Jakie auto w 6 - miesięczną podróż
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Jakie auto w 6 - miesięczną podróż
Jest wersja Hiace 4x4. Tylko nie wiem czy posiada reduktor.
Suzuki Jimny 1,3, dawniej Hilux D4D 2004, VW Taro 2,4 D, Niva, Gaz 69
nie posiada, ma tez niewielki przeswit. Jako dostawczak 4x4 jest niezly, ale nie jako terenowka 
ma duza pake, mozna latwo skamperyzowac...

ma duza pake, mozna latwo skamperyzowac...
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
-
- jestem tu nowy...
Zadzwoń kolego do Mariusza Rewedy z www.kilometr.com, a nie słuchaj tych wydumek.
Marzeniem Mariusza jest podróż dookoła świata i różne już fury upalał. Ale przede wszystkim kawał świata zjechał i próbował w Twoim stylu. Jak powłasz się na mnie, to Ci raczej nie zaszkodzi.
Elwood
Marzeniem Mariusza jest podróż dookoła świata i różne już fury upalał. Ale przede wszystkim kawał świata zjechał i próbował w Twoim stylu. Jak powłasz się na mnie, to Ci raczej nie zaszkodzi.
Elwood
- leszekku79
-
Witam Szanownych Kolegów.
Zastanawiam sie nad zakupem Mercedesa 508d 4x4 z zapasów Nato i przerobic go na kamperka. Wczesniej jezdzilem Dyskoteka ale ze wzgledu na powiekszenie rodziny musze zmienic samochod (musze sie rozstac z disco
)). Co o tym pomysle z Mesiem sadzicie ?Czy nie bedzie za mały na 3 osoby ? Kusi mnie maly przebieg ( max 5tys km ). Samochod wyglada mniej wiecej tak

pozdrawiam i dziekuje !
Zastanawiam sie nad zakupem Mercedesa 508d 4x4 z zapasów Nato i przerobic go na kamperka. Wczesniej jezdzilem Dyskoteka ale ze wzgledu na powiekszenie rodziny musze zmienic samochod (musze sie rozstac z disco

pozdrawiam i dziekuje !
disco 200 tdi 94
- leszekku79
-
Mam na oku takze taki samochodzik - bylby cztery razy tanszy ale trzeba zrobic remont silnika bo dymi na niebiesko i potem jeszcze nie wiadomo co wyjdzie.... ale jest juz zabudowany na wyprawe .

disco 200 tdi 94
Remont tej generacji silnika Mercedesa nie jest taki znowu kosztowny. Jeżeli różnica w cenie jest, a masz tu gotowy samochód to zrobienie silnika nie jest wyzwaniem. Tym bardziej że to proste silniki są, bez ekologi superpomp etc.
super auto
jak technicznie wyglada 4x4 w jego przypadku ?
jak technicznie wyglada 4x4 w jego przypadku ?
Ja bym brał karetkę, nawet jesli 4x droższa. Przebieg to pikuś i tak zacznie lać wszystkimi dziurami jak się zacznie na powaznie kręcić. Ale kuszące jest to jego niewychuśtanie i prawdopodobnie wzorowa blacharka. Ja kiedyś chciałem przebudować stare ducato i przy robocie we własnym hobbystycznym zakresie i bez wodotrysków można mieć domek za 6-10 tysi z jakimś natryskiem włącznie. A znając te Mercedesy to na najbliższe 20 lat Ci wystarczy. 

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
- leszekku79
-
Jeszcze znalazlem inna opcje i na 90% podejme takiego hila jak na zdjeciach :

(LN106) .Cenowo zblizony do meska z demobilu - ale jest naped na 4x4 ( sprawdzilem i sie okazalo ze mesio nie ma na wszystkie kola napedow ). No i jest gotowy do drogi - przebieg nie wiekszy niz 100000km - kierownica z prawa ale mi nie przeszkadza...
No i ma klime

(LN106) .Cenowo zblizony do meska z demobilu - ale jest naped na 4x4 ( sprawdzilem i sie okazalo ze mesio nie ma na wszystkie kola napedow ). No i jest gotowy do drogi - przebieg nie wiekszy niz 100000km - kierownica z prawa ale mi nie przeszkadza...
No i ma klime

disco 200 tdi 94
a ja wolałbym normalnego kampera na 4x4 busie niż tego tojota - małe, ciasne, niewygodne i do tego co CI z napędu jak zjechanie z krawęznika spowoduje ryzykowne gibanie
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Kąt zejścia
.

Nie posiada takiego parametru...jarekstryszawa pisze:Kąt zejścia.

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
erpe_roman
- leszekku79
-
Kąt zejscia , kąt zejscia .... Jest to juz kamper - ze sporo wiekszymi mozliwosciami niz inne . Przejedzie wiekszosc drog - jest na blizniakach , mocne zawieszenie nie bedzie gibalo na boki .
Wiekszosc sie z Was zgodzi ze ideal jest jeden :

Lecz jest tylko na dwie osoby plus ewentualnie dzieciak . W hiluxie spokojnie beda podrozowac cztery - co pomoze zmniejszyc koszty .
Jesli ducatem sie da to dlaczego hilux nie pojedzie
http://picasaweb.google.pl/Robold51/Bajka2009#
- nie przesadzajmy ze zbrojeniami
Wiekszosc sie z Was zgodzi ze ideal jest jeden :

Lecz jest tylko na dwie osoby plus ewentualnie dzieciak . W hiluxie spokojnie beda podrozowac cztery - co pomoze zmniejszyc koszty .
Jesli ducatem sie da to dlaczego hilux nie pojedzie
http://picasaweb.google.pl/Robold51/Bajka2009#
- nie przesadzajmy ze zbrojeniami

disco 200 tdi 94
nowe ducato zabudowane jeszcze.. zapewniam, że wolałbyś tym niż hiluxem jechać
- Damian
-
- Kontaktowanie:
zwłaszcza jak hilux jest z wolnossącym 2,4Mroczny pisze:nowe ducato zabudowane jeszcze.. zapewniam, że wolałbyś tym niż hiluxem jechać

wbrew pozorom takie kampery wcale się nie gibią, środek ciężkości wcale nie jest jakoś dramatycznie wyżej, ta zabudowa lekka jest.
ducato szybsze, wygodniejsze, większe, ale...ja wolałbym hiluksem czy jakimkolwiek innym 4x4, bo...tak

a ta britzowa 78 MY2010 z zabudową to już marzenie...ech...kiedyś może

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- leszekku79
-
Tak jest 2,8 d http://www.youtube.com/watch?v=izuyI4SuPGoDamian pisze:zwłaszcza jak hilux jest z wolnossącym 2,4Mroczny pisze:nowe ducato zabudowane jeszcze.. zapewniam, że wolałbyś tym niż hiluxem jechaćchoć ten z foty jest raczej 3L, czyli 2,8 i 2 sztywne mosty
i dwa sztywne mosty ...
disco 200 tdi 94
- Damian
-
- Kontaktowanie:
no w tej kompletacji zwykle szedł hilux heavy duty, ten 2,8 diesel ma oznaczenie 3L i jest oszczędnym i bardzo wytrzymałym silnikiem
osiągi nie powalają (ma 90KM, ale moc osiąga bez turbiny, więc wkręca się na obroty raczej dostojnie), ale wystarczą w pełni, silnik jest też bardzo popularny w całej afryce, większości azji i australii
osiągi nie powalają (ma 90KM, ale moc osiąga bez turbiny, więc wkręca się na obroty raczej dostojnie), ale wystarczą w pełni, silnik jest też bardzo popularny w całej afryce, większości azji i australii
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- leszekku79
-