dalej. Trzymac sie prostych ludzi. A w razie czego udawac durnych turystow. Albo od razu krzyczec ze turistas de Polonia, gdzie suvenirs i ktoredy na Ostroleke. Z jakiegos powodu nas lubia.

Poza tym albanskie wladze, jakie by nie byly, akurat doskonale rozumieja ze wizerunek kraju i pozytywny odbior przez turystow jest kluczowy. Wiec pewnie teraz gdzies tam w krzakach jest niezla zadyma, ale nie bedzie o tym w mediach bo i po co.

W Albanii nigdy nie mialem zadnej niebezpiecznej sytuacji. W "cywilizowanej" zachodniej Europie wrecz przeciwnie. W smierdzacym Poznaniu... szkoda gadac.
lubią Polaków , mam nadzieje że tak dalej pozostanie

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » sob sie 29, 2015 6:33 am

Mroczny pisze:bo tylko pedały jeżdżą do tef

z czerwona literką w TDI czy bez ?

Awatar użytkownika
blublu1

Post autor: blublu1 » ndz sie 30, 2015 6:10 am

Im więcej czerwonych literek , tym więksiejszy hardkor :)21
Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....

Awatar użytkownika
petercapri

Post autor: petercapri » ndz sie 30, 2015 8:28 pm

Mroczny pisze:wolałbys aby zastrzelili pacjenta bez pewności, ze to on?
policja zatrzymuje, karze sąd - chyba, ze gdzieś jest odwrotnie
no, przesadzilem ;) Zalozylem, ze policja wiedziala ze to on ów, a "nie chcial sie poddac" robiac cos wiecej niz mowiac ze nie wyjdzie i zamykajac drzwi ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”