Piękna nasza Polska cała

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » ndz sie 03, 2008 9:17 pm

Przynajmniej nie jest hipokrytą.
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

FlaT
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: FlaT » pn sie 25, 2008 9:35 pm

Rzeczywiście, bardzo przyjemnie się czyta Pańskie opowieści Panie Piotrze. :)

Korzystając jednak z okazji... pozwolę sobie na małą reklamę.. :)
Nocujemy u "Lestka". Piekne miejsce na ziemi. Właśiciel Leszek kupił stara szkołę podstawową i wraz z żoną zamieszkał tam przenosząc sie z "dużego miasta", prowadzą również agroturystykę. Silniki znów milkną, rozbijamy namioty wcześniej "odpalając" oczywiście po browarku . A że humorem jakos nie tryskam, przyjaciele moi zaraz ida mi z pomocą i juz "żeglujemy łódka Bols", humor powoli powraca . Noc sie tak szybko nie skończy...

Ach te bieszczadzkie noce. Okazało sie że mielismy duuuuzo wspólnych tematów z właścicielami agroturystyki na której spalismy Było nad wyraz miło i sympatycznie.
Zapraszam serdecznie do zapoznania ze stroną internetową gospodarstwa opisanego przez Pana Piotra:

http://ulestka.ovh.org

Awatar użytkownika
Piotrek M

Kontaktowanie:

Post autor: Piotrek M » wt sie 26, 2008 11:00 am

Do LR_Olek
Szanowny kolego, pisząc że Żuławy były dla mnie [i moich współtowarzyszy podrózy] nudne, wyraziłem mój subiektywy osąd. Porównując Kaszuby, Warmię do Żuław, to Żuławy wypadaja bardzo blado, a przynajmniej ta część którą przejechałem. Wszędzie pola, łąki i parę kanałów.
Co sie tyczy wjazdu do lasów ! W trakcie tej wycieczki spotykalismy parę razy pracowników Lasów Państwowych, i nigdy nie dostalismy żadnego mandatu, co najwyżej byliśmy poproszeni o opuszczenie lasu, co tez i czynilismy. Tak więc nie wiem po co bijesz piane kolego ?
Czy ty jak wjeżdżasz do lasu to ZAWSZE masz "glejt" od Nadlesnictwa ?
Jeżeli tak , to wielki szacun Panie kolego !
Co sie zas tyczy wątku [pytania o jazdę wg GPSu] to uzywam przewaznie dróg ogólnie dostepnych [udostepnionych do ruchu kołowego]. Owszem, zdażaja sie przypadki wjazdu pod zakaz wjazdu do lasu, ale to czynie na własne ryzyko i jestem świadom kary z jaką moge sie spotkać.
prezes ma racje
http://www.4x4.szczecin.pl
DR 800 S

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt sie 26, 2008 11:42 am

Olo, doceniamy Twój lokalny patriotyzm, ale wiesz...atrakcyjność off-roadowa Żuław jest mniej więcej taka jak warszawskiego śródmieścia :)21
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

FUX

Post autor: FUX » śr sie 27, 2008 7:16 am

Piotrek M
Jako młody stażem na tym forum, dopiero wczoraj wpadłem na ten wątek.
Ogromny szacun i podziw tak za jazdę jak i opisy :lol: ...
Ja dopiero mam zamiar zacząć takie zabawy, może ciut bardziej softowe, w przyszlym roku.
Z uwagi na sprzęt, Subaru Forester, nie dane mi zabawiać się tak, jak wy.
Miesiąc temu kilkoma subarakami zrobiliśmy sobie pojeżdżawki koło Kielc. Były górki, pola, lasy, piachy, szlabany :roll: :wink: , ale daliśmy radę. a że karoserie trochę ucierpiały... 8)

Pozdrawiam serdecznie.

FUX

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Post autor: kosa20 » śr sie 27, 2008 7:42 am

Damian pisze:Olo, doceniamy Twój lokalny patriotyzm, ale wiesz...atrakcyjność off-roadowa Żuław jest mniej więcej taka jak warszawskiego śródmieścia :)21
porównałbym do Służewca :)21

pozdrawiam
kosa

Awatar użytkownika
apede

Kontaktowanie:

Post autor: apede » śr sie 27, 2008 7:49 am

W Warszawie czasami warunki objazdowo - parkingowe na trasie zaskakują atrakcyjnością offroadową. Nadmienię tylko że w granicach administracyjnych stolicy zdarzyło mi się plaskaczem wziąć wodę na maskę. :)21
loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”