namiot dachowy - pytanie

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Broncosaurus

Post autor: Broncosaurus » czw sie 23, 2007 8:10 pm

no moze nie wszystko jest mi niezbedne ale -- zajebiste rozwiazania

choć w 110 myslalem zeby wywalic tylna kanape i miejsca do spania w bród a pod łózkiem szpej + bagaże

no i ja mam szyberdach jak w ikarusie wiec tylko moskitiere musze wsadzić
OneTen
Discofery 300tdi

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw lis 22, 2007 7:42 pm

moze mi tego posta nie wywala, wszak ono pomocowo okazyjne bardziej niz biznesowea, ale wiem gdzie mozna kupic aktualnie bardzo fajne namioty dachowe 2 + 1/2 w laminatowych boksach. Z rynku niemieckiego wiec perfekcyjnie wykonane.

nowki z 2 letnia gwarancja do ew realizacji w PL, i w okazyjnej posezonowej cenie, acz jest jedno "ale" nalezy wziasc cale 15 szt
Wiec jakby sie tak skrzyknac to...
jak kto chetny a ciekawy to kontakt njz@njz.pl
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
Janusz2000

Kontaktowanie:

Post autor: Janusz2000 » pt sty 04, 2008 5:53 pm

To ja mogę zdradzić, że juz w Lutym bedą dostępne namioty kolejnej firmy - w formie bardzo podobnej do Columbusa produkowanego przez Autohome, - i w cenie zdecydowanie atrakcyjniejszej - trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość na jeszcze około 2 miesiące.
RaceCars

Tacoma->Hilux 4.0 V6 TRD Supercharged
HDJ100
Touareg V8

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pt sty 04, 2008 6:12 pm

bert pisze:moze mi tego posta nie wywala, wszak ono pomocowo okazyjne bardziej niz biznesowea, ale wiem gdzie mozna kupic aktualnie bardzo fajne namioty dachowe 2 + 1/2 w laminatowych boksach. Z rynku niemieckiego wiec perfekcyjnie wykonane.

nowki z 2 letnia gwarancja do ew realizacji w PL, i w okazyjnej posezonowej cenie, acz jest jedno "ale" nalezy wziasc cale 15 szt
Wiec jakby sie tak skrzyknac to...
jak kto chetny a ciekawy to kontakt njz@njz.pl
Norbert J. Zbróg
bylo... ale juz dawno sie skonczylo... poszly jak cieple bulki, ale okazalo sie, ze producent polski i co wiecej przez miedze. Jego info jest na mojej stronie, z tym, ze wszystko prosze zalatwiac z producentem. ja tym nie handluje.
Niebawem ruszy tez jego nowa polska strona, kolejnym niebawem wyprawowy hicior namiotowy spec. wers. wyprawowa laczaca wiedze producenta z wyjazdow afrykanskich i moja skromna praktyke wycieczkowa
Nie podaje adresow stron, ale wystarczy w wyszukiwarce wpisac namioty dachowe... i predzej czy pozniej traficie
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

maciek maciek

Post autor: maciek maciek » ndz sty 06, 2008 1:22 am

Witam, Bert prawdopodobnie szukałem nie dość gorliwie ale nie mogę znaleźć strony producenta o którym piszesz. Bardzo proszę Cię o jakiś namiar.

Kylon

Post autor: Kylon » ndz sty 06, 2008 7:19 am

Tylko ten nowy Polski producent to na razie w ciula leci. Bo za kulisami opowiada, że w Polsce namioty będą tańsze niż jego produkty w Niemczech. Materiały i wykonanie niby dla Polaków gorsze. Dogadał się na początek z jedną Polską firmą z pomorza i na wstępie zaczął już bokiem kombinować. Słabo to wygląda. Już bardziej wierzę faktycznie w namioty sprowadzane z chin. Próbki już jadą.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

maciek maciek

Post autor: maciek maciek » ndz sty 06, 2008 10:23 am

To wspaniale, bo Ty najlepiej wiesz że to jeden z bardziej bolesnych wydatków.
P.S. bardzo proszę wyślij mi swoją listę - mail masz na jednej z tysiąca karteczek :D pozdrawiam

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » ndz sty 06, 2008 10:34 am

Kylon pisze:Nie jest chyba z Hanim tak źle:
- spora część wypożyczalni samochodów w Australii czy Afryce wyposażona jest w te namioty,
- w Europie sprzedają się w bardzo dużych ilościach. U nas mniej bo cena wysoka (lecz niższa niż w Europie)
- nawet używane namioty trzymają wysoką cenę
- najnowsze wersje mają nowej generacji materiał
- faktycznie podłoga jakaś taka drewniana
- spałem w nim ponad dwa tygodnie w różnch warunkach (także deszcz) i jestem zadowolony
- swój używany sprzedałem i kupiłem sobie drugi taki sam.
Sałem w afryce dwa tygodnie w taki i super :)2 rozkładanie i składanie szybkie i bezproblemowe sporo rupieci można zostawić w środku ,wygodnie się śpi we dwie osoby (nawet jednej płci :)21 )nie wiem jak na deszcz ?? bo nie padało :D ale możliwości wentylacyjne super moskitiery świetne :)2 polecam

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » ndz sty 06, 2008 11:53 am

maciek maciek pisze:Witam, Bert prawdopodobnie szukałem nie dość gorliwie ale nie mogę znaleźć strony producenta o którym piszesz. Bardzo proszę Cię o jakiś namiar.
wpisz sobie cmdachzelte.pl to stara strona ale jeszcze funkcjonuje
http://cmdachzelte.com/index.html
Norbert J. Zbróg

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » ndz sty 06, 2008 12:36 pm

Kylon pisze:Tylko ten nowy Polski producent to na razie w ciula leci. Bo za kulisami opowiada, że w Polsce namioty będą tańsze niż jego produkty w Niemczech. Materiały i wykonanie niby dla Polaków gorsze. Dogadał się na początek z jedną Polską firmą z pomorza i na wstępie zaczął już bokiem kombinować. Słabo to wygląda. Już bardziej wierzę faktycznie w namioty sprowadzane z chin. Próbki już jadą.
Kylon, siejesz ploty. Smutne to - czyzby walnelo w jakis twoj osobisty interes.
Dlaczego piszesz: ... dogadal sie z jedna... teraz juz zaczol bokiem kombinowac
Pierwsze jest nieprawda, druge - wyniakajacym z tego oczernianiem czlowieka.
Producetna owych namiotow nie ma na forum i - jak mysle nie bedzie, to czlowiek wyzywajacy sie w tworzeniu nowych konstrukcji i wdrazaniu ich do produkcji /nie tylko namiotow/ to go bawi wiec nie ma co liczyc, ze bedzie wdawal sie w pyskowki na forum.
Przeto pozwole sobie zrobic to niejako za niego ja /wszak powszechnie wiadomo, ze uwielbiam pyskowki - sa dla mnie jak guma do zucia :)21, a, ze gire mam w gipsie tym chetniej sobie popyszcze - a co gdzies trzeba sie "odreagowac"/.
Najpierw wyjasniam: nie mam z ta firma nic wspolnego w sensie zatrudnienia, korzysci z obecnej sprzedazy czy tp. Jest po prostu kilkanascie kilometrow odemnie, produkuje swietne /potwierdzam to swoim doswiadczeniam/ namioty dachowe.
Goscia znam od czasow kiedy pracowal w organizacji Berlin Wroclaw i dlatego go nie lubie - bo brzydze sie rajdami :)21, ale nielubienie owo niweluje to, ze pracowal rowniez przy organizacji wielu wypraw do Afryki.
Obecnie prawie codziennie jestem w tej firmie gdyz biore udzial w projektowaniu nowej linii pewnego wyprawowego produktu - ale o tym narazie sza :)
Obok idzie normalna biezaca produkcja na niemcy, danie, austrie i rowniez polske, bo sa tacy z Polski co juz te namioty pozamawiali korzystajac z promocji wz z wejsciem firmy na polski rynek. Gwarantuje ci, ze pisanie bzdur o gorszych materialach* na polske to klamstwo. Namioty robione sa liniowo i na etapie "robienia" nikt nie zastanawia sie gdzie namiot potem pojdzie.
Firma z pomorza o ktorej mowisz owszem zlozyla oferte "wspolpracy", ale oferte nie do przyjecia z powodu miedzyinnymi zazadania wylacznosci na Polske.
Przeto nikt z nia sie nie "dogadal" jak oznajmiles niestety klamliwie lub -jezeli koledzy wprowadzili cie w blad; "plotkliwie".
Moze, zanim zarzucisz komus kombinatorstwo - to najpierw sprawdz to co komus zarzucasz, to nie jest trudne. Na stronie producenta jest jego adres, telefon itd
Jeszcze raz powtarzam, nie mam nic z sprzedazy bierzacej produkcji firmy, pomagam bo mnie to bawi, oddajac wlasne doswiadczenie w budowie nowego projektu.
Wiem, ze niebawem namioty beda sprzedawane w stolycy i w dawnej stolycy
Zapewne zostana trzy punkty dystrybucji na PL tj centralna z stolyca, poludnie z dawna stolyca i polnoc czyli u producenta.
Byc moze ruszy wschod jak sie kto chetny znajdzie
Im mniej posrednikow tym klient dostaje tanszy towar.
Pozdrawiam
Norbert J. Zbróg
* jedyne co bylo mowione o "innych" rozwiazaniach to "rozmowa" dotyczyla opcji z pojedynczymi sciankami/wszystkie produkowane obecnie ze wzgledow izolacyjnych i estetycznych maja podwojne scianki/.
Mozliwosc taka nie wyszla poza rozmowe, i nie wyjdzie - producent uwaza, ze nie bedzie robil "popeliny" by namiot tanszy byl o 200 zl ktore zreszta i tak mialy utonac w kieszeni "dystrybutora".
Namiot i tak juz tani w porownaniu z oferta rynkowa a nieustepujacy jezeli nie lepszy - tu nie wypowiadam sie do konca co do lepszosci bo nie wszystkich producentow namioty widzialem - ale od wielu na rynku tak.
A poza tym bronie go bo jest polski - dawno nie widzialem dobrego polskiego produktu

maciek maciek

Post autor: maciek maciek » ndz sty 06, 2008 12:41 pm

Wielkie dzięki.

Kylon

Post autor: Kylon » ndz sty 06, 2008 8:43 pm

Ty chłopie jesteś jednak chory jak czegoś nie skomentujesz.
- moje interesy czują się dobrze
- firma owa dawno się do mnie również zgłosiła - nie byłem zainteresowany i nadal nie jestem
- o gorszych materiałach poinformował sam producent podnosząc wcześniej ustaloną cenę swojemu przyszłemu partnerowi sprzedając jednocześnie gdzie indziej taniej. Właśnie wtedy powiedział, że te nańsze to gorsze- na Polski rynek. W każdej plotce jest troszkę prawdy. Akurat wierzę mojemu koledze.
- co w tym dziwnego, że ktoś chciał wyłączność na Polski rynek. Jeśli ktoś chce w coś zainwestować to wcale mnie to nie dziwi.
- zaraz i tak wszyscy będą ściągali namioty z chin tak jak wyciągarki. Znam już trzech co chcą biznes namiotowy zrobić.
- każdy namiot znajdzie swojego klienta. Ten tani i ten drogi
- jak coś bedzie godnego uwagi również to wprowadzę do oferty i nie będzie mi przeszkadzało logo NZJ czy FHK.
- pomiędzy dobrymi partnerami jest jeszcze coś takiego jak lojalność. To trudne słówko dla niektórych
- wyluzuj chłopie
Kylon

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » ndz sty 06, 2008 11:14 pm

...W każdej plotce jest troszkę prawdy. Akurat wierzę mojemu koledze...
albo mowimyu o roznych sprawach albo... ale to przeciez Twoj kolega wiec co mnie to...
-... jak coś bedzie godnego uwagi również to wprowadzę do oferty i nie będzie mi przeszkadzało logo NZJ czy FHK....
NJZ na pokrowcu ktory dostales akurat bylo "uzyczone" tylko po to bys wiedzial gdzie moze byc logo zamawiajacego, a nie dlatego zem producent. Po prostu zamowilem sobie duzo na prezenty a ze nie mieli pod reka "golego" to zgodzilem sie poslac swoj. Nalezy mlodym pomagac.
Apropos lojalnosci - to co maja namioty do pokrowcow !?
- wyluzuj chłopie
[/quote]

Tak wodzu, luzuje.
Co do komentowania ? co najwyzej sprawy-rzeczy ktore mnie interesuja.
Poza tym nie lubie jak ktos puszcza ploty, a powtarzanie publicznie tego co kolega powiedzial koledze jest nie fer.Wypadalo by sprawdzic "poglad" drugiej strony, lub "przemyslenia" kolegi zostawic dla siebie
Wszycho, milego dnia, udanych interesow etc i to zupelnie na serio
Norbert J. Zbróg

zbyszek 53

Namiot dachowy

Post autor: zbyszek 53 » pn sty 07, 2008 10:39 am

Bert czy mógłbyś powiedzieć coś konkretnego o tym namiocie m po za ogólnikowym bełkotem(gdzie i za ile go kupić i jak wygląda?. Pytam nie dla siebie bo ten okres juz mam za sobą ale dla sąsiada którego namówiłem na to rozwiązanie po Twoim poście na początku tematu. Napisał do Ciebie bo chciał kupić jeden z 15 i do tej pory nie otrzymał żadnej informacji.

Kylon

Post autor: Kylon » pn sty 07, 2008 10:47 am

bert pisze: NJZ na pokrowcu ktory dostales akurat bylo "uzyczone" tylko po to bys wiedzial gdzie moze byc logo zamawiajacego, a nie dlatego zem producent. Po prostu zamowilem sobie duzo na prezenty a ze nie mieli pod reka "golego" to zgodzilem sie poslac swoj. Nalezy mlodym pomagac.
Apropos lojalnosci - to co maja namioty do pokrowcow !?
A gdzie napisałem coś o pokrowcach. Pisząc o lojalności miałem na myśli to, że jest sporo importerów oraz producentów różnych rzeczy w Polsce imimo jakiś umów podsrywa i próbuje wyeliminować swojego własnego kontrahenta (odbiorcę hurtowego). Teraz jest np. w moim przypadku moda na chwalenie się, że Wyprawa bierze od kogoś cały towar mimo, że jest to bzdura i nawet nigdy tam nic nie kupiliśmy. W modzie też jest pisanie do zagranicznych partnerów paszkwili w celu przejęcia przedstawicielstwa :)3 . Taki kraj - nic z tym nie zrobimy. Trzeba robić swoje i tyle.

PS Pokrowiec dostałem. W przyszłym tygodniu się tym zajmę.
Ostatnio zmieniony wt sty 08, 2008 5:55 pm przez Kylon, łącznie zmieniany 1 raz.
Kylon

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Re: Namiot dachowy

Post autor: bert » pn sty 07, 2008 11:24 am

zbyszek 53 pisze:Bert czy mógłbyś powiedzieć coś konkretnego o tym namiocie m po za ogólnikowym bełkotem(gdzie i za ile go kupić i jak wygląda?. Pytam nie dla siebie bo ten okres juz mam za sobą ale dla sąsiada którego namówiłem na to rozwiązanie po Twoim poście na początku tematu. Napisał do Ciebie bo chciał kupić jeden z 15 i do tej pory nie otrzymał żadnej informacji.
kilka postow wyzej masz adres do producenta, ile razy mam go pisac, az sie wkurzy i slusznie Chermol ?
Owe 15 skonczylo sie w ciagu 7 dni.
Odpisuje na kazdy mail jaki do mnie dociera, ceny masz tez na mojej stronie przeciez tu tego nie bede pisal bo raz ze to nie feer wobec forum, dwa, ze regulamin.
Norbert J. Zbróg

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pn sty 07, 2008 11:27 am

do zagranicznych partnerów paszkwili w celu przejęcia przedstawicielstwa :)3 . Taki kraj - nic z tym nie zrobimy. Trzeba robić swoje i tyle.

PS Pokrowiec dostałem. W przyszłym tygodniu się tym zajmę.
[/quote]

... producent nikomu nie obiecywal zadnej wylacznosci, zreszta za moja osobista dorada, zatem pisanie...
a zreszta wiesz co... mnie sie naprawde nie chce ciagnac tego tematu.
Robmy swoje jak piszesz
Podzdrowka
Norbert J. Zbróg

Kylon

Post autor: Kylon » pn sty 07, 2008 12:03 pm

Ja nie o tych nieszczęsnych namiotach - koniec tematu
:wink:
Kylon

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”