Rumunia 12-24.07.2010
Moderator: Misiek Bielsko
- skraburski
- jestem tu nowy...
Re: Rumunia 12-24.07.2010
my moze damy rade wpasc do Leszna, to tez chetnie obgadamy sprawe wyjazdu
Rendz '89
ex. Disco II Td5
ex. Disco II Td5
No to super!
W koncu ogladne sobie dokladnie Classica!
...o ile nie przyjedziecie TD5 

Disco 200tdi->Sunseeker->gdyby nie '93 w dowodzie byłby rocznik bieżący
- amster123
- Kontaktowanie:
nam też się precyzuje powoli termin - druga połowa sierpnia
http://amster4x4.blogspot.com
CAMP4X4 - Małe Jodło
CAMP4X4 - Małe Jodło
- skraburski
- jestem tu nowy...
no przeca napisane, ze ex. td5, wiec spoko, clasika obejrzysz bo bedziemyGerard pisze:No to super!W koncu ogladne sobie dokladnie Classica!
...o ile nie przyjedziecie TD5

pozdrowka
Rendz '89
ex. Disco II Td5
ex. Disco II Td5
aaa...faktycznie.. EX
Szukajcie zielopnego Sunseekera ze snorkiem i srebrnymi drzwiami kierowcy 
Pozdrowka.
ps.
Chlopy... o ktorej zamierzacie byc w Lesznie? Startujecie w ogole w tej imprezie? ..ja sie zastanawiam i pewnie dowiem sie jakotworze oczy w niedziele

Pozdrowka.
ps.
Chlopy... o ktorej zamierzacie byc w Lesznie? Startujecie w ogole w tej imprezie? ..ja sie zastanawiam i pewnie dowiem sie jakotworze oczy w niedziele

- skraburski
- jestem tu nowy...
nie chlopy bo bede z kobita
bedziemy od samego rana i zamierzamy startowac
w razie czego na podeslij na priva swoj numer to sie zdzwonimy, ale Tobie pewnie bedzie latwiej nas znalezc, ze wzgledu na auto ofkors

bedziemy od samego rana i zamierzamy startowac

Rendz '89
ex. Disco II Td5
ex. Disco II Td5
Teraz rodzi sie pytanie, czy w zwiazku z tym co sie stalo dzis rano, impeza zostanie odwolana. Tak czy inaczej, ja przyjade chocby pogadac.
Impreza w dniu jutrzejszym została odwołana, jest informacja, że odbędzie się w innym terminie.
Jeśli ktoś jak Gerard chce przyjachać i pogadać to proszę o info na PW. Nie znam żadnych terenów w tej okolicy więc raczej spotkanie przy kawce będzie
ps
będę w Leszczyńskim mcDonaldzie ok 12:00
Jeśli ktoś jak Gerard chce przyjachać i pogadać to proszę o info na PW. Nie znam żadnych terenów w tej okolicy więc raczej spotkanie przy kawce będzie

ps
będę w Leszczyńskim mcDonaldzie ok 12:00
long Y60 4.2D @MT33"+2" 

...i ja tez bede
Dzis spontanicznie bylem w walbrzychu...pieeeeeekie tam maja (macie). W takim razie...do jutra
...a wlasciwie juz dzis.

Gerard, Skraburski, dzięki za spotkanie.
Mozna powiedzić że rajd jednak w pewnym sensie doszedł do skutku
Mozna powiedzić że rajd jednak w pewnym sensie doszedł do skutku

long Y60 4.2D @MT33"+2" 

hej. Ja rowniez dziekuje za mila zabawe!
Zdjecia wrzuce na picasse jak tylko je dostane. Jezeli bedziecie chcieli w 'oryginalnej wielkosci' dacie tylko znac ktore i podesle je na email. 
ps. Dla zainteresowanych, trasa trialu, ktora ulozyli chlopaki z Raptor4x4 byla faktycznie mocno trialowa. Barakowalo nam miejscami wykrzyzy w autach i nawet łopata z taśma poszly w ruch.
Fajnie bylo... za dwa tygodnie impreza bedzie zorganozowana raz jeszcze. W imieniu organizatorow - ZAPRASZAM do Leszna!! 
ps.2.
Przypomnial mi sie tekst dnia ---> ''...to droga dla Rowerow... nie dla Patroli.''

ps. Dla zainteresowanych, trasa trialu, ktora ulozyli chlopaki z Raptor4x4 byla faktycznie mocno trialowa. Barakowalo nam miejscami wykrzyzy w autach i nawet łopata z taśma poszly w ruch.

ps.2.
Przypomnial mi sie tekst dnia ---> ''...to droga dla Rowerow... nie dla Patroli.''

- skraburski
- jestem tu nowy...
rzeczywiscie fajnie bylo, szkoda ze tak krotko
my niestety za dwa tygodnie nie damy rade, bedziemy za granica, ale czekamy na fotki z picassy
traska calkiem przyjemna, na poczatek myslelismy, ze to jakis zart, ale w sumie okazalo sie ze szacun!!!
pozdrowka
Skrabi i Wanda

my niestety za dwa tygodnie nie damy rade, bedziemy za granica, ale czekamy na fotki z picassy
traska calkiem przyjemna, na poczatek myslelismy, ze to jakis zart, ale w sumie okazalo sie ze szacun!!!
pozdrowka
Skrabi i Wanda
Rendz '89
ex. Disco II Td5
ex. Disco II Td5
Witam,
w planach również RO lipiec/sierpień (dokładnie nie wiem kiedy urlop dadzą), ale jakby co to można dołączyć?
w planach również RO lipiec/sierpień (dokładnie nie wiem kiedy urlop dadzą), ale jakby co to można dołączyć?
CJ7 w budowie
jasne ze tak!! 

koledzy, jak wygląda aktualna lista chętnych?
Vitarka 1.6 JLX cabrio --> Land Rover Discovery II, 2.5 TD5
Dziś wieczorem postaram się zebrać i wrzucić listęgalahad pisze:koledzy, jak wygląda aktualna lista chętnych?
long Y60 4.2D @MT33"+2" 

@hellboy - skladam powoli trase. Podeslij mi posze na majla punkty z google earth ktore nam pokazywales w Lesznie. Jakos postaram sie polaczyc to w calosc
...wychodzi na to ze miast po drodze bedzie naprawde malo... 

A stacje benzynowe będą
Bo mój średni zasięg na trasie (po asfalcie) to 600km...
Będziecie w niedzielę w Lesznie?

Jasne ze beda stacje. Musza byc.
...mnie w lesznie nie bedzie bo mam lekka awarie auta ale zdyskwalifikowala mnie z dluzszych podrozy za miaso 

Mnie niestety też nie będzie w Lesznie - będę na weselu
Ale zdecydowanie polecam - teren wstępnie został zweryfikowany i będzie fajnie.
Jeśli będzie taka wola i możliwości to możemy zorganizować sobie jeszcze jakieś spotkanie zainteresownych przed lipcowym wypadem.

Ale zdecydowanie polecam - teren wstępnie został zweryfikowany i będzie fajnie.
Jeśli będzie taka wola i możliwości to możemy zorganizować sobie jeszcze jakieś spotkanie zainteresownych przed lipcowym wypadem.
long Y60 4.2D @MT33"+2" 

bart_ol pisze:A stacje benzynowe będą![]()
Czym jedziesz ? vitarra ?
Vitarka 1.6 JLX cabrio --> Land Rover Discovery II, 2.5 TD5
No to leci lista =]
Tego posta będę edytować w miarę rozwoju sytuacji, tak aby był tu stan bieżący.
Zainteresowanych proszę o potwierdzenia (lub ew. informacje o rezygnacji) na priv.
1 Hellboy73 : Patrol : Poznań : potwierdzony
2 zxpro : Monterey : Warszawa : potwierdzony
3 Maximus1313 & EROW1 : Disco x2 : Katowice : potwierdzeni (w RO między 10.07 - 23.07)
4 galahad : Vitara : Kraków : potwierdzony
5 malosc : Misiek : Warszawa : potwierdzony (w RO między 12.07 - 17.07)
6 bart_ol : Vitara : Poznań : potwierdzony
7 raulf : Patrol : Kraków : potwierdzony
8 sopociak : Terrano : Sopot : potwierdzony (zacznie z nami)
9 Gerard : Disco : Żagań : zrezygnował
10 maxymilian68 : Patrol : Poznań : zrezygnował
11 skraburski : Rendz : Wrocław : wstępnie chętny - niepotwierdzony
12 pawoloo28 : Hilux : Poznań : wstępnie chętny - niepotwierdzony
13 norbasm : Patrol : Wrocław : być może dołączy 19.07
14 spider2you : kia : Rzeszów : rezerwa
15 -Siemion- : Terrano : Warszawa : zrezygnował
Tego posta będę edytować w miarę rozwoju sytuacji, tak aby był tu stan bieżący.
Zainteresowanych proszę o potwierdzenia (lub ew. informacje o rezygnacji) na priv.
1 Hellboy73 : Patrol : Poznań : potwierdzony
2 zxpro : Monterey : Warszawa : potwierdzony
3 Maximus1313 & EROW1 : Disco x2 : Katowice : potwierdzeni (w RO między 10.07 - 23.07)
4 galahad : Vitara : Kraków : potwierdzony
5 malosc : Misiek : Warszawa : potwierdzony (w RO między 12.07 - 17.07)
6 bart_ol : Vitara : Poznań : potwierdzony
7 raulf : Patrol : Kraków : potwierdzony
8 sopociak : Terrano : Sopot : potwierdzony (zacznie z nami)
9 Gerard : Disco : Żagań : zrezygnował
10 maxymilian68 : Patrol : Poznań : zrezygnował
11 skraburski : Rendz : Wrocław : wstępnie chętny - niepotwierdzony
12 pawoloo28 : Hilux : Poznań : wstępnie chętny - niepotwierdzony
13 norbasm : Patrol : Wrocław : być może dołączy 19.07
14 spider2you : kia : Rzeszów : rezerwa
15 -Siemion- : Terrano : Warszawa : zrezygnował
Ostatnio zmieniony śr lip 07, 2010 3:09 pm przez hellboy73, łącznie zmieniany 15 razy.
long Y60 4.2D @MT33"+2" 

Tak, a o co chodzi?galahad pisze:bart_ol pisze:A stacje benzynowe będą![]()
Czym jedziesz ? vitarra ?
Ponieważ część z Was dopytuje się o trasę wycieczki, plan, harmonogram itp. Czuję się zobowiązany żeby napisać jeszcze parę słów na temat samych założeń tego wyjazdu
Całość traktuję jako przygodę i okazję do oderwania się od zorganizowanego życia codziennego. Dlatego nie chcę z góry ustalać gdzie będziemy danego dnia, co zobaczymy, gdzie zatankujemy a gdzie będziemy nocować. Tego typu decyzje chciałbym podejmować każdego dnia, popełniać błędy i naprawiać je dnia następnego. Poza tym nie znam terenu więc raczej nie miałbym szans na dokładne przygotowanie trasy nawet gdybym chciał. Nie chcę też podążać roadbookiem, który ktoś przygotował i objechał wcześniej, bo to trochę jak jazda na gps.
Oczywiście pewien zarys trasy istnieje, są pomysły na ciekawe odcinki i szczyty których nie chciałbym ominąć , trochę to pewnie uszczegółowimy do lipca ale wolałbym nie upubliczniać tych informacji na forum, bo staną się w pewnym sensie zobowiązujące.
Nie chcę czuć się do czegoś zmuszony, spieszyć się do jakiegoś punktu tylko dlatego że taki był plan.
Zwiedzanie lokalnych atrakcji turystycznych w postaci basenów, parków rozrywki czy uroczych drewnianych kościółków również nie jest moim celem, ale jeśli po drodze będzie coś ciekawego, to oczywiście zatrzymam się
Jak już pisałem na początku, warunki raczej spartańskie będą: spanie na dziko w samochodach lub namiotach jak ktoś woli, kąpiele raczej w rzekach (oczywiście nie zanieczyszczamy środowiska ) żarcie z puszek podgrzewane na butli lub przy ognisku (choć czasem pewnie trafimy na jakiś punkt gastronomiczny).
Mam nadzieję, że ten post pomoże wszystkim bardziej świadomie podjąć decyzję o dołączeniu do naszej ekipy. Nie chcę nikogo zniechęcać, jedynie zredukować prawdopodobieństwo rozczarowania na miejscu (zwłaszcza płci pięknej
)
Pozdr Mateusz

Całość traktuję jako przygodę i okazję do oderwania się od zorganizowanego życia codziennego. Dlatego nie chcę z góry ustalać gdzie będziemy danego dnia, co zobaczymy, gdzie zatankujemy a gdzie będziemy nocować. Tego typu decyzje chciałbym podejmować każdego dnia, popełniać błędy i naprawiać je dnia następnego. Poza tym nie znam terenu więc raczej nie miałbym szans na dokładne przygotowanie trasy nawet gdybym chciał. Nie chcę też podążać roadbookiem, który ktoś przygotował i objechał wcześniej, bo to trochę jak jazda na gps.
Oczywiście pewien zarys trasy istnieje, są pomysły na ciekawe odcinki i szczyty których nie chciałbym ominąć , trochę to pewnie uszczegółowimy do lipca ale wolałbym nie upubliczniać tych informacji na forum, bo staną się w pewnym sensie zobowiązujące.
Nie chcę czuć się do czegoś zmuszony, spieszyć się do jakiegoś punktu tylko dlatego że taki był plan.
Zwiedzanie lokalnych atrakcji turystycznych w postaci basenów, parków rozrywki czy uroczych drewnianych kościółków również nie jest moim celem, ale jeśli po drodze będzie coś ciekawego, to oczywiście zatrzymam się

Jak już pisałem na początku, warunki raczej spartańskie będą: spanie na dziko w samochodach lub namiotach jak ktoś woli, kąpiele raczej w rzekach (oczywiście nie zanieczyszczamy środowiska ) żarcie z puszek podgrzewane na butli lub przy ognisku (choć czasem pewnie trafimy na jakiś punkt gastronomiczny).
Mam nadzieję, że ten post pomoże wszystkim bardziej świadomie podjąć decyzję o dołączeniu do naszej ekipy. Nie chcę nikogo zniechęcać, jedynie zredukować prawdopodobieństwo rozczarowania na miejscu (zwłaszcza płci pięknej

Pozdr Mateusz
long Y60 4.2D @MT33"+2" 

- Maximus1313
-
- Kontaktowanie:
Czyli, że nie będzie codziennej toalety na czystej desce sedesowej